Yolande (72) heeft M.S. en verlangde om – ondanks haar ziekte – te stralen tijdens de bruiloft van haar zoon

We zijn het er waarschijnlijk over eens. Er gaat niets boven een goede gezondheid. Toch krijgt helaas menigeen te maken met ziekte of een kwakkelende gezondheid. Zo ook Yolande, 72 jaar. Op 58-jarige leeftijd kreeg zij het bericht p.p.M.S. te hebben. Wat deed dit met haar en wat betekende dit voor haar uitstraling?

p.p.M.S. is een vorm van MS en valt daarmee onder de auto-immuunziektes. Zenuwbanen worden door het lichaam zelf aangevallen en verzwakken, waardoor willekeurige spieren niet meer aangestuurd worden. Primair progressief betekent dat er sprake is van gestage achteruitgang in het functioneren op veel vlakken. In het geval van Yolande betekende dat vooral dat o.a. het lopen verslechterde, de cognitie verminderde en zij haar bruisende energie verloor.

Hoewel zij in de loop van de jaren dankzij haar eigen zoektocht in staat bleek het proces te vertragen, was zij niet in staat om haar vermoeidheid te verbergen. Ondanks een goede huidverzorging en gebruik van make-up verraadde haar gezicht haar conditie. Het gaf haar het gevoel dat de buitenwereld de MS-patiënt zag en niet de persoon.

Naast de impact van haar klachten, kreeg dus ook haar uitstraling te lijden onder deze achteruitgang. Het verheugende nieuws dat haar zoon binnenkort zou gaan trouwen, de blijheid van de voorbereidingen en de behoefte om er juist dan stralend uit te zien, deed haar besluiten de knoop door te hakken.

“Het verlangen met gemak die innerlijke glimlach te tonen op dit mooie feest van de liefde, werd steeds groter”.

Met enige regelmaat volgde Yolande al de nieuwsberichten van de Elzen Kliniek, waarbij de schijnbaar onwaarschijnlijke resultaten haar bijbleven. Nu was het moment rijp actie te ondernemen. Na het bespreken van de mogelijkheden, werd een behandeling ingepland.

“Het begrip voor het probleem, gekoppeld aan mijn diepe verlangen en de subtiele behandeling daarna heeft mij precies de uitstraling gegeven die ik nodig had, passend bij mijn leeftijd. Niet alleen op de dag zelf, maar nu na maanden nog krijg ik regelmatig complimentjes over mijn uiterlijk. Het geeft net even wat extra energie om nieuwe probleempjes aan te pakken. En de spiegel ondersteunt dat gevoel. Vooralsnog alleen maar dankbaarheid! Wat fijn dat het mogelijk is.’’

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons en wij helpen je graag verder! 

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak