Heeft u een vraag voor ons?

 

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor je beantwoord. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden of wil je meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in, of bel ons tijdens kantooruren bellen op 035 200 24 28. Ook kun je je vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. 

Sculptra Skinbooster

Sculptra is een injecteerbare behandeling die poly-L-melkzuur bevat, een biocompatibel en biologisch afbreekbaar materiaal dat al jaren in de medische wereld wordt gebruikt. Sculptra stimuleert de huid om zelf collageen te produceren, wat resulteert in een geleidelijke toename van stevigheid van de huid.

Sculptra is bedoeld voor mensen die tekenen van veroudering willen aanpakken, zoals een verslapte huid, rimpels, lijnen en volumeverlies in het gezicht. Het is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische optie met langdurige resultaten.

Hoewel zowel hyaluronzuur fillers als Sculptra injecteerbare middelen zijn die bedoeld zijn om volume toe te voegen, verschillen ze aanzienlijk in hun werkwijze.

 

Hyaluronzuur fillers worden voornamelijk ingezet om diepe rimpels te vullen of specifieke zones meer volume te geven. Het effect van deze fillers is bijna onmiddellijk zichtbaar en blijft doorgaans tussen de 9 en 12 maanden behouden, waarna de behandeling herhaald kan worden.

 

Sculptra stimuleert het lichaam om zelf de interne structuur en het volume van de huid te herstellen door de aanmaak van collageen te bevorderen. Dit betekent dat het enige tijd duurt voordat de resultaten zichtbaar zijn, maar deze resultaten houden langer aan. Sculptra verbetert de stevigheid en textuur van huid. Bij aanzienlijke volumeverlies in het gezicht zal hyaluronzuur fillers of deze in combinatie met Sculptra een goede optie zijn.

Een Sculptra behandeling duurt meestal ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden.

Cliënten kunnen een licht ongemak ervaren tijdens de injectie, maar dit wordt meestal geminimaliseerd omdat er verdoving in Sculptra zit.

De resultaten van Sculptra verschijnen geleidelijk over een periode van enkele maanden. De meeste patiënten zien merkbare verbeteringen na ongeveer 3 behandelingssessies, gespreid over 6 maanden. Het optimale resultaat is na 9 maanden.

De resultaten van Sculptra kunnen tot twee jaar of langer aanhouden, afhankelijk van de individuele reactie van de patiënt op de behandeling.

Zoals bij elke injecteerbare behandeling, kunnen er bijwerkingen optreden, zoals zwelling, roodheid, pijn op de injectieplaats, blauwe plekken en jeuk. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling.

De kosten van een Sculptra behandeling variëren afhankelijk van het aantal benodigde sessies en de te behandelen gebieden. Het is het beste om een consult in te plannen bij de Elzen Kliniek voor een persoonlijk behandelplan en prijsopgave.

De meeste cliënten kunnen direct na hun Sculptra behandeling terugkeren naar hun normale activiteiten. Het wordt echter aanbevolen om zware inspanningen en blootstelling aan extreme hitte of koude te vermijden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

De meeste patiënten hebben 2 tot 3 behandelingssessies nodig, gespreid over enkele maanden, om optimale resultaten te bereiken.

Na de behandeling is het belangrijk om de behandelde huid goed te masseren volgens de 5x5x5 regel (5x daags 5 minuten gedurende 5 dagen).  Verder is het van belang dat de huid goed wordt beschermd met een zonnebrandcrème met een hoge SPF en directe blootstelling aan zonlicht te vermijden.

Sculptra kan veilig worden gecombineerd met andere procedures zoals injectables, skinboosters of peelings, mits er adequate tijd tussen de behandelingen is voor herstel.

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak