ELZEN Kliniek is als beste kliniek van Nederland verkozen
Tipping Point Approach

Wat is de Tipping Point Approach?

De Tipping Point Approach is een wereldwijd uniek diagnostisch systeem, in 2006 gelanceerd en sindsdien verder ontwikkeld door dr. Helga van den Elzen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en er is wereldwijd veel vraag naar. De Tipping Point Approach is een revolutionaire, nieuwe manier van behandelen. Jouw hele uitstraling wordt bepaald door een complex samenspel van je botstructuur, spieren, huid en mimiek.

Dr. Helga van den Elzen brengt deze complexiteit terug tot de kern: de tipping points. Dit zijn de essentiële punten in een gezicht die ervoor zorgen dat je een negatieve, neutrale of positieve uitstraling heeft. Als een tipping point bij jou niet goed tot zijn recht komt, dan buigen we de natuur een beetje om en zorgen we ervoor dat dit punt weer positief bijdraagt aan je uiterlijk. We creëren letterlijk het positieve keerpunt voor jouw uitstraling.

Waarom de Tipping Point Approach?

De kern van de Tipping Point Approach is dat er wordt gekeken naar de uitstraling van jouw hele gezicht. Je gezicht spreekt boekdelen, maar welke? Er zijn altijd bepaalde punten die er verantwoordelijk voor zijn dat er een disbalans ontstaat. Vaak zijn dit andere dan jij zelf denkt.

Iedereen heeft dezelfde tien punten in zijn gezicht, ongeacht je leeftijd. Maar die punten doen in ieder gezicht iets anders. Het zijn de plaatsen waar bot, spieren, onderhuids vet en bandjes aan elkaar vastzitten. Wij noemen dit de ‘tipping points’, omslagpunten. Als één punt bij jou verandert door veroudering, is de balans van je gezicht zoek en is je uitstraling veranderd. Misschien focus jij je op een bepaalde rimpel, maar ligt de oorzaak van deze disbalans heel ergens anders. Wij herstellen die oorzaak, met een paar touch ups die er volkomen natuurlijk uitzien. Jij ziet er weer sprankelend uit, ‘opgefrist’ zoals sommige cliënten het noemen.

Boek een consult bij dr. Helga: 035 699 15 15 of info@elzenkliniek.nl

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen?

Bel 035 699 15 15 of mail info@elzenkliniek.nl

Ontstaan

De Tipping Point Approach is in 2006 ontstaan door het inzicht dat het in dit vak niet alleen maar gaat om er zo mooi en jong mogelijk uit te zien. Het gaat erom dat jouw gezicht het juiste verhaal vertelt. Dr. Helga van den Elzen kreeg dit inzicht toen ze haar cliënt Carin voor het eerst ontmoette. Een zeer sympathieke vrouw, maar met een norse uitstraling waardoor anderen haar ontweken. Diverse kenmerken in haar gezicht droegen hiertoe bij. Niet alleen veroorzaakte een frons een gesloten blik, ook de naar beneden getrokken mondhoeken speelden een rol.

Sindsdien focust dr. Helga zich niet meer op details zoals rimpels en lijnen. Ze kijkt naar de balans van het hele gezicht en de invloed hiervan op de uitstraling van de persoon. Het belangrijkste is dat jij als cliënt weer de juiste uitstraling krijgt die jouw ware persoonlijkheid toont. 

Uitstraling

Ware schoonheid is voor slechts enkelen weggelegd. Je bent ermee geboren of niet. Uitstraling daarentegen heeft iedereen. Soms is die uitstraling een beetje ondergesneeuwd of onderontwikkeld gebleven. Daar kunnen wij wat aan doen bij de ELZEN Kliniek.

Waar het om gaat, is dat je een uitstraling hebt die bij jou past. Dat jij, als je in de spiegel kijkt, denkt: ‘Dit ben ik’. Hoe meer ontspannen en zelfverzekerd jij bent en hoe authentieker jij durft te zijn, hoe meer eigenheid en kracht jij uitstraalt. Kijk naar mensen die blij, gelukkig en succesvol zijn. Het is opmerkelijk hoe goed je kunt zien dat zij dat zijn. Ze stralen het uit. Ze zitten lekker in hun vel en voelen zich comfortabel in elke situatie. Ze zijn zichzelf en doen zich niet anders voor dan ze zijn. Wij noemen dit True Presence. True Presence is de energie die de ruimte vult als jij binnenkomt. 

 

Schrijfster Heleen van Royen

HET ELEMENT VUUR – Ambitie en passie

Heleen van Royen is een gepassioneerde, krachtige vrouw. Ze weet wie ze is, doet wat ze wil, doorbreekt taboes en blijft tijdens kritische mediastormen fier rechtop staan. Qua uitstraling kiest ze ook haar eigen weg. Ze gelooft in maakbaarheid en heeft dr. Helga gevraagd haar hierin te begeleiden. “Ik heb een pact gesloten met Helga tot mijn honderdste. Ik kom al vijftien jaar bij haar. Ik ga eens per jaar en dan laat ik de boel bijvullen. Niet te veel, want ik wil niet zo’n spuithoofd, maar net genoeg om het gezellig te houden. Na een behandeling ben ik elke keer weer blij verrast en zeg ik: ‘Ja, ik zie er weer helemaal uit zoals mezelf.’ Dan voel ik me tevreden en lekker. Gracieus ouder worden doe ik met dokter Helga.” Heleen laat zich niks wijsmaken, ze gaat haar eigen weg. Wat een VUUR.

Wil jij dit ook? Maak een afspraak via 035 699 15 15 of info@elzenkliniek.nl

Wil jij ook de juiste uitstraling?

Bel 035 699 15 15 of mail info@elzenkliniek.nl

Gezicht

Met de Tipping Point Approach geven wij de ambitie die jij voelt een gezicht. De passie. De kracht. De kennis en ervaring. De wijsheid. De professionaliteit. De sympathie. De vriendelijkheid. De schoonheid.

Op verschillende leeftijden hebben we andere wensen, ambities en prioriteiten. Je hebt ervaringen en er zijn zaken die je meeneemt omdat je er trots op bent. En er zijn zaken die je achter wilt laten, omdat ze niet meer relevant zijn of omdat je ze hebt overwonnen. Een cliënt zei eens tegen dr. Helga van den Elzen: ‘Ik heb mijn ziekte overwonnen, ik voel me weer top, alleen mijn gezicht weet dat nog niet.’ Deze dame wilde dat haar gezicht toont wie ze nu is, wie ze nu wil zijn. Zodat ze de indruk maakt die ze wil. Je wilt een gezicht waarmee je je zelfverzekerd voelt. Wat wij bij de ELZEN Kliniek doen is jou het gezicht geven dat op dit moment vertelt wie je bent, wat jij kunt en wat jij wilt. Jij kunt dit zelf in de hand nemen. Jij hebt de controle. Het kan. De technieken bestaan. Maak er gebruik van. 

Mijn allergrootste droom
dr. Helga van den Elzen
dit vak echt toe tillen naar het volgende level, naar de next generation
Wetenschappelijk onderbouwd

De Tipping Point Approach is volledig gestoeld op wetenschappelijke inzichten. Dit zijn:

  • De focus van een behandeling dient te liggen op uitstraling en niet op schoonheid en jeugd – zoals de media beweren. Uitstraling vertelt hoe sympathiek, betrouwbaar en professioneel je bent. Elke wenselijke uitstraling is in principe haalbaar.
  • Uitstraling kent in iedere levensfase een andere waarde. Een twintiger op zoek naar een partner wil anders overkomen dan een veertiger die carrière maakt of een vitale 65-plusser die wil blijven meetellen. Hormonale veranderingen spelen ook een rol.
  • Het zijn allemaal verschillende kenmerken en details die een gezicht mooi, jeugdig, sympathiek, betrouwbaar of professioneel maken. Wie jong is, oogt jong, ongeacht of hij mooi is of niet. Schoonheid ligt vast in de botstructuur, hier is nauwelijks iets aan te wijzigen. Andere gezichtskenmerken zijn juist weer wel op positieve wijze te beïnvloeden zodat de uitstraling weer kloppend wordt.

 
  • Het brein kan alleen het totaalplaatje van een gezicht beoordelen, geen losse elementen. Er dient te allen tijde sprake te zijn van een ‘whole face approach’.
  • Ieder gezicht heeft cruciale punten die in samenhang de uitstraling bepalen. De Elzen Kliniek noemt dit de tipping points. Deze punten bevinden zich precies waar botstructuur, spieren en huid (met onderhuids vet) aan elkaar zijn gevestigd. Hier ontstaan schaduwen, deuken, hobbels en bobbels wanneer de jaren verstrijken. Als iemands uitstraling niet meer klopt, vertelt diagnostisch systeem de Tipping Point Approach welke details hiervoor verantwoordelijk zijn. Dit zijn soms heel andere punten dan je zou verwachten. De tipping points vormen de aangewezen plaatsen om zaken te herstellen.
  • De uniciteit van ieder mens maakt een individueel behandelplan noodzakelijk. De wetenschap bewijst: er is geen ‘one size fits all’. Gezichtskenmerken kunnen worden versterkt, verstevigd of geëgaliseerd. Dit kan gebeuren op botniveau, spierniveau of huidniveau. Doelen worden bereikt met behulp van Botox, fillers, peelings, vitamines en crèmes. 

De Elzen Kliniek gaat verder

 waar andere klinieken stoppen en onderzoekt welke extra ondersteuning mogelijk is afhankelijk van het DNA en de specifieke gezondheidskenmerken van een cliënt.

Ik ben meer dan mooi…
ik heb uitstraling
De elementen van het succes, maken het mooi!

Slechts tien punten in je gezicht sturen bijna je gehele uitstraling: de Tipping Points. Door de juiste punten aan te pakken en de samenhang van je gezicht.

Unieke methode

De tijden van dertien in een dozijn behandelingen zijn voorbij. Jij als cliënt laat je niet meer wegsturen met een ‘one size fits all’ behandelingetje. En dat is maar goed ook. Want er bestaat namelijk niet zoiets als een sjabloon dat iedereen past. Jij bent uniek en de kenmerken van jouw gezicht zijn dat ook. Als jij wilt dat jouw gezicht vertelt wie jij bent, dan is daar een geavanceerd diagnostisch systeem voor nodig. Dit is de Tipping Point Approach. Het wijst exact aan wat bij jou de punten zijn die ervoor zorgen dat het geheel niet meer helemaal in balans is.

Wil jij er straks heel anders uitzien? Lijken op een ander? Nee natuurlijk niet. Je wilt juist weer jezelf terugzien in de spiegel. Jij zoals je jezelf kende, toen je nog heel tevreden was. Met de Tipping Point Approach is dat geen enkel probleem. Met een individueel behandelplan, compleet op jou toegesneden, ben jij straks weer meer jezelf. 

Uitleg methode

Voor een behandeling met de Tipping Point Appraoch geldt: minder invasief, minder filler, maximaal resultaat. Tipping points zijn de punten in je gezicht die die bepalen of jij een positieve, een negatieve of een neutrale uitstraling hebt.

Tipping points hebben niets te maken met het schoonheidsideaal. Ze hebben ook weinig met rimpels te maken. Alleen wanneer een rimpel samenvalt met een tipping point, vullen we de rimpel op. De tipping point behandeling maken we voor jou zo comfortabel mogelijk. Met een fijn naaldje brengt dr. Helga van den Elzen vanuit een strategisch punt de filler in de huid aan. Dat maakt deze manier van vullen vele malen minder invasief dan traditionele vultechnieken. De kans op zwelling en blauwe plekjes neemt aanzienlijk af. Je ziet er direct na de behandeling goed uit en kunt meteen weer aan de slag. Ook is met deze vultechniek minder filler nodig.

Boek een consult bij dr. Helga:
035 699 15 15 of info@elzenkliniek.nl

Mijn allergrootste droom
dr. Helga van den Elzen
dit vak echt toe tillen naar het volgende level, naar de next generation
Wat zijn tipping points?

Tipping points zijn letterlijk ‘omslagpunten’. Iedereen heeft, los van geslacht of leeftijd, dezelfde punten in zijn gezicht, waar je botstructuur, spieren en huid aan elkaar zijn bevestigd. Dr. Helga van den Elzen heeft ontdekt dat dit ook precies de essentiële punten zijn die zorgen voor een positieve, negatieve of neutrale uitstraling. Is een punt uit balans geraakt door veroudering, dan kan het dat je er opeens chagrijnig of vermoeid uitziet. Als jij vrolijk en vitaal bent, is het jammer als je dat niet meer uitstraalt. Gelukkig is niemand meer overgeleverd dergelijke pech. Jij kunt je proces zelf in de hand nemen en gebruik maken van de moderne mogelijkheden.

De ELZEN Kliniek begeleidt je hier graag bij. Als een tipping point bij jou niet goed tot zijn recht komt, dan buigen we de natuur een beetje om en zorgen we ervoor dat dit punt weer positief bijdraagt aan je uiterlijk. We creëren letterlijk het positieve keerpunt voor jouw uitstraling. 

Laat zien wie je bent

Maak direct een afspraak, vraag naar de mogelijkheden en bel direct 035 699 15 15

ELZEN kliniek De mooiste versie van jezelf met injectables
ELZEN kliniek | Cattenhagestraat 6 | 1411 CT Naarden | 035 699 15 15 | info@elzenkliniek.nl
KVK 28101206 | BIG 19020854501

Behandelingen

Liquid facelift
Elzen lift
Uplift
Tipping points
Rimpelbehandeling
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Ogen, oogleden en wallen

Behandelingen

Wangen, hangwangen
Neus, neusbrug, punt van neus
Kaaklijn en kaakcontour
Kin
Hals en decolleté
Handen
Mond, lippen, mondhoeken

Producten

Botox®
Hyaluronzuur
Juvéderm®
Juvéderm Voluma®
Restylane®
Radiesse®
Sculptra®
Lipofilling
Vitamine A zuur
TCA peeling

Over de kliniek

Dr. Helga van den Elzen
Specialist in injectables
Kwaliteit en veiligheid
Een persoonlijk consult
Over deze site en disclaimer