Sculptra® Biostimulator

Dankzij het poly-L-melkzuur wordt jouw collageenproductie gestimuleerd. De huid wordt strakker, volumeverlies wordt hersteld en rimpels en fijne lijnen van binnenuit worden “gladgestreken”. Met nagenoeg geen downtime is deze behandeling zeer toegankelijk. En biedt bovendien geleidelijk en langdurig resultaat waar je jaren plezier van hebt! 

Als introductie bieden wij in de hele maand mei een gratis consult aan voor de Sculptra behandeling t.w.v. €65,-. Het consult dient in mei geboekt te worden.

Bekijk onze Tipping
Point Approach™

Voordelen Sculptra

Een behandeling met Sculptra maakt jouw huid steviger, het geheel wordt mooi gelift, de glans van de huid verbetert en rimpels en plooien verminderen. Deze behandeling biedt resultaat waar je jaren plezier van hebt!

 

Een typisch behandelplan bestaat uit 2-3 behandelsessies met een tussenpoos van 8 weken. Optimaal resultaat wordt na ongeveer 9 maanden bereikt. Om het effect te behouden wordt een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aangeraden. De resultaten kunnen per persoon verschillen en zijn afhankelijk van de huidkwaliteit en het behandelplan.

Benieuwd wat de Elzen Kliniek voor jou kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonische kennismaking.

Consult & behandeling

Wij starten elk behandeltraject met een consult. Waarbij de arts luistert naar jouw wensen. Jouw wensen combineren we met een wetenschappelijke analyse van jouw gehele gezicht om een persoonlijk behandelplan op te stellen. Zo onderzoeken we welke behandeling het beste past bij jou. 

Zo krijg jij de frisse, natuurlijke uitstraling die past bij jou. Je ontvangt van de verpleegkundige informatie over de behandeling, eventuele risico’s en bijwerkingen.

De behandeling

  • Op de dag van de behandeling wordt geadviseerd geen of weinig make-up te gebruiken.
  • Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt.
  • De behandeling zelf duurt ongeveer 20 minuten per zone.
  • Na de behandeling mag je naar huis; een begeleider is niet nodig.

De verpleegkundige neemt het advies/plan met je door en tekent voorafgaand een behandelovereenkomst. Er is nog ruimte voor eventuele vragen.

Vervolgens zal de arts het gebied dat zal worden behandeld aftekenen. Daarna wordt door middel van een prik in de huid een opening gemaakt waarna het product in de vorm van een waaier over de te behandelen zone verdeeld kan worden. Het aantal prikjes in de huid hangt af van het oppervlak dat behandeld wordt. De behandeling is nagenoeg pijnloos.

In ons unieke diagnosesysteem komen jouw wensen en wetenschap samen in een persoonlijk behandelplan, waarmee jij de uitstraling krijgt die past bij jou.

Deze behandeling is doorgaans niet pijnlijk, al kan dit per persoon verschillen.

De behandeling kost ongeveer ca. 20 min per zone. In totaal zal de behandeling rond de 40 minuten duren, inclusief voorbereiding, het maken van foto’s, nazorg en het bespreken van de behandeling.

Het lichaam absorbeerthet water waarin de Sculptra is opgelost. Alleen het poly-L-melkzuur blijft achter in de huid. Dit melkzuur stimuleert de huid om te beginnen met de productie van collageen.

Het kan drie tot zes maanden duren voordat de eerste resultaten zichtbaar worden. Optimaal resultaat bereik je na 9 maanden.

Over het algemeen blijven de resultaten van de behandeling zo’n 2 tot 2,5 behouden. Het typische behandelplan bestaat uit 2-3 behandelsessies met een tussenpoos van 8 weken. 

De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het aantal gebruikte flacons. Wij adviseren 1-2 flacons per behandeling in het gelaat. Afhankelijk van de wens, leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en de verwachting van het resultaat, zijn er 1-3 behandelingen nodig in de opbouwfase.

Het kan tussen de drie en zes maanden duren voordat het volledige effect van de behandeling zichtbaar is. Het goede nieuws is dat de resultaten van de behandeling langdurig zijn, aangezien Sculptra geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken terwijl tegelijkertijd collageen in de huid wordt opgebouwd. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling wordt de behandelde zone gemasseerd door de arts om het product gelijkmatig te verdelen. Het is belangrijk dat je dit thuis ook voortzet voor een optimaal resultaat.

Hier wordt de 5x5x5 regel toegepast: 5x per dag 5 minuten 5 dagen lang. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten weer oppakken. Houdt wel rekening met het volgende:

  • 1 week niet zonnebaden in directe zon, 2 weken het behandeld gebied goed beschermen met een SPF
  • 1 week niet te veel druk op het hoofd uitoefenen (zwaar sporten)
  • 1 week geen sauna bezoeken 
  • 2 weken tijd tussen een Sculptra behandeling en andere (cosmetische) injectables behandelingen of peelings.

Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Er kunnen bultjes of blauwe plekjes ontstaan die eenvoudig met make-up te maskeren zijn.

 

Tevreden cliënten worden ambassadeurs

“Ik wil er goed uitzien, maar ik wil geen ander gezicht krijgen.”

– Marian Mudder

“Gracieus ouder worden doe ik met de Elzen Kliniek.”

– Heleen van Royen

“Op mijn uitstraling kan ik invloed uitoefenen”​ 

– Annemarie de Vries-Postma

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Elisabeth en Ingrid staan voor je klaar!

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak