Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag voor ons?

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor u beantwoord. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of wenst u meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in. Toch niet gevonden wat u zoekt? U kunt ons tijdens kantooruren bellen op nummer 035 200 24 28 of uw vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. We beantwoorden uw vraag altijd binnen twee werkdagen.

Algemeen

Een rimpel wordt beschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel en ontstaan bij huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen. Nu lijkt het vaak dat dit komt doordat de huid slapper wordt. De grootste oorzaak bevindt zich echter onder de huid. Onderhuids verandert de botstructuur en wordt er minder bindweefsel en elastine aangemaakt. Datzelfde geldt voor hyaluronzuur en collageen. De huid wordt hierdoor dunner en slapper en valt ruimer over de botstructuur.

Bovendien verdwijnt naarmate de jaren verstrijken ook een gedeelte van de vulling van uw huid. Hierdoor verliest u een stukje volume en ontstaan er rimpels in uw gezicht. Ook afvallen kan daarom een rol spelen bij het vormen van rimpels. Wanneer u veel gewicht verliest, verliest u namelijk ook vulling van het gezicht, waardoor de huid minder strakgespannen staat. Ook spieractiviteit kan een rol spelen bij het ontstaan van rimpels. Dit geldt bijvoorbeeld onder andere voor kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen en voorhoofdsrimpels.

Als u uw huid daarnaast ook nog eens veelvuldig blootstelt aan de zon of bijvoorbeeld een zonnebank, wordt dit versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Wanneer dit is heeft vooral met erfelijkheid te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken: het nuttigen van alcohol, onvoldoende vitamines maar ook stress, te weinig beweging, slaapgebrek, weersomstandigheden en roken versterken rimpelvorming.

De Elzen Kliniek helpt u op een veilige en geregistreerde wetenschappelijke manier die wij de Tipping Point Approach ™ noemen. Deze door ons ontwikkelde manier zorgt voor een gestructureerde en structurele manier om de uitstraling die u wenst te creëren. Het is een plan voor u persoonlijk om de uitstraling van uw gezicht te restaureren en te onderhouden.

Deze methode is in 15 jaar ontwikkeld door de Elzen Kliniek en gebaseerd op louter wetenschappelijke feitelijkheden. Veel mensen kijken heel oppervlakkig alleen naar de huid en de plek die behandeld moet worden. Dat is nu precies hoe u medisch anatomisch niet in elkaar zit. Het is namelijk als volgt. Uw gezicht bestaat uit drie lagen. De huid, de spieren en het bot. Ligamenten verbinden deze lagen. Als u ouder wordt verandert uw botstructuur. Uw bot krimpt, waardoor de ligamenten aan de huid gaan trekken. Hierdoor ontstaan kuiltjes, schaduwen, rimpels etc..

Bovendien is het zo dat de plek waar uw rimpel zit vaak niet de oorzaak is van die rimpel. En het probleem zit niet alleen in de oppervlakte maar ook in diepere lagen. Waardoor de oplossing zit in een andere aanpak dan u wellicht zou verwachten. In de structuren onder de huid. Op meerdere lagen en verschillende punten.

Dit zijn de tien Tipping Points. De meest essentiële punten in uw gezicht die zorgen voor uw uitstraling. En omdat alles dus met elkaar samenhangt en vastzit is een incidentele behandeling op één plek niet voldoende. En levert bovendien zeker niet het effect waarvan u droomt. Een persoonlijk verantwoord en effectief bewezen behandelplan met regelmatige controle en onderhoud volgens de Tipping Point Approach™ is daarom noodzakelijk.

Om die juiste en blijvende eerste indruk te krijgen, maken wij met u een plan dat gebaseerd is op de Tipping Point Approach™, maar met name op uw eigen unieke situatie. Uw uitstraling, uw leeftijd, uw gezicht (vorm, ogen, mond, neus etc.), uw huid, uw spieren en uw botstructuur, de mate van de gewenste duurzaamheid en het tempo waarop u de resultaten wil gaan zien. Het is dus een persoonlijk plan gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek. Voor uw eerste bezoek denkt u misschien nog “Blijf ik wel mijzelf?”, “Zal het niet te veel zijn?” “Gaat een ander het zien?”, “Gaat het wel goed?”. Dan is het goed te weten dat wij geen incidentele ingrepen doen. En wij ook geen maskers creëren. Wij werken samen met u aan duurzame verbetering. Dat doen we al meer dan 15 jaar voor duizenden tevreden cliënten.

Een plan is de route die u aflegt tussen waar u staat en u waar naartoe wil. Kortom van uw huidige situatie naar het eindresultaat: uw persoonlijke doel(en). Om vervolgens te definiëren wat het pad/plan is om daar te komen. Een behandelplan start dan ook met goed kijken naar u. Daarvoor is een eerste consult noodzakelijk. Om de situatie vast te leggen en de situatie te bespreken.

Wij maken daarom letterlijk een foto (meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken: van voren, van opzij en schuin van voren), kijken met u in de spiegel en bespreken gezamenlijk hoe dat pad er uit gaat zien dat leidt van nu naar het resultaat. Dat betekent dus dat er een ander plan gedefinieerd wordt in het geval dat u van een norse uitstraling wil gaan naar een sympathieke. Of een ander plan dat u brengt van een vermoeide uitstraling via de TPA™ naar weer fris en energiek. Dus welke Tipping Points in welke volgorde en welke frequentie aandacht nodig hebben, hangt hier allemaal vanaf. En dat alles dan natuurlijk gecombineerd met uw unieke situatie. Dus nadat de eerste afspraak is geweest en er op basis van uw foto, uw uitstraling, uw persoonlijke doel, uw persoonlijke plan gedefinieerd is, start de eerste behandeling.

Als u nog nooit behandeld bent, spreken wij in de eerste fase van een restauratie, om in de stappen daarna continue controle en het onderhoud te doen. Iedere stap in het proces leggen wij digitaal vast met foto’s. Eigenlijk lijkt het op een goed bedrijfsproces. Plan, do, check, act. Wij maken het plan, we voeren het stap voor stap uit. Wij checken het na elke fase. En die situatie op dat moment geeft dan weer input voor de volgende stap.

Want als er geen regelmatig onderhoud en controle plaats vindt, is de investering die u gedaan heeft steeds minder waard, omdat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Als die regelmaat er niet in zit, gaat het resultaat ‘van u af’ en zou u ontevreden kunnen worden. De investering brengt dan niet blijvend op wat u ervan verwacht. Continue aandacht en kleine ingrepen beschermen dus uw investering of zoals wij het ook wel eens face value noemen. Kortom uw eigen waarde/eigenwaarde.

Botox en fillers zijn allebei injectables, maar ze gaan rimpels tegen op een andere manier. Het grote verschil tussen injectables die botuline toxine (Botox) bevatten en cosmetische fillers is de werkzaamheid en daarmee het type rimpels wat ze kunnen verhelpen. Botox is een neurotoxine dat de spieren tijdelijk ontspant, waardoor u minder rimpels en lijntjes ziet als u uw gezichtsspieren aanspant. Dit worden dynamische rimpels genoemd en zijn bijvoorbeeld te zien als u fronst en lacht. De neurotoxinen in Botox hebben vrij weinig effect op de rimpels die men ziet in een ontspannen gezichtsuitdrukking.

Nee, de Elzen Kliniek is een niet-chirurgische cosmetische kliniek. Een specialistische kliniek gericht enkel en alleen op injectables.
Door volgens de Tipping Point Approach™ van de Elzen Kliniek een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers kunnen wij het effect van een minifacelift bereiken. Alleen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

Tijdens het eerste consultgesprek zal de arts u vragen stellen met betrekking tot uw gezondheid en eerdere cosmetische behandelingen. Wij adviseren u daarop zo uitgebreid mogelijk antwoord te geven. Indien u medicijnen gebruikt, dient u daarvan de namen aan de arts bekend te maken. Komt u daarna terug dan dient u elk jaar een lijst met vragen met betrekking tot de gezondheid in te vullen.

Uitsluitend BIG-geregistreerde behandelaren mogen een Botuline Toxine behandeling uitvoeren. Echter, is het aan te raden om dat door een officiële cosmetische, gespecialiseerde arts (KNMG) te laten doen. Die hebben daarvoor niet alleen een specifieke opleiding genoten, maar over het algemeen een grote ervaring heeft in het professionele behandelen. De leidinggevende van het medisch team bij de Elzen Kliniek behoort zelfs tot de langst geregistreerde cosmetische artsen van Nederland. Een titel die slechts enkelen in Nederland mogen dragen.

Hoewel medische ingrepen altijd risico’s kennen, zijn deze bij behandelingen bij de cosmetische kliniek Elzen minimaal. De Elzen Kliniek hecht erg veel waarde aan de veiligheid van haar cliënten en voldoet daarom aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen binnen de cosmetische sector. De Elzen Kliniek kent daarom de keurmerken ZKN, NVCG en behoort al jaren tot de Beste Klinieken van Nederland, aldus Elsevier Weekblad. Tevens zijn alle artsen BIG geregistreerd en gebruikt de Elzen Kliniek enkel officiële kwaliteitsproducten.

De Elzen Kliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9 uur tot 5 uur, op 035 – 699 1515. Indien u ernstige complicaties vermoedt en/of voor andere dringende zaken kunt u ons buiten de kliniekuren bereiken op ons complicatienummer: 06 – 55 11 66 44. Hieronder vallen:

 • Heftige pijn die niet verdwijnt na het gebruik van Paracetamol
 • Optreden van een abnormale zwelling
 • Koorts
 • Elke andere gebeurtenis waar u zich zorgen over maakt

Botuline Toxine (Botox)

Bij een behandeling met gebruik van Botox wordt gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt gemaakt. Gebruik hiervan remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier. Spieractiviteit is één van de mogelijke oorzaken van kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of andere rimpels. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Botox beperkt de spieractiviteit en werkt daardoor als een effectieve behandeling tegen rimpels. Een behandeling kent alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in de spier dat de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering.

De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Sommige behandelingen duren wat langer, maar daarover wordt u geïnformeerd als dat het geval is.
Nee, er ontstaan geen littekens van een behandeling met Botox.
Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van één centimeter om dit gebied heen. Het wordt dus niet verplaatst en komt niet in het bloed terecht. Iets dat veelal beweerd wordt, maar dus onjuist is. De Botuline Toxine, een eiwit, wordt na een tijdje afgebroken tot aminozuren en via de lever uitgescheiden.
Het effect van een behandeling met Botox is niet direct te zien. In de meeste gevallen is het maximale effect binnen twee weken bereikt.
Een behandeling met Botox werkt gemiddeld drie maanden. Daarna neemt het effect af en begint de rimpel langzaam weer terug te komen. Vandaar ook dat de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Waarbij rimpels structureel en gestructureerd behandeld worden, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.
Tegenwoordig hoeft een cosmetische behandeling met injectables niet meer pijnlijk te zijn. De Elzen Kliniek maakt gebruik van hele dunne naalden, zogeheten invisible needles en canules. Dunne naalden die hierdoor geen schade onder de huid aanbrengen en de kans op bloeduitstortingen minimaliseert. Mocht u toch gevoelig of bang zijn voor pijn gebruiken wij Emla-crème. Deze crème verdooft lokaal de huid, waardoor u geen last van pijn heeft.

Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties) kunnen namelijk het effect van Botox versterken.

Wanneer niet te gebruiken:

 • Myasthenia gravis (spierziekte);
 • Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte);
 • Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte);
 • Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen;
 • Zwangerschap/borstvoeding; vier weken na de botoxbehandeling, is het veilig om zwanger te raken;
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties).

Wanneer onder bepaalde voorwaarden te gebruiken; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.

 • Verlamming van de spier;
 • Multiple Sclerose.
Jazeker. De Elzen Kliniek is een uitstralingskliniek, waarbij wij er altijd voor zorgen dat u uzelf blijft en blijft herkennen.

Als u optelt hoeveel geld u ongemerkt uitgeeft aan crèmes zult u zien dat een behandeling één van de dingen is die het meeste waar voor uw geld oplevert.

Bij de Elzen Kliniek werken wij met behandelplannen, volgens de Tipping Point Approach™. Wij maken dat plan gebaseerd op uw eigen unieke situatie. Uw (gewenste) uitstraling, uw leeftijd, uw gezicht (vorm, ogen, mond, neus etc.), uw huid, uw spieren en uw botstructuur, de mate van de gewenste duurzaamheid en het tempo waarop u de resultaten wilt zien. Een persoonlijk behandelplan gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek.

Uw gezicht en uw uitstraling is een complex samenspel van factoren. Ons doel is uw juiste, eerste en blijvende indruk te verbeteren. Hiervoor maken wij dus een persoonlijk plan gericht op uw unieke situatie. Vandaar dat wij van tevoren niet direct in kunnen schatten hoeveel een behandeling voor u kost. Dit hangt af van uw situatie en wensen.

In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Soms kan na de injectie echter een rood puntje of een blauw plekje ontstaan, wat spoedig weer zal verdwijnen. Mochten er toch complicaties optreden belt u dan tijdens de kliniekuren naar de kliniek 035 699 1515 of buiten de kliniekuren op ons complicatienummer: 06 55 11 66 44.

Iemand moet tenminste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling met Botox.
Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt, dient u vooraf te overleggen met de voorschrijvende arts of het gebruik van deze medicijnen minimaal 1 week van tevoren gestaakt kan worden. Op de dag van behandeling wordt geadviseerd niet te veel make-up te gebruiken. Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
 • Vermijd zware lichamelijke activiteit zoveel mogelijk.
 • Vermijd het nuttigen van alcohol op de dag van de behandeling. Dit vermindert namelijk het ontstaan van blauwe plekjes. 
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. De zon kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.
 • Maak gedurende 1 week na de behandeling geen gebruik van sauna of zonnebank.
 • Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelig zijn bij aanraking. Wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken, kunt u Paracetamol 500 mg innemen tot een maximum van 6 tabletten per 24 uur.
 • Indien het gebied rond de mond en de lippen is behandeld, mag u de eerste week na de behandeling niet naar de tandarts.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, of aspirine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk)gestopt dient te worden.
 • Na 3 tot 4 weken kan er een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied plaatsvinden. In een ander gebied kan tegelijkertijd of aansluitend behandeling plaatsvinden.
Nee. Maar indien u dat wenst kunnen wij wel gebruik maken van Emla-crème. Een crème die de huid lokaal verdooft.

Filler

Bij een behandeling met fillers maken wij gebruik van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die is opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwstelsel. Dit suikermolecuul is in de natuurlijke vorm enerzijds verbonden aan collageen en bindt zich anderzijds aan water. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gewrichten soepel blijven. Naarmate u ouder wordt vermindert de aanmaak van hyaluronzuur. Hierdoor wordt de huid dunner en verliest u volume in bijvoorbeeld uw gezicht.

Ook het vetweefsel wordt minder bij veroudering waardoor de mooie ronde en jeugdige vormen in een gezicht verdwijnen en zich bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of wallen onder de ogen vormen. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Fillers met hyaluronzuur kunnen volumeverlies en daarmee rimpelvorming effectief opvullen. Dit heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan.

De Elzen Kliniek maakt gebruik van de kwaliteitsproducten Juvéderm en Restylane. Beiden afbreekbare fillers gebaseerd op hyaluronzuur. Met fillers gebaseerd op hyaluronzuur kunnen wij zowel volume, als vochtverlies tegengaan. Na een fillerbehandeling is de huid egaler en krijgen de behandelde plekken hun volume weer terug.
Doordat Restylane iets minder zacht is dan (het verder vrij vergelijkbare) Juvéderm is het uitermate geschikt voor het opvullen van fijne lijntjes en voor grotere volumes. Dat resulteert in bijvoorbeeld mooie profiellijnen, volle lippen en minder rimpels. Juvéderm heeft een zachtere samenstelling en geeft een langdurig en natuurlijk resultaat. Voor de behandeling van bijvoorbeeld wallen onder de ogen is het daarom erg geschikt, vanwege de eigenschap dat het nagenoeg geen zwelling geeft en de natuurlijke vorm behoudt. Ook voor onder andere volumeverlies bij de wangen, jukbenen, slapen, neuslippenplooi, mondhoeken, kin en de kaaklijn is Juvéderm erg geschikt.
Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.
De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Sommige behandelingen duren wat langer, maar daar wordt u over geïnformeerd als dat het geval is.
Nee, er ontstaan geen littekens van een behandeling met fillers.
Na zes tot twaalf maanden wordt hyaluronzuur door het lichaam afgebroken.
Na de fillerbehandeling met hyaluronzuur ziet u direct resultaat. Wel kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het uiteindelijke effect is na 3-5 dagen goed zichtbaar. Een optimaal resultaat ziet u echter na 3 tot 4 weken.
Hyaluronzuur geeft een mooi en natuurlijk resultaat waar u ongeveer zes tot twaalf maanden van profiteert. Vandaar ook dat de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Waarbij rimpels structureel en gestructureerd behandeld worden, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.
Tegenwoordig hoeft een cosmetische behandeling met injectables niet meer pijnlijk te zijn. De Elzen Kliniek maakt gebruik van hele dunne naalden, zogeheten invisible needles en canules. Dunne naalden die hierdoor geen schade onder de huid aanbrengen en de kans op bloeduitstortingen minimaliseert. Mocht u toch gevoelig of bang zijn voor pijn gebruiken wij Emla-crème. Deze crème verdooft lokaal de huid, waardoor u geen last van pijn heeft.
Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties) kunnen namelijk het effect van fillers versterken.Wanneer niet te gebruiken:Myasthenia gravis (spierziekte); Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte); Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte); Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen; Zwangerschap/borstvoeding; vier weken na de fillerbehandeling, is het veilig om zwanger te raken. Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica ((antibiotica voor bacteriële infecties) Wanneer onder bepaalde voorwaarden te gebruiken; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.Verlamming van de spier; Multiple sclerose.

In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Soms kan na de injectie echter een rood puntje of een bloeduitstorting ontstaan, wat spoedig weer zal verdwijnen. Mochten er toch complicaties optreden belt u dan tijdens de kliniekuren naar de kliniek 035 699 1515 of buiten de kliniekuren op ons complicatienummer: 06-55 11 66 44.

Iemand moet tenminste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling met fillers.
 • Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt, dient u vooraf te overleggen met de voorschrijvende arts of het gebruik van deze medicijnen minimaal 1 week van tevoren gestaakt kan worden.
 • Op de dag van behandeling wordt geadviseerd niet te veel make-up te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek.
 • Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt.
 • Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
 • Vermijd zware lichamelijke activiteit zoveel mogelijk. Bij voorkeur dus ook minimaal 2 dagen niet sporten.
 • Vermijd het nuttigen van alcohol op de dag van de behandeling. Dit vermindert namelijk het ontstaan van blauwe plekjes. 
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. De zon kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.
 • Maak gedurende 1 week na de behandeling geen gebruik van sauna of zonnebank.
 • Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelig zijn bij aanraking. Wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken, kunt u Paracetamol 500 mg innemen tot een maximum van 6 tabletten per 24 uur.
 • Indien het gebied rond de mond en de lippen is behandeld, mag u de eerste week na de behandeling niet naar de tandarts.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, of aspirine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk)gestopt dient te worden.
 • Na 3 tot 4 weken kan er een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied plaatsvinden. In een ander gebied kan tegelijkertijd of aansluitend behandeling plaatsvinden.
Nee. Maar indien u dat wenst kunnen wij wel gebruik maken van Emla-crème. Een crème die de huid lokaal verdooft.

Direct een afspraak maken?

Bij de Elzen Kliniek werken we met een klein betrokken team met persoonlijke aandacht voor jou. Professionals met passie voor het vak. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak