Traangoot filler
behandeling

Traangoot filler behandeling bij Elzen Kliniek

Uw ogen en uw oogopslag zijn van groot belang bij de eerste indruk en hoe u op een ander overkomt. Een vermoeide blik ontstaat meestal door verslapping van de huid onder de ogen waardoor wallen ontstaan.

Dat komt omdat de ouder wordende huid minder elastisch is en minder collageen aanmaakt. Door vermoeidheid ontstaat er vocht (oedeem), met als gevolg wallen en zichtbare lijntjes onder de ogen.

Elzen Kliniek is erkend specialist op het gebied van behandelingen met fillers. Wij vertellen u wat een traangoot filler behandeling inhoudt, hoe lang een traangootbehandeling duurt en met welke zaken u rekening dient te houden als u een traangoot filler behandeling overweegt.

Wij zijn trots u te kunnen mededelen dat wij 4 jaar op rij zijn uitgeroepen tot een van de beste klinieken van Nederland door Elsevier Weekblad.

Bent u nieuwsgierig naar wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen?

Wat is een traangootje?

Een traangootje is het geultje dat vanuit de binnenste ooghoek richting de wang loopt.

De bekende donkere kringen en wallen onder de ogen ontstaan meestal door verlies van volume bij het ouder worden, maar kan ook al op jongere leeftijd van nature aanwezig zijn. Door de traangootjes op te vullen verdwijnt de schaduw onder de ogen.

Naast het genoemde volumeverlies en de natuurlijke aanleg, kan de diepere traangoot onder de ogen ook ontstaan door:

Wat zijn traangoot fillers?

Diepere of zichtbare traangootjes kunnen behandeld worden met een filler. Bij een traangoot filler behandeling maken wij gebruik van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die is opgeslagen in onze huid, het bindweefsel en het zenuwstelsel.

Deze filler behandeling heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie waar het wordt ingebracht en heeft geen effect op de rest van uw lichaam.

traangoot-filler-behandeling-elzen-veilig.960x0

Hoe verloopt een traangoot behandeling bij Elzen Kliniek?

Wij werken altijd met een behandelplan welke wij met u bespreken en aan u voorleggen. Dit plan is de route die u aflegt tussen waar u staat en waar u naartoe wilt. Kortom, van uw huidige situatie naar het gewenste resultaat: uw persoonlijke uitstraling[MQ1] [DW2] . Vervolgens definiëren we samen wat het pad of plan is om daar te komen. 

Een behandelplan start dan ook met goed kijken naar u, uw wensen en uw uiteindelijke persoonlijke doel. Dit is een samenwerking tussen u, uw gezicht en de arts. Daarvoor is een eerste consult noodzakelijk: om de huidige situatie vast te leggen en de gewenste situatie te bespreken.

Wij maken meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken: frontaal, ‘en profile’ en schuin van voren. We kijken met u samen in de spiegel en bespreken vervolgens hoe uw pad er uit kan zien dat leidt van nu naar het resultaat dat u wenst.

Bent u nieuwsgierig naar wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen?

Traangoot filler behandeling stap-voor-stap

Bij een traangoot behandeling worden traangootjes opgevuld met een filler, waardoor de diepte van het geultje onder het oog minder wordt en wallen en donkere kringen minder zichtbaar.

De Elzen Kliniek maakt hierbij gebruik van hyaluronzuur[MQ1] [DW2] , een wereldwijd gebruikt kwalitatief en veilig product. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. In het menselijk lichaam komt hyaluronzuur overal voor en zorgt het voor het vochtig en elastisch houden van de huid.

Traangootbehandeling stap-voor-stap:

 1. Zoals aangegeven starten wij met een bij u passend behandelplan;
 2. Bij de start van de behandeling kan uw huid op gevoelige plaatsen eventueel met een crème verdoofd worden;
 3. De vakkundig cosmetisch arts de filler onder de huid aan. Het geeft tijdens het inspuiten een licht branderig gevoel dat meteen weer verdwijnt;
 4. U ziet meteen dat de traangoot gladder of voller is;
 5. De huid kan direct na de behandeling een beetje gezwollen zijn. Dit neemt geleidelijk af en is na één tot twee dagen verdwenen;
 6. Meteen na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten

Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen.

Bent u nieuwsgierig naar wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen?

Traangoot filler voor en na

Bij de Elzen Kliniek kunnen we u vele voorbeelden laten zien van succesvolle behandelingen met een traangoot filler. De resultaten zijn opzienbarend mooi, welke wij u met onderstaande foto’s kunnen laten zien.

Bekijk hier meer voor en na foto’s van traangoot filler behandelingen.

Hoe lang zie ik het effect van een traangoot filler behandeling?

Het resultaat is het beste na ongeveer tien dagen te zien. En het effect van een behandeling duurt ongeveer zes tot twaalf maanden. Hyaluronzuur verdwijnt helemaal uit het lichaam. Het wordt namelijk op een natuurlijke manier via de lever afgebroken.

Om het effect van de behandeling te behouden, kunt u deze zonder problemen herhalen. Vaak blijkt, dat bij herhaling van de injecties het effect van een traangoot filler behandeling langer zichtbaar blijft.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

Naast het feit dat hyaluronzuur van merk X / Productnaam X een lichaamseigen stof is van hoge kwaliteit met een bewezen veiligheid, zijn er meer voordelen te benoemen om deze filler te gebruiken voor het behandelen van traangootjes:

 • Hyaluronzuur heeft de neiging om uit te zetten en daarmee in volume toe te nemen;
 • Bovendien trekt het extra watermoleculen aan, om het volume te handhaven. Hierdoor is het uitermate geschikt om de diepere of donkere traangoot te behandelen;
 • Het stimuleert de aanmaak van het natuurlijke collageen in de huid;
 • Hyaluronzuur is een duurzaam product;
 • Het middel veroorzaakt geen overgevoeligheidsreacties;
 • Het blijft zitten op de ingespoten plaats: het gaat niet ‘aan de wandel’.

Traangoot behandeling risico’s

Soms kan door hyaluronzuur over-correctie plaatsvinden. In een dergelijk geval lijkt het alsof er teveel filler is ingespoten. Doordat hyaluronzuur de eigenschap heeft om water aan te trekken, kan dat een enkele keer voorkomen.

Mocht dat gebeuren, dan is dat gelukkig gemakkelijk en zonder risico te verhelpen door een behandeling met hyaluronidase. Dit middel is een tegenmiddel om verkeerd geplaatste of te veel aan filler direct af te breken.

Hyaluronidase wordt ingespoten op de plek waar teveel hyaluronzuur zit en zorgt ervoor dat het oplost.

De Elzen Kliniek werkt met hyaluronzuur van de merken Juvéderm® en Restylane®. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat de hyaluronzuur van deze twee merken goed is op te lossen met hyaluronidase.

Hoe duur is een traangoot filler behandeling?

Naast het feit dat hyaluronzuur van merk X / Productnaam X een lichaamseigen stof is van hoge kwaliteit met een bewezen veiligheid, zijn er meer voordelen te benoemen om deze filler te gebruiken voor het behandelen van traangootjes:

 • Hyaluronzuur heeft de neiging om uit te zetten en daarmee in volume toe te nemen;
 • Bovendien trekt het extra watermoleculen aan, om het volume te handhaven. Hierdoor is het uitermate geschikt om de diepere of donkere traangoot te behandelen;
 • Het stimuleert de aanmaak van het natuurlijke collageen in de huid;
 • Hyaluronzuur is een duurzaam product;
 • Het middel veroorzaakt geen overgevoeligheidsreacties;
 • Het blijft zitten op de ingespoten plaats: het gaat niet ‘aan de wandel’.

Beste kliniek voor traangoot behandeling

U staat als cliënt altijd op nummer 1 bij de Elzen Kliniek! Onze kliniek scoort in diverse onafhankelijke onderzoeken uitzonderlijk hoog: de totaalkliniek wordt namelijk beoordeeld met een 9,2. Daarnaast zijn we wederom als beste kliniek van Nederland beoordeelt door Elsevier Weekblad

Dat is niet alleen hoger dan het landelijk gemiddelde, maar ook nog eens het allerhoogste cijfer van alle klinieken in Nederland

Wij realiseren ons als geen ander dat het hier nog steeds gaat om een medische behandeling. Dat betekent dat wij er alles aan doen in systemen, protocollen en gebruikte producten om uw veiligheid te waarborgen. En dat doen wij al meer dan 15 jaar voor ruim 10.000 tevreden cliënten. 

We zijn bij Elzen Kliniek trots op het resultaat bij onze cliënten en ons excellente track record van de behandelingen. Maar we zijn nog trotser dat onze cliënten hun naam en resultaat willen delen, omdat zij de kliniek een warm hart toedragen door onze werkwijze en expertise. 

Lees hier de ervaringen van onze cliëntambassadeurs.

We werken met een klein betrokken team en hebben veel persoonlijke aandacht voor u. Alle leden van ons team zijn professioneel opgeleid en hebben een passie voor het vak.  

Bij ons bent u geen nummer. We bouwen een waardevolle relatie op met elkaar. Een persoonlijk consult hebt u altijd met de arts zelf. We bouwen een waardevolle relatie op met elkaar en geven u graag extra aandacht en tijd. U heeft altijd eerst een persoonlijk consult. Het is goed om u te zien als u praat, lacht, denkt en beweegt. Precies zoals de mensen om u heen u ook zien. U hoeft alleen maar te vertellen wat u stoort aan uw gezicht als u in de spiegel kijkt. 

traangoot-filler-behandeling-elzen-veilig.960x0

Vraag naar de mogelijkheden! Wij helpen u verder.

Gecertificeerde kliniek voor behandeling traangoot

Voor uw veiligheid hebben wij alle registraties, certificeringen, diploma’s die van belang zijn. Elke behandeling is gebaseerd op wetenschap. 

De artsen en verpleegkundigen bij de Elzen Kliniek zijn allen BIG-geregistreerd. Onze artsen zijn geregistreerde cosmetisch artsen en dr. Helga van den Elzen is één van de 82 cosmetisch artsen KNMG.

Daarnaast zijn we de enige gespecialiseerde injectables kliniek gecertificeerd met het ZKN-keurmerk voor klinieken.