Wat is anti-aging en wat te doen tegen veroudering?

De definitie van anti-aging is het verouderingsproces van de huid uit te stellen, te stoppen of te vertragen. De huid is, naast ons grootste orgaan, ook het meest zichtbare van ons lichaam en heeft invloed op wat we uitstralen. Hoe kunnen we de huid het beste verzorgen en wat kunnen we doen om veroudering tegen te gaan?

Wie wil er nu niet jonger uitzien? Een huid met minder rimpels, een vitale uitstraling en de strijd aangaan met de zwaartekracht, dat willen we toch allemaal? Er zijn steeds meer methoden en technieken om rimpels te verminderen of huidproblemen tegen te gaan, zo ook de wetenschappelijke methode die we toepassen bij de Elzen Kliniek, de Tipping Point Approach.

Wat te doen tegen veroudering?

In welke mate huidveroudering zich aandient hangt van verschillende factoren af. Zowel erfelijke aspecten als externe factoren kunnen een effect hebben op huidveroudering. Erfelijke factoren hebben te maken met de genen (de snelheid waarmee cellen verminderen en collageen wordt afgebroken. Hier kunt u niet veel invloed op uitoefenen. De meest voorkomende externe factoren zijn levensstijl en UV-straling. De externe factoren kunt u zelf wel degelijk beïnvloeden.

8 anti-aging tips

Wilt u de veroudering van uw gezicht vertragen? Dan zijn dit een aantal simpele tips die bijdragen aan anti-aging:

 • Zorg voor voldoende slaap
  Als u slaapt, heeft de huid gelegenheid te herstellen. We gebruiken niet voor niets de term ‘schoonheidsslaap’. Gedurende de nacht herstelt uw huid de schade die overdag is opgelopen. De huid kan ’s nachts beter werkstoffen opnemen, omdat hij actiever is dan overdag.
 • Reiniging van uw huid
  Zorg voor een goede reiniging. Gedurende de dag heeft de huid veel stof en vuil uit de lucht opgevangen en draagt u waarschijnlijk make-up. Ook als u geen make-up draagt is de huid vuil, omdat de huid gedurende de dag zelf talg en zweet uitscheidt. Dit alles blijft op de huid liggen en kunt u aan het einde van de dag dus maar beter verwidijderen met een goede, diepe reiniging.
 • Vermindering van stress
  Stress veroorzaakt veroudering en is funest voor uw hele lichaam, dus ook voor de uitstraling in uw gezicht. Mensen die veel stress ervaren verouderen snel en de effecten daarvan zijn onomkeerbaar. Om dit tegen te gaan zal u dus stress uit uw leven moeten verbannen. Doe wat nodig is, zoals bijvoorbeeld ontspanning zoeken door mediteren.
 • Stoppen met roken
  Eerder hebben we het in ons blog al gehad over de slechte invloed van roken op uw huid. Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken en dit veroorzaakt rimpelvorming in uw gezicht. Het beste voor uw huid (maar ook voor de rest van uw lichaam) is dus om te stoppen met roken.
 • Anti-oxidanten
  Omdat anti-oxidanten oxidatie van lichaamscellen tegengaan (met andere woorden celveroudering) zorgen ze ervoor dat uw lichaam jonger en gezonder blijft. En dat ziet u ook in uw gezicht. Ook op dit onderwerp zijn we eerder ingegaan. Het gehele artikel kunt u in ons blog lezen met daarin welke voedingsstoffen anti-oxidanten bevatten.
 • Vermijd te veel zonlicht
  Door te veel exposure aan zonlicht raakt uw huid beschadigd. Dit herstelt nooit helemaal, waardoor u hier later last van kunt krijgen. Gebruik goede (zonnebrand)crèmes met een hoge beschermingsfactor, ook in het najaar en de winter.
 • Hydrateer uw huid
  Om uw huid vitaal en gehydrateerd te houden, kunt u gebruik maken van goede gezichtcrèmes en bodylotion. Hiermee gaat u droogheid tegen en voegt u goede stoffen en vitamines aan uw huid toe. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te drinken, bij voorkeur veel water en groene thee. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag voor een optimaal resultaat.
 • Beweeg
  Zorg ervoor dat u voldoende beweegt, elke dag weer, bij voorkeur in de buitenlucht. Door te bewegen blijft u soepel, de bloedcirculatie blijft op peil en zult u de verstijvende effecten van veroudering tegengaan of op z’n minst kunnen uitstellen.

Het hoeft niet te blijven bij alleen uw eigen inbreng. De Elzen Kliniek kan u een extra handje helpen bij anti-aging. We kunnen u helpen om het verouderingsproces af te remmen, we kunnen u helpen een bepaald uitstralingsniveau vast te houden. Zodat u er voor uw leeftijd jonger, vitaler en gezonder uitziet.

Anti-aging door middel van de Tipping Point Approach

Wij werken met injectables en kunnen daarmee uw uitstraling optimaal maken. Zo kunt u er frisser en jeugdiger, succesvoller en gelukkiger uit gaat zien. Dit doen wij door middel van de door dr. Helga van den Elzen ontwikkelde Tipping Point Approach. Het is onze eigen unieke methode. Een geregistreerde en wetenschappelijk onderbouwde manier om gestructureerd en structureel de uitstraling van uw gezicht te herstellen en te onderhouden. We maken hiertoe, in overleg met u, een persoonlijk behandelplan waarin alle stappen beschreven worden.

Nadere informatie anti-aging

Benieuwd wat de Elzen Kliniek voor u kan betekenen op het gebied van anti-aging? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor nadere informatie of voor het plannen van een eerste consult.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak