Heeft u een vraag voor ons?

 

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor je beantwoord. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden of wil je meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in, of bel ons tijdens kantooruren bellen op 035 200 24 28. Ook kun je je vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. 

Peelings

Easy Droxy Peeling

Een Easy Droxy Peeling is een soft peeling en werkt alleen op de oppervlakkige laag van de huid. Dit maakt het een toegankelijke peeling met een relatief lage intensiteit. Een Easy Droxy peeling maakt gebruik van verschillende (fruit)zuren en helpt bij het:

 • verwijderen van dode huidcellen;
 • vrijmaken van poriën;
 • verfijnen van de huidstructuur;
 • versnellen van het cel vernieuwingsproces, hydrateren van de huid;
 • verminderen talgproductie en pigment;
 • stimuleren van de collageenproductie en doorbloeding ;
 • en heeft een antibacteriële werking.

Deze peeling geeft je huid een verfrissende opknapbeurt, zonder dat je last hebt van het vervellen van de huid. Het advies is deze peeling 4 keer uit te voeren, met een interval van 10-14 dagen. Deze peeling kun je ook goed gebruiken als een eenmalige ‘Party Peel’. Het zorgt ervoor dat je er stralend en glanzend uitziet!

 

TCA Peeling

De TCA Peeling is een medium peeling. En kent daarmee een medium intensiteit, met een langduriger resultaat voor jouw huid. De TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect wanneer de huid oneffen oogt of onregelmatig van structuur is. Werkt zeer effectief bij:

 • pigmentatie;
 • grote poriën;
 • acne(littekens) of ;
 • zonbeschadeging

Na herstel voelt de huid zachter aan en ziet er aanmerkelijk gladder, egaler en frisser uit. Wij adviseren vier sessies met een tussenperiode van 10-14 dagen. De behandeling is vrijwel pijnloos doordat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd.

 

Fenol Peeling (Lip & Eyelid)

Onze Fenolpeeling is een intensieve behandeling gericht op huidverjonging rondom de ogen en lippen. Naast het verbeteren van de huidstructuur, staat fenol bekend om het liftende effect doordat het de huid verstrakt. Zelfs diepe rimpels kunnen met deze peeling aangepakt  worden. Zodra je huid hersteld is, ziet deze er strakker, gladder, egaler en steviger uit en voelt deze soepeler en zachter aan. Ook pigment vermindert aanzienlijk.

 

Deze fenolpeeling bereikt de onderste huidlaag en mag daarom enkel door een ervaren arts worden uitgevoerd. Doordat deze peeling het diepste in zijn soort is, worden meestal enkele delen van het gezicht behandeld (rondom ogen en lippen). Een fenol Lip & Eyelid peeling wordt vaak gecombineerd met een TCA peeling, voor de resterende delen van het gezicht. Vaak kan het gewenste resultaat al met één behandeling behaald worden en heb je er maar liefst jarenlang plezier van.

 

Dat verschilt per peeling. Wij adviseren de Easy Droxy Peeling 4 keer te herhalen met een tussenperiode van 10-14 dagen voor het optimale resultaat. Hierna is het raadzaam om deze peeling periodiek te herhalen voor onderhoud.

De TCA Peeling kun je het beste 4 keer herhalen met een tussenperiode van 10-14 dagen, om vervolgens gedurende lange periode te genieten van een prachtig resultaat. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is raadzaam.

De Fenol Peeling is een peeling met een hogere intensiteit, maar biedt je resultaat waar je jaren plezier van hebt. Je hoeft deze peeling dus niet periodiek te herhalen voor het beste resultaat.

 

Een peeling stimuleert cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Een nieuwe ‘frisse’ huid komt daarbij boven. Onze peelings hebben vele voordelen. Onze peelings…:

 • … hebben een huidverjongend effect;
 • … werken preventief tegen huidveroudering;
 • … verkleinen je poriën;
 • … verhogen de absorptie van huidverzorgingsproducten;
 • … verbeteren de huidstructuur en;
 • … verminderen pigmentvlekken, acné(littekens), een vale huid en fijne lijntjes.

Hierdoor toont jouw huid dus frisser, egaler én jonger!

Klik hier voor voorbeelden van het goede resultaat dat onze peelings bieden.

Onze arts of verpleegkundige bespreekt met jou of je in aanmerking komt voor een peeling. Dit is onder andere afhankelijk van je gezondheid, je huidtype, huidconditie en medicijngebruik. Wanneer je bijvoorbeeld een huidaandoening hebt, kan het zijn dat behandelen helaas niet mogelijk is. En in enkele zeldzame gevallen kan medicijngebruik het helingsproces verstoren. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten. Het is daarom altijd belangrijk goed te overleggen met onze arts of verpleegkundige. Met een dermatologische achtergrond en professionele training zijn zij zeer geschikt met jou te bepalen of en welke behandeling bij jou past!

Dat verschilt per persoon en per peeling. Het effect van een Easy Droxy Peeling blijft gemiddeld een half jaar zichtbaar. Voor een beter en langduriger resultaat raden wij aan deze peeling periodiek te herhalen. Het effect van een TCA Peeling is gemiddeld maar liefst een jaar zichtbaar. Ook deze peeling kun je jaarlijks herhalen voor behoud van resultaat. En onze Fenol Peeling, de peeling met de hoogste intensiteit, biedt je maar liefst een resultaat waar je jarenlang plezier van hebt!

 Dat verschilt per peeling:

 • Easy Droxy (‘Party’) Peeling: 1 dag herstel
 • TCA Peeling: 7-10 dagen herstel
 • Fenol Peeling: 12-14 dagen (roodheid kan echter enkele weken aanhouden, maar gecamoufleerd worden door make-up)

De peelings zorgen dat een deel van de huid wordt afgestoten. Of de huid gaat vervellen, hangt af van het type peeling en de huidconditie. Doorgaans kan de Easy Droxy Peeling tot wat roodheid van de huid leiden, maar niet tot vervelling van de huid. Bij een TCA Peeling zal de huid in het begin wat strak aanvoelen en na 3 tot 5 dagen een bepaalde mate van vervelling vertonen. Bij een Fenol Peeling moet je rekening houden met een hogere mate van vervelling.

Tijdens het herstelproces kan onder invloed van zon ongewenst pigment worden aangemaakt. De huid moet daarom extra goed beschermd worden tegen zonlicht. Daarom voeren wij gedurende de zomerperiode, alleen oppervlakkige (Easy Droxy) peelings uit. Wij raden daarnaast aan extra zorgvuldig om te gaan met het smeren van een zonnebrandcrème met UVA en UVB bescherming met minimaal factor (SPF) 30, bij voorkeur factor 50.

Als de huid gaat vervellen dan kun je daar beter niet aan zitten. Het is een normaal verschijnsel na een TCA of een Fenol Peeling. Gebruik een voedende, herstellende en hydraterende crème zonder parfum en andere hulpstoffen. Wij bieden ook huidverzorgende producten aan die ondersteunend en herstellend werken na het ondergaan van een peeling. Laat je adviseren door een van onze specialisten.

Het is belangrijk dat je verantwoord de juiste behandeling ondergaat. Met een medische dermatologische achtergrond is dr. Wang als geen ander in staat jou op verantwoorde wijze te adviseren. En voor jou het beste resultaat te realiseren!

Een peeling is niet gevaarlijk. Een peeling zorgt voor het afstoten van een deel van de huid. Er blijven genoeg huidcomponenten over die voor cel vernieuwing kunnen zorgen. Daarnaast werken wij uitsluitend met hoogwaardige en stabiele producten.  

Het beste (en makkelijkste) dat je kunt doen is om je hersteltijd af te wachten, om vervolgens te genieten van je resultaat. Toch kun je wel enkele tips opvolgen om de hersteltijd te bespoedigen:

 • Was je gezicht met koud water. Dit helpt de huid te kalmeren na een peeling.
 • Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft. Hiervoor kun je het best een medium-tot-volle moisturizer aanbrengen. Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren en te voorzien over de juiste skincare producten na een peeling.
 • Drink extra water om de huid extra te hydrateren.
 • Gebruik dagelijks zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Je huid is kwetsbaarder na een peeling, dus vermijdt blootstelling aan de zon gedurende de voorgeschreven periode.
 • Vermijd intensieve trainingen, sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerkingen.
 • Gebruik niet te veel exfolianten (zoals exfoliërende gezichtsreiniger, scrub, borstel). Dit kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid.
 • Zodra je huid weer normaal aanvoelt kun je je normale huidverzorgingsroutine hervatten. Je kunt hierover bij ons advies inwinnen.

Let er op dat je de huid vlak voor een peeling niet beschadigt. Vermijd dit bijvoorbeeld door je niet vlak voor een afspraak te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken. Hou daar een periode van 2 weken voor aan. Mannen dienen zich op de dag van de behandeling niet te scheren i.v.m. wonden. Ook raden we af om een dikke laag make-up te gebruiken of zelfbruiningsproducten. Wij reinigen de huid voor een behandeling goed, waardoor dat ook zonde van je make-up is.

Wij raden de eerste 6 weken na de Easy Droxy Peeling en TCA Peeling zonnebaden of langdurige blootstelling aan de zon af om ongewenste pigmentvorming tijdens herstel te voorkomen. Bij de Fenol Peeling is dit 3 maanden. In de zomermaanden voeren wij om deze reden enkel de meest toegankelijke Easy Droxy Peeling uit. Zorgvuldige bescherming met een zonnebrandcrème met UVA en UVB bescherming en minimaal factor 30 bij voorkeur factor 50 is na elke peeling belangrijk.

Onze Easy Droxy Peeling is zeer toegankelijk. En geschikt voor iedereen die moeite heeft met de hersteltijd. Deze peeling geeft direct zichtbaar resultaat. Een natuurlijke glans en een gehydrateerde, gezond ogende huid. Er is sprake van roodheid van de huid, maar deze neemt doorgaans snel af en kent deze peeling geen vervelling als gevolg

Bij de Easy Droxy Peeling kun je de volgende ochtend weer make-up aanbrengen. Bij de TCA peeling is dit vanaf dag 6 waarbij oogmake-up al vanaf dag 2 is toegestaan. Bij de Fenol Peeling is dit vanaf dag 7. Voor alle peelings geldt dat er bij voorkeur een minerale make-up wordt aangeraden.

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak