'Jonger worden is natuurlijk onzin! Ik wilde een frissere versie van mezelf'

Anja heeft een gezond leven. Sport regelmatig, eet gezond en voelt zich redelijk fit. Dat zag ze in de spiegel niet terug. Wat naar haar terugkeek was een vermoeide, beetje chagrijnig en sikkeneurig vrouw. Ze kon maar één conclusie trekken: “ik zie er nu zo uit. Daar moet ik aan wennen óf er iets aan doen.” Bekijk de voor en na foto’s van Anja.

Voor- en na foto's

Anja is uitsluitend behandeld met injectables

'Ik kom zelden of nooit vrouwen van zestig tegen die er als dertig uit willen zien'

Dr. Van den Elzen: “Veroudering is in alle opzichten complexer dan je denkt. En het is niet zo dat iedereen streeft naar de eeuwige jeugd of dat iedereen die iets aan zijn uiterlijk laat doen, onzeker of ontevreden met zichzelf is. Ik kom zelden of nooit vrouwen van zestig tegen die er als dertig uit willen zien. De meeste mensen willen gewoon dat hun hoofd past bij hoe ze zich voelen en bij wie ze van binnen werkelijk zijn. Zo ook Anja.”

Veel mensen denken dat veranderingen met ouder worden vooral aan de buitenkant plaatsvinden: je huid wordt rimpelig. De grootste veranderingen vinden echter plaats in je botstructuur. Niet alleen krimpen je botten, ze veranderen ook nog eens van vorm. 

Het volume van je botten wordt minder, waardoor je gezicht letterlijk kleiner wordt. Een van de belangrijkste veranderingen is bij je oogkassen. Ze worden groter en wijder. Ook in het midden van je gezicht verandert er wat: de hoeken waaronder je wenkbrauw, neus en bovenkaak op elkaar passen verandert. Het gevolg is een huid die eigenlijk een beetje te groot wordt. 

Een voller gezicht kan het een en ander een beetje maskeren. Anja is van nature echter een slanke vrouw, waardoor rimpels zich eerder kunnen tonen. Gelukkig is daar met enkele kleine ingrepen die zorgen voor verbetering, maar niet voor grote verandering eenvoudig wat aan te doen.

'Ik zag er een beetje chagrijnig en sikkeneurig uit'

“Ik ben best gezond en voel me redelijk fit. Ik leek echter wel een vermoeide vrouw. Van mezelf ben ik slank, op het magere af. Dan heb je sowieso al snel dat je een beetje een ingevallen gezicht krijgt.

Je denkt dan heel lang van “ik heb het druk, dus het is geen wonder. Misschien moet ik eens eerder naar bed.” Toch komt er een moment waarop je nog maar één conclusie kan trekken. Ik moet er aan wennen, óf er iets aan doen. 

Eerst dacht ik: ‘ik kan er niets meer aan veranderen. Daarna dacht ik echter direct: maar ho eens even. Tegenwoordig kan je er wel wat aan veranderen!’ Waar ik niks meer aan kan veranderen is dat ik geen halve marathon meer loop. Maar aan het uiterlijk gelukkig wel.

Jonger worden is natuurlijk onzin, om dat te denken. Maar je kunt op op subtiele wijze wel iets aan je uitstraling doen. Dat is wat ik wilde: een frissere uitvoering van mezelf!

Hoewel het best ver van me af stond ben ik me gaan oriënteren. Van de Elzen Kliniek had ik meegekregen dat ze al een aantal jaren als beste uit de bus komen bij het Elsevier Weekblad. Dat maakte het een logische keuze.” 

Wat anderen zeggen over de Elzen Kliniek:

Tevreden cliënten worden ambassadeurs

“Ik wil er goed uitzien, maar ik wil geen ander gezicht krijgen.”

– Marian Mudder

“Gracieus ouder worden doe ik met de Elzen Kliniek.”

– Heleen van Royen

“Op mijn uitstraling kan ik invloed uitoefenen.”​

– Annemarie de Vries-Postma

Veiligheid boven alles

Direct een afspraak maken?

Bij de Elzen Kliniek werken we met een klein betrokken team met persoonlijke aandacht voor jou. Professionals met passie voor het vak. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak