Heeft u een vraag voor ons?

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor u beantwoord. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of wenst u meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in. Toch niet gevonden wat u zoekt? U kunt ons tijdens kantooruren bellen op nummer 035 200 24 28 of uw vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. We beantwoorden uw vraag altijd binnen twee werkdagen.

Algemeen

Een rimpel wordt beschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel en ontstaan bij huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen. Nu lijkt het vaak dat dit komt doordat de huid slapper wordt. De grootste oorzaak bevindt zich echter onder de huid. Onderhuids verandert de botstructuur en wordt er minder bindweefsel en elastine aangemaakt. Datzelfde geldt voor hyaluronzuur en collageen. De huid wordt hierdoor dunner en slapper en valt ruimer over de botstructuur.

Bovendien verdwijnt naarmate de jaren verstrijken ook een gedeelte van de vulling van uw huid. Hierdoor verliest u een stukje volume en ontstaan er rimpels in uw gezicht. Ook afvallen kan daarom een rol spelen bij het vormen van rimpels. Wanneer u veel gewicht verliest, verliest u namelijk ook vulling van het gezicht, waardoor de huid minder strakgespannen staat. Ook spieractiviteit kan een rol spelen bij het ontstaan van rimpels. Dit geldt bijvoorbeeld onder andere voor kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen en voorhoofdsrimpels.

Als u uw huid daarnaast ook nog eens veelvuldig blootstelt aan de zon of bijvoorbeeld een zonnebank, wordt dit versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Wanneer dit is heeft vooral met erfelijkheid te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken: het nuttigen van alcohol, onvoldoende vitamines maar ook stress, te weinig beweging, slaapgebrek, weersomstandigheden en roken versterken rimpelvorming.

De Elzen Kliniek helpt u op een veilige en geregistreerde wetenschappelijke manier die wij de Tipping Point Approach ™ noemen. Deze door ons ontwikkelde manier zorgt voor een gestructureerde en structurele manier om de uitstraling die u wenst te creëren. Het is een plan voor u persoonlijk om de uitstraling van uw gezicht te restaureren en te onderhouden.

Deze methode is in 15 jaar ontwikkeld door de Elzen Kliniek en gebaseerd op louter wetenschappelijke feitelijkheden. Veel mensen kijken heel oppervlakkig alleen naar de huid en de plek die behandeld moet worden. Dat is nu precies hoe u medisch anatomisch niet in elkaar zit. Het is namelijk als volgt. Uw gezicht bestaat uit drie lagen. De huid, de spieren en het bot. Ligamenten verbinden deze lagen. Als u ouder wordt verandert uw botstructuur. Uw bot krimpt, waardoor de ligamenten aan de huid gaan trekken. Hierdoor ontstaan kuiltjes, schaduwen, rimpels etc..

Bovendien is het zo dat de plek waar uw rimpel zit vaak niet de oorzaak is van die rimpel. En het probleem zit niet alleen in de oppervlakte maar ook in diepere lagen. Waardoor de oplossing zit in een andere aanpak dan u wellicht zou verwachten. In de structuren onder de huid. Op meerdere lagen en verschillende punten.

Dit zijn de tien Tipping Points. De meest essentiële punten in uw gezicht die zorgen voor uw uitstraling. En omdat alles dus met elkaar samenhangt en vastzit is een incidentele behandeling op één plek niet voldoende. En levert bovendien zeker niet het effect waarvan u droomt. Een persoonlijk verantwoord en effectief bewezen behandelplan met regelmatige controle en onderhoud volgens de Tipping Point Approach™ is daarom noodzakelijk.

Om die juiste en blijvende eerste indruk te krijgen, maken wij met u een plan dat gebaseerd is op de Tipping Point Approach™, maar met name op uw eigen unieke situatie. Uw uitstraling, uw leeftijd, uw gezicht (vorm, ogen, mond, neus etc.), uw huid, uw spieren en uw botstructuur, de mate van de gewenste duurzaamheid en het tempo waarop u de resultaten wil gaan zien. Het is dus een persoonlijk plan gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek. Voor uw eerste bezoek denkt u misschien nog “Blijf ik wel mijzelf?”, “Zal het niet te veel zijn?” “Gaat een ander het zien?”, “Gaat het wel goed?”. Dan is het goed te weten dat wij geen incidentele ingrepen doen. En wij ook geen maskers creëren. Wij werken samen met u aan duurzame verbetering. Dat doen we al meer dan 15 jaar voor duizenden tevreden cliënten.

Een plan is de route die u aflegt tussen waar u staat en u waar naartoe wil. Kortom van uw huidige situatie naar het eindresultaat: uw persoonlijke doel(en). Om vervolgens te definiëren wat het pad/plan is om daar te komen. Een behandelplan start dan ook met goed kijken naar u. Daarvoor is een eerste consult noodzakelijk. Om de situatie vast te leggen en de situatie te bespreken.

Wij maken daarom letterlijk een foto (meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken: van voren, van opzij en schuin van voren), kijken met u in de spiegel en bespreken gezamenlijk hoe dat pad er uit gaat zien dat leidt van nu naar het resultaat. Dat betekent dus dat er een ander plan gedefinieerd wordt in het geval dat u van een norse uitstraling wil gaan naar een sympathieke. Of een ander plan dat u brengt van een vermoeide uitstraling via de TPA™ naar weer fris en energiek. Dus welke Tipping Points in welke volgorde en welke frequentie aandacht nodig hebben, hangt hier allemaal vanaf. En dat alles dan natuurlijk gecombineerd met uw unieke situatie. Dus nadat de eerste afspraak is geweest en er op basis van uw foto, uw uitstraling, uw persoonlijke doel, uw persoonlijke plan gedefinieerd is, start de eerste behandeling.

Als u nog nooit behandeld bent, spreken wij in de eerste fase van een restauratie, om in de stappen daarna continue controle en het onderhoud te doen. Iedere stap in het proces leggen wij digitaal vast met foto’s. Eigenlijk lijkt het op een goed bedrijfsproces. Plan, do, check, act. Wij maken het plan, we voeren het stap voor stap uit. Wij checken het na elke fase. En die situatie op dat moment geeft dan weer input voor de volgende stap.

Want als er geen regelmatig onderhoud en controle plaats vindt, is de investering die u gedaan heeft steeds minder waard, omdat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Als die regelmaat er niet in zit, gaat het resultaat ‘van u af’ en zou u ontevreden kunnen worden. De investering brengt dan niet blijvend op wat u ervan verwacht. Continue aandacht en kleine ingrepen beschermen dus uw investering of zoals wij het ook wel eens face value noemen. Kortom uw eigen waarde/eigenwaarde.

Botox en fillers zijn allebei injectables, maar ze gaan rimpels tegen op een andere manier. Het grote verschil tussen injectables die botuline toxine (Botox) bevatten en cosmetische fillers is de werkzaamheid en daarmee het type rimpels wat ze kunnen verhelpen.

Botox is een neurotoxine dat de spieren tijdelijk ontspant, waardoor u minder rimpels en lijntjes ziet als u uw gezichtsspieren aanspant. Dit worden dynamische rimpels genoemd en zijn bijvoorbeeld te zien als u fronst en lacht. De neurotoxinen in Botox hebben vrij weinig effect op de (statische) rimpels die men ziet in een ontspannen gezichtsuitdrukking.

Fillers zorgen weer voor meer volume in het gezicht. Ze zijn dan ook zeer geschikt om volumeverlies te herstellen, om (statische) lijntjes en rimpels minder zichtbaar te maken en het gezicht haar contouren en veerkracht terug te geven.

Nee, de Elzen Kliniek is een niet-chirurgische cosmetische kliniek. Een specialistische kliniek gericht enkel en alleen op injectables.
Door volgens de Tipping Point Approach™ van de Elzen Kliniek een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers kunnen wij het effect van een minifacelift bereiken. Alleen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

Tijdens het eerste consultgesprek zal de arts u vragen stellen met betrekking tot uw gezondheid en eerdere cosmetische behandelingen. Wij adviseren u daarop zo uitgebreid mogelijk antwoord te geven. Indien u medicijnen gebruikt, dient u daarvan de namen aan de arts bekend te maken. Komt u daarna terug dan dient u elk jaar een lijst met vragen met betrekking tot de gezondheid in te vullen.

Uitsluitend BIG-geregistreerde behandelaren mogen een Botuline Toxine behandeling uitvoeren. Echter, is het aan te raden om dat door een officiële cosmetische, gespecialiseerde arts (KNMG) te laten doen. Die hebben daarvoor niet alleen een specifieke opleiding genoten, maar over het algemeen een grote ervaring heeft in het professionele behandelen. De leidinggevende van het medisch team bij de Elzen Kliniek behoort zelfs tot de langst geregistreerde cosmetische artsen van Nederland. Een titel die slechts enkelen in Nederland mogen dragen.

Hoewel medische ingrepen altijd risico’s kennen, zijn deze bij behandelingen bij de cosmetische kliniek Elzen minimaal. De Elzen Kliniek hecht erg veel waarde aan de veiligheid van haar cliënten en voldoet daarom aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen binnen de cosmetische sector. De Elzen Kliniek kent daarom de keurmerken ZKN, NVCG en behoort al jaren tot de Beste Klinieken van Nederland, aldus Elsevier Weekblad. Tevens zijn alle artsen BIG geregistreerd en gebruikt de Elzen Kliniek enkel officiële kwaliteitsproducten.

De Elzen Kliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9 uur tot 5 uur, op 035 – 699 1515. Indien u ernstige complicaties vermoedt en/of voor andere dringende zaken kunt u ons buiten de kliniekuren bereiken op ons complicatienummer: 06 – 55 11 66 44. Hieronder vallen:

  • Heftige pijn die niet verdwijnt na het gebruik van Paracetamol
  • Optreden van een abnormale zwelling
  • Koorts
  • Elke andere gebeurtenis waar u zich zorgen over maakt

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak