ELZEN Kliniek is als beste kliniek van Nederland verkozen

RTL4 'Verminkt'  
Zijn we wel goed bezig?

Logisch, de schrikbarende resultaten die je krijgt voorgeschoteld in het RTL4- programma 'Verminkt' wil je voorkomen. Maar hoe kan het zo misgaan? Zijn cosmetisch artsen wel goed bezig? Eén ding is zeker. Bij artsen die werken met de revolutionaire Tipping Point Approach™ krijg je wél de gewenste uitkomst. Hoe zit dat precies?

Missers bij cosmetische behandelingen bestonden vijftien jaar geleden ook. Toen waren artsen op het verkeerde been gezet over de resultaten van permanente fillers. Gelukkig kent de geneeskunde zoiets als voortschrijdend inzicht. Aan de producten ligt het niet meer, die zijn safe. Hoe kan het dan nog steeds misgaan? ‘Ik voel me echt een beetje een freakshow’, zegt Mischa, deelnemer aan het TV-programma Verminkt, waarin slachtoffers van mislukte, cosmetische ingrepen deskundige hulp krijgen.

Masker
Dr. Helga van den Elzen zit 25 jaar in het vak, doet al 19 jaar lang wetenschappelijk onderzoek en ziet veel voorbijkomen tijdens haar spreekuur, net als de artsen in het Erasmus Medisch Centrum, voor mensen die complicaties ondervinden. Ze zegt: “De oorzaak is dat we ons blindstaren op beauty én denken dat die maakbaar is. Al jaren proberen onderzoekers in een formule te vangen wat schoonheid precies is.” De Amerikaanse arts Stephen Marquadt wist zelfs een masker, een sjabloon, van ‘het ideale gezicht’ te fabriceren nadat hij de verhoudingen had berekend in de gezichten van diverse modellen en filmsterren.

Specifieke wens
“Maar dat masker past 97% van de mensen niet. Veel mensen komen bij een cosmetisch arts met een specifieke wens. ‘Ik wil de zwoele lippen van Angelina Jolie’ of ‘Ik wil de jukbeenderen van Kim Kardashian’. En dit is precies waar het fout gaat. De arts probeert te voldoen aan die wens zonder zich te realiseren dat die lippen of jukbeenderen totáál niet passen in het gezicht van die cliënt. Waarna de cliënt zich misvormd voelt.”

Genetische loterij
Je wordt mooi geboren of niet, je wint de genetische loterij of niet. En dat zit ‘m in je botstructuur. “Doutzen Kroes is zo prachtig geboren. Ze is niet later zo mooi gewórden door de wondercrème of make up waarvoor ze reclame maakt. Schoonheid is maar beperkt maakbaar.” Er is ook goed nieuws. Want wat wél maakbaar is en wat iedereen kan hebben is: een fantastische uitstraling!

Harvard Universiteit
Dr. Helga: “Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat het gaat om de impressie die je maakt. En die bestaat uit veel meer dan alleen fysieke aantrekkelijkheid. Sociaal psycholoog Amy Cuddy van de Harvard Universiteit bijt zich al vijftien jaar vast in deze materie en zegt dat het belangrijkste is of jij warm, toegankelijk, competent en betrouwbaar overkomt. ‘Kan ik jou vertrouwen en kan ik op jou bouwen?’ Of het nou gaat om een sollicitatiegesprek, een feestje of een date. Je gezicht is hierbij het meest essentieel. Je kop is je kapitaal.”

Pionier
Om de juiste uitstraling te bewerkstelligen heeft dr. Helga, pionier op haar vakgebied, ruim tien jaar geleden een diagnostisch systeem ontworpen: de Tipping Point Approach™. Dit is ’s werelds meest geavanceerde, wetenschappelijke methode om een optimale uitstraling te creëren via injectables. Het systeem kan ‘pinpointen’ waar het aan ligt dat jouw uitstraling niet optimaal is.

Tien punten
Iedereen heeft dezelfde tien punten, ‘Tipping Points’, in zijn gezicht, ongeacht je leeftijd. Die punten doen in ieder gezicht iets anders. Als één punt bij jou verandert door veroudering, is de balans van je gezicht zoek en is je uitstraling veranderd. Tipping Points wijzen de weg naar een resultaat dat staat. Dr. Helga is verheugd om te kunnen melden dat de (internationale) interesse stijgt in de Tipping Point Approach™ en dat steeds meer artsen inzien dat het niet gaat om schoonheid of het klakkeloos imiteren van de neus of kin van een filmster. Het gaat om uitstraling en eigenheid. Dr. Helga besluit: “het is tijd om de rest van de cosmetische wereld naar dit level te tillen.”

Wil je ook gezicht geven aan
een stralende persoonlijkheid?

Bel 035 699 15 15 of mail info@elzenkliniek.nl

ELZEN kliniek De mooiste versie van jezelf met injectables
ELZEN kliniek | Cattenhagestraat 6 | 1411 CT Naarden | 035 699 15 15 | info@elzenkliniek.nl
KVK 28101206 | BIG 19020854501

Behandelingen

Liquid facelift
Elzen lift
Uplift
Tipping points
Rimpelbehandeling
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Ogen, oogleden en wallen

Behandelingen

Wangen, hangwangen
Neus, neusbrug, punt van neus
Kaaklijn en kaakcontour
Kin
Hals en decolleté
Handen
Mond, lippen, mondhoeken

Producten

Botox®
Hyaluronzuur
Juvéderm®
Juvéderm Voluma®
Restylane®
Radiesse®
Sculptra®
Lipofilling
Vitamine A zuur
TCA peeling

Over de kliniek

Dr. Helga van den Elzen
Specialist in injectables
Kwaliteit en veiligheid
Een persoonlijk consult
Over deze site en disclaimer