Heeft u een vraag voor ons?

 

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor je beantwoord. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden of wil je meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in, of bel ons tijdens kantooruren bellen op 035 200 24 28. Ook kun je je vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. 

Fillers

Bij een behandeling met fillers maken wij gebruik van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die is opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwstelsel. Dit suikermolecuul is in de natuurlijke vorm enerzijds verbonden aan collageen en bindt zich anderzijds aan water. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gewrichten soepel blijven. Naarmate u ouder wordt vermindert de aanmaak van hyaluronzuur. Hierdoor wordt de huid dunner en verliest u volume in bijvoorbeeld uw gezicht.

Ook het vetweefsel wordt minder bij veroudering waardoor de mooie ronde en jeugdige vormen in een gezicht verdwijnen en zich bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of wallen onder de ogen vormen. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Fillers met hyaluronzuur kunnen volumeverlies en daarmee rimpelvorming effectief opvullen. Dit heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan.

De Elzen Kliniek maakt gebruik van de kwaliteitsproducten Juvéderm, Restylane en Saypha. Afbreekbare fillers gebaseerd op hyaluronzuur. Met fillers gebaseerd op hyaluronzuur kunnen wij zowel volume, als vochtverlies tegengaan. Na een fillerbehandeling is de huid egaler en krijgen de behandelde plekken hun volume weer terug.

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.
De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Sommige behandelingen duren wat langer, maar daar wordt u over geïnformeerd als dat het geval is.
Nee, er ontstaan geen littekens van een behandeling met fillers.
Na zes tot twaalf maanden wordt hyaluronzuur door het lichaam afgebroken.
Na de fillerbehandeling met hyaluronzuur ziet u direct resultaat. Wel kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het uiteindelijke effect is na 3-5 dagen goed zichtbaar. Een optimaal resultaat ziet u echter na 3 tot 4 weken.
Hyaluronzuur geeft een mooi en natuurlijk resultaat waar u ongeveer zes tot twaalf maanden van profiteert. Vandaar ook dat de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Waarbij rimpels structureel en gestructureerd behandeld worden, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.
Tegenwoordig hoeft een cosmetische behandeling met injectables niet meer pijnlijk te zijn. De Elzen Kliniek maakt gebruik van hele dunne naalden, zogeheten invisible needles en canules. Dunne naalden die hierdoor geen schade onder de huid aanbrengen en de kans op bloeduitstortingen minimaliseert. Mocht u toch gevoelig of bang zijn voor pijn gebruiken wij Emla-crème. Deze crème verdooft lokaal de huid, waardoor u geen last van pijn heeft.
Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties) kunnen namelijk het effect van fillers versterken.Wanneer niet te gebruiken:Myasthenia gravis (spierziekte); Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte); Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte); Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen; Zwangerschap/borstvoeding; vier weken na de fillerbehandeling, is het veilig om zwanger te raken. Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica ((antibiotica voor bacteriële infecties) Wanneer onder bepaalde voorwaarden te gebruiken; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.Verlamming van de spier; Multiple sclerose.

In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Soms kan na de injectie echter een rood puntje of een bloeduitstorting ontstaan, wat spoedig weer zal verdwijnen. Mochten er toch complicaties optreden belt u dan tijdens de kliniekuren naar de kliniek 035 699 1515 of buiten de kliniekuren op ons complicatienummer: 06-55 11 66 44.

Iemand moet tenminste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling met fillers.
 • Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt, dient u vooraf te overleggen met de voorschrijvende arts of het gebruik van deze medicijnen minimaal 1 week van tevoren gestaakt kan worden.
 • Op de dag van behandeling wordt geadviseerd niet te veel make-up te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek.
 • Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt.
 • Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
 • Vermijd zware lichamelijke activiteit zoveel mogelijk. Bij voorkeur dus ook minimaal 2 dagen niet sporten.
 • Vermijd het nuttigen van alcohol op de dag van de behandeling. Dit vermindert namelijk het ontstaan van blauwe plekjes. 
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. De zon kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.
 • Maak gedurende 1 week na de behandeling geen gebruik van sauna of zonnebank.
 • Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelig zijn bij aanraking. Wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken, kunt u Paracetamol 500 mg innemen tot een maximum van 6 tabletten per 24 uur.
 • Indien het gebied rond de mond en de lippen is behandeld, mag u de eerste week na de behandeling niet naar de tandarts.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, of aspirine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk)gestopt dient te worden.
 • Na 3 tot 4 weken kan er een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied plaatsvinden. In een ander gebied kan tegelijkertijd of aansluitend behandeling plaatsvinden.
Nee. Maar indien u dat wenst kunnen wij wel gebruik maken van Emla-crème. Een crème die de huid lokaal verdooft.

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak