Tipping Point Approach

Het mooiste gezicht is jouw eigen gezicht!

Daarom pakt onze methode veroudering en aandachtspunten in jouw gezicht effectief aan, met behoud van je eigen identiteit. Wij combineren daarbij jouw wensen met decennialang onderzoek naar schoonheid, uitstraling en ouder worden.

Want wij geloven in meten, analyseren en wetenschap. Maar bovenal in jou. Want jij wilt jezelf blijven, met een uitstraling die bij jóu past.

Waarom de Tipping Point Approach?

Jij bent geen kunstwerk van je arts
Genoeg artsen kunnen prikken. De vraag is of ze jou het beste resultaat geven. Goed resultaat begint bij een goede diagnose. Iets dat vaak vrijwel volledig wordt overgeslagen. Meestal ben je overgeleverd aan persoonlijke voorkeuren van jouw arts. Er bestaat consensus over de optimale verhoudingen van een gezicht, maar vrijwel geen behandelaar maakt daar gebruik van. Onbegrijpelijk.

In de juiste aanpak komen jouw unieke gezicht, persoonlijke voorkeuren en wetenschap samen in een persoonlijk behandelplan. Zo voorkom je dat jij een ‘kunstwerk’ van je behandelend arts wordt of een zogeheten ‘beauty mask’ krijgt.

Omarm jouw schoonheid en versterk wat je al hebt
Onze methode gaat niet om ‘perfecte schoonheid’, maar over het omarmen van jouw unieke schoonheid en het verbeteren en versterken van wat jij al hebt. Of je nou rimpels wil verminderen, een jeugdige en frisse uitstraling of er beter uit wil zien, onze methode biedt uitkomst. En geeft jou de natuurlijke, frisse en stralende uitstraling die je wenst. Met behoud van jouw eigen unieke identiteit.

Want het mooiste gezicht is jouw eigen gezicht!

Onze Aanpak:
Tipping Point Approach ™

1. Jouw Visie

Wat het beste resultaat is? Dat bepaal jij! Wij bespreken daarom uitgebreid jouw wensen en doelen.

2. Meten & Analyseren

Wetenschappelijke analyses brengen objectief inzicht in de behandeling(en) die jou de optimale uitstraling geven.

3. Diagnose

Stap 1 en 2 bepalen samen wat jou het beste resultaat geeft, zonder dat jij je unieke identiteit verliest!

4. Randvoorwaarden

Hoe en hoe snel jij naar je gewenste uitstraling wilt, bepaal jij. Kortom, waar moet jouw behandeling aan voldoen?

5. Persoonlijk behandelplan

Jouw unieke gezicht, persoonlijke voorkeuren én wetenschap komen samen in jouw persoonlijke behandelplan.

Resultaat

Samen komen we tot het beste resultaat: natuurlijk, harmonieus en evenwichtig. Met behoud van jouw eigen unieke, identiteit.

Wat is de Tipping Point Approach?

De Tipping Point Approach is een op wetenschap gebaseerde
cosmetische behandelmethode, waarbij jouw unieke gezicht,
persoonlijke voorkeuren en wetenschap samenkomen in een
persoonlijk behandelplan.

De Tipping Point Approach optimaliseert jouw uitstraling met behulp van wetenschap en technologie. En pakt veroudering en aandachtspunten in jouw gezicht effectief aan, zonder dat jij je eigen unieke identiteit verliest.

Hierbij gebruiken wij Injectables (TPA Relax: Botox en TPA Volume: Fillers), Peelings en Skinboosters als onze belangrijkste tools om jou het resultaat te geven dat jij verdient: het beste resultaat.

Internationaal vooraanstaande artsen dr. Sebastian Cotofana
(anatoom), dr. Peter Velthuis (dermatoloog) en dr. Helga van
den Elzen (cosmetisch) bundelden de krachten en
ontwikkelden de Tipping Point Approach.

Het mooste gezicht is dat van jouzelf!

Identiteit
Je ogen, neus, mond, lippen, gezichtsvorm, wenkbrauwen,
kaaklijn en kin variëren in vorm, grootte, kleur, positie en verhouding tot andere kenmerken. Deze variaties creëren een oneindig aantal unieke gezichtsidentiteiten. Het zijn echter niet de individuele losse kenmerken die een gezicht definiëren,
maar de unieke combinatie en verhouding van al deze kenmerken samen. Dit noemen we identiteit.

Herkenbaarheid

Hoewel je uiterlijk verandert naarmate we ouder worden, blijven de fundamentele kenmerken die je gezichtsidentiteit bepalen grotendeels consistent. Je blijft daardoor herkenbaar voor anderen. Het verouderingsproces heeft wel significante impact op het uiterlijk van een gezicht. Dit herkennen we allemaal: de huid wordt minder elastisch, begint te verzakken en er ontstaan rimpels en lijnen. De belangrijkste oorzaken van veroudering in je gezicht liggen echter onder de huid.

Veroudering is complex

Veroudering is een onvermijdelijk proces. De eerste tekenen beginnen vaak al tussen de 20 en 30 jaar. Ouder worden ziet er bij iedereen anders uit. Gaat de één er moe of ontevreden uitzien, de ander krijgt een bezorgd uiterlijk. Hoe je daarmee omgaat bepaalt ieder voor zich. De een legt zich erbij neer. De ander wil wel oud worden, maar er niet oud uitzien!Wil je veroudering in je gezicht effectief aanpakken, maar de eigen, unieke identiteit behouden? Dan moet je zowel standaard als individuele verouderingssymptomen meten en analyseren.

Standaard en individuele verouderingssymptomen

Standaardverouderings-symptomen zijn algemene veranderingen waar niemand aan ontsnapt, waaronder botresorptie, volumeverlies en afnemende huidelasticiteit. De unieke rimpels en lijnen op jouw gezicht, bepaald door genen en de levensstijl, noemen wij individuele verouderingssymptomen.

Wil je veroudering in je gezicht te lijf gaan, maar niet je eigen unieke identiteit verliezen?

Dan is het noodzakelijk beiden in kaart te brengen voor je overgaat tot een cosmetische behandeling.

Je loopt risico je unieke identiteit te verliezen als je cosmetische behandelingen ondergaat zonder standaard en individuele verouderingssymptomen in kaart te brengen.

Dit dient op objectieve wijze te gebeuren met op wetenschap gebaseerde metingen.

Je loopt risico je unieke identiteit te verliezen als je cosmetische behandelingen ondergaat zonder standaard en individuele verouderingssymptomen in kaart te brengen.

Deze diagnose dient niet plaats te vinden op basis van intuitie of subjectieve mening van een behandelaar. Dit is namelijk onderhevig aan smaak of persoonlijke voorkeur en maakt je een ‘kunstwerk’ van je behandelend arts.

Bij onze analyses brengen we zowel de standaard- als de individuele verouderings-symptomen in kaart en kijken we altijd naar het hele gezicht. Omdat het niet de individuele losse kenmerken zijn die een gezicht definiëren, maar de unieke combinatie en verhouding van al deze kenmerken samen. Los behandelen van één element in je gezicht leidt daardoor vaak tot teleurstelling en niet tot een optimaal, evenwichtig en mooi resultaat.

Welke behandeling jou het beste, natuurlijke resultaat geeft hangt dus af van het type verouderingsverschijnsel, hoe dat zich uit en wat jouw persoonlijke wensen zijn.

Maatwerk

Dit is ook precies de reden dat je als cosmetisch arts geen standaardoplossing kunt geven. Een persoonlijk, effectief en wetenschappelijk behandelplan volgens de Tipping Point Approach™ is noodzakelijk.

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak