Veiligheid boven alles!

Wanneer je kiest voor een cosmetische behandeling wil je zeker weten dat dit veilig kan. Het gaat immers nog steeds om een medische behandeling. Gelukkig worden Botox en fillerbehandelingen al jaren uitgevoerd. Het zijn veilige geneesmiddelen, mits u behandeld wordt door een deskundige en ervaren arts.

Logischerwijs kun je daarvoor het beste terecht bij een professionele kliniek. Maar hoe kies je die? Professionele en onprofessionele cosmetische klinieken kun je vaak onderscheiden door:

Keurmerken
Bijvoorbeeld: Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) of de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NCVG).

BIG-registratie
Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een wettelijk, online en openbaar register. Alleen wie in het BIG-register staat, mag een beschermde beroepstitel voeren en mag de bij het beroep horende voorbehouden handelingen zelfstandig uitvoeren.

Cosmetisch arts KNMG
Deze titel is vanaf 1 juli een beschermde titel. Cosmetische Geneeskunde is een erkende medische discipline in de Nederlandse gezondheidszorg. Daarmee is het duidelijk of een arts aantoonbaar bekwaam en opgeleid is in de cosmetische geneeskunde.

Gebruik permanente fillers

Het gebruik van permanente fillers is in deze branche niet meer toegestaan. Wanneer dit toch aangeboden wordt, heeft u te maken met een onprofessionele kliniek of behandelaar.

Goedkoop is (vaak) duurkoop
Zoals in elke branche betekent ook hier goedkoop (helaas) vaak duurkoop. De juiste behandeling met het juiste resultaat vergt jaren investering. Aan kennis én praktijkervaring.

Reviews
Onderzoek hoe tevreden andere cliënten waren bij klinieken.

Kortom, het is verstandig dat u wat huiswerk doet voor u bij een kliniek naar binnenloopt. Gelukkig kan het veilig, maar het blijft een medische behandeling. Veelal ook nog eens aan uw gezicht. Dat dient professioneel en deskundig uitgevoerd te worden. Door gerenommeerde artsen die de juiste protocollen en system aanhouding om uw veiligheid (en tevredenheid!) te waarborgen.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Onderhandelen op je werk

Promotie of opslag: soms is het gewoon tijd voor een stap op de loonladder. Wanneer je onderhandelt met je leidinggevende wil je graag goed en krachtig overkomen. Hoe doe je

lees verder »

Gratis €100.- behandeltegoed cadeau

T/m 30 november krijg je als nieuwe cliënt maar liefst € 100 behandeltegoed cadeau*. Te gebruiken voor een PeelingInjectables of een Skinbooster. Boek uiterlijk 30 november je afspraak om jouw cadeau te verzilveren. 

Boek afspraak