Heeft u een vraag voor ons?

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor je beantwoord. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden of wil je meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in, of bel ons tijdens kantooruren bellen op 035 200 24 28. Ook kun je je vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. 

Botuline Toxine (Botox)

Bij een behandeling met gebruik van Botox wordt gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt gemaakt. Gebruik hiervan remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier. Spieractiviteit is één van de mogelijke oorzaken van kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of andere rimpels. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Botox beperkt de spieractiviteit en werkt daardoor als een effectieve behandeling tegen rimpels. Een behandeling kent alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in de spier dat de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering.

De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Sommige behandelingen duren wat langer, maar daarover wordt u geïnformeerd als dat het geval is.
Nee, er ontstaan geen littekens van een behandeling met Botox.
Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van één centimeter om dit gebied heen. Het wordt dus niet verplaatst en komt niet in het bloed terecht. Iets dat veelal beweerd wordt, maar dus onjuist is. De Botuline Toxine, een eiwit, wordt na een tijdje afgebroken tot aminozuren en via de lever uitgescheiden.
Het effect van een behandeling met Botox is niet direct te zien. In de meeste gevallen is het maximale effect binnen twee weken bereikt.
Een behandeling met Botox werkt gemiddeld drie maanden. Daarna neemt het effect af en begint de rimpel langzaam weer terug te komen. Vandaar ook dat de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Waarbij rimpels structureel en gestructureerd behandeld worden, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.
Tegenwoordig hoeft een cosmetische behandeling met injectables niet meer pijnlijk te zijn. De Elzen Kliniek maakt gebruik van hele dunne naalden, zogeheten invisible needles en canules. Dunne naalden die hierdoor geen schade onder de huid aanbrengen en de kans op bloeduitstortingen minimaliseert. Mocht u toch gevoelig of bang zijn voor pijn gebruiken wij Emla-crème. Deze crème verdooft lokaal de huid, waardoor u geen last van pijn heeft.

Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties) kunnen namelijk het effect van Botox versterken.

Wanneer niet te gebruiken:

 • Myasthenia gravis (spierziekte);
 • Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte);
 • Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte);
 • Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen;
 • Zwangerschap/borstvoeding; vier weken na de botoxbehandeling, is het veilig om zwanger te raken;
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties).

Wanneer onder bepaalde voorwaarden te gebruiken; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.

 • Verlamming van de spier;
 • Multiple Sclerose.
Jazeker. De Elzen Kliniek is een uitstralingskliniek, waarbij wij er altijd voor zorgen dat u uzelf blijft en blijft herkennen.

Als u optelt hoeveel geld u ongemerkt uitgeeft aan crèmes zult u zien dat een behandeling één van de dingen is die het meeste waar voor uw geld oplevert.

Bij de Elzen Kliniek werken wij met behandelplannen, volgens de Tipping Point Approach™. Wij maken dat plan gebaseerd op uw eigen unieke situatie. Uw (gewenste) uitstraling, uw leeftijd, uw gezicht (vorm, ogen, mond, neus etc.), uw huid, uw spieren en uw botstructuur, de mate van de gewenste duurzaamheid en het tempo waarop u de resultaten wilt zien. Een persoonlijk behandelplan gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek.

Uw gezicht en uw uitstraling is een complex samenspel van factoren. Ons doel is uw juiste, eerste en blijvende indruk te verbeteren. Hiervoor maken wij dus een persoonlijk plan gericht op uw unieke situatie. Vandaar dat wij van tevoren niet direct in kunnen schatten hoeveel een behandeling voor u kost. Dit hangt af van uw situatie en wensen.

In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Soms kan na de injectie echter een rood puntje of een blauw plekje ontstaan, wat spoedig weer zal verdwijnen. Mochten er toch complicaties optreden belt u dan tijdens de kliniekuren naar de kliniek 035 699 1515 of buiten de kliniekuren op ons complicatienummer: 06 55 11 66 44.

Iemand moet tenminste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling met Botox.
Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt, dient u vooraf te overleggen met de voorschrijvende arts of het gebruik van deze medicijnen minimaal 1 week van tevoren gestaakt kan worden. Op de dag van behandeling wordt geadviseerd niet te veel make-up te gebruiken. Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
 • Vermijd zware lichamelijke activiteit zoveel mogelijk.
 • Vermijd het nuttigen van alcohol op de dag van de behandeling. Dit vermindert namelijk het ontstaan van blauwe plekjes. 
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. De zon kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.
 • Maak gedurende 1 week na de behandeling geen gebruik van sauna of zonnebank.
 • Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelig zijn bij aanraking. Wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken, kunt u Paracetamol 500 mg innemen tot een maximum van 6 tabletten per 24 uur.
 • Indien het gebied rond de mond en de lippen is behandeld, mag u de eerste week na de behandeling niet naar de tandarts.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, of aspirine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk)gestopt dient te worden.
 • Na 3 tot 4 weken kan er een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied plaatsvinden. In een ander gebied kan tegelijkertijd of aansluitend behandeling plaatsvinden.
Nee. Maar indien u dat wenst kunnen wij wel gebruik maken van Emla-crème. Een crème die de huid lokaal verdooft.

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak