Heeft u een vraag voor ons?

De meeste vragen over onze behandelingen en producten hebben we hieronder al voor u beantwoord. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of wenst u meer informatie? Vul dan uw zoekterm hieronder in. Toch niet gevonden wat u zoekt? U kunt ons tijdens kantooruren bellen op nummer 035 200 24 28 of uw vraag stellen via het formulier op onze contactpagina. We beantwoorden uw vraag altijd binnen twee werkdagen.

Algemeen

Een rimpel wordt beschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel en ontstaan bij huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen. Nu lijkt het vaak dat dit komt doordat de huid slapper wordt. De grootste oorzaak bevindt zich echter onder de huid. Onderhuids verandert de botstructuur en wordt er minder bindweefsel en elastine aangemaakt. Datzelfde geldt voor hyaluronzuur en collageen. De huid wordt hierdoor dunner en slapper en valt ruimer over de botstructuur.

Bovendien verdwijnt naarmate de jaren verstrijken ook een gedeelte van de vulling van uw huid. Hierdoor verliest u een stukje volume en ontstaan er rimpels in uw gezicht. Ook afvallen kan daarom een rol spelen bij het vormen van rimpels. Wanneer u veel gewicht verliest, verliest u namelijk ook vulling van het gezicht, waardoor de huid minder strakgespannen staat. Ook spieractiviteit kan een rol spelen bij het ontstaan van rimpels. Dit geldt bijvoorbeeld onder andere voor kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen en voorhoofdsrimpels.

Als u uw huid daarnaast ook nog eens veelvuldig blootstelt aan de zon of bijvoorbeeld een zonnebank, wordt dit versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Wanneer dit is heeft vooral met erfelijkheid te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken: het nuttigen van alcohol, onvoldoende vitamines maar ook stress, te weinig beweging, slaapgebrek, weersomstandigheden en roken versterken rimpelvorming.

De Elzen Kliniek helpt u op een veilige en geregistreerde wetenschappelijke manier die wij de Tipping Point Approach ™ noemen. Deze door ons ontwikkelde manier zorgt voor een gestructureerde en structurele manier om de uitstraling die u wenst te creëren. Het is een plan voor u persoonlijk om de uitstraling van uw gezicht te restaureren en te onderhouden.

Deze methode is in 15 jaar ontwikkeld door de Elzen Kliniek en gebaseerd op louter wetenschappelijke feitelijkheden. Veel mensen kijken heel oppervlakkig alleen naar de huid en de plek die behandeld moet worden. Dat is nu precies hoe u medisch anatomisch niet in elkaar zit. Het is namelijk als volgt. Uw gezicht bestaat uit drie lagen. De huid, de spieren en het bot. Ligamenten verbinden deze lagen. Als u ouder wordt verandert uw botstructuur. Uw bot krimpt, waardoor de ligamenten aan de huid gaan trekken. Hierdoor ontstaan kuiltjes, schaduwen, rimpels etc..

Bovendien is het zo dat de plek waar uw rimpel zit vaak niet de oorzaak is van die rimpel. En het probleem zit niet alleen in de oppervlakte maar ook in diepere lagen. Waardoor de oplossing zit in een andere aanpak dan u wellicht zou verwachten. In de structuren onder de huid. Op meerdere lagen en verschillende punten.

Dit zijn de tien Tipping Points. De meest essentiële punten in uw gezicht die zorgen voor uw uitstraling. En omdat alles dus met elkaar samenhangt en vastzit is een incidentele behandeling op één plek niet voldoende. En levert bovendien zeker niet het effect waarvan u droomt. Een persoonlijk verantwoord en effectief bewezen behandelplan met regelmatige controle en onderhoud volgens de Tipping Point Approach™ is daarom noodzakelijk.

Om die juiste en blijvende eerste indruk te krijgen, maken wij met u een plan dat gebaseerd is op de Tipping Point Approach™, maar met name op uw eigen unieke situatie. Uw uitstraling, uw leeftijd, uw gezicht (vorm, ogen, mond, neus etc.), uw huid, uw spieren en uw botstructuur, de mate van de gewenste duurzaamheid en het tempo waarop u de resultaten wil gaan zien. Het is dus een persoonlijk plan gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek. Voor uw eerste bezoek denkt u misschien nog “Blijf ik wel mijzelf?”, “Zal het niet te veel zijn?” “Gaat een ander het zien?”, “Gaat het wel goed?”. Dan is het goed te weten dat wij geen incidentele ingrepen doen. En wij ook geen maskers creëren. Wij werken samen met u aan duurzame verbetering. Dat doen we al meer dan 15 jaar voor duizenden tevreden cliënten.

Een plan is de route die u aflegt tussen waar u staat en u waar naartoe wil. Kortom van uw huidige situatie naar het eindresultaat: uw persoonlijke doel(en). Om vervolgens te definiëren wat het pad/plan is om daar te komen. Een behandelplan start dan ook met goed kijken naar u. Daarvoor is een eerste consult noodzakelijk. Om de situatie vast te leggen en de situatie te bespreken.

Wij maken daarom letterlijk een foto (meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken: van voren, van opzij en schuin van voren), kijken met u in de spiegel en bespreken gezamenlijk hoe dat pad er uit gaat zien dat leidt van nu naar het resultaat. Dat betekent dus dat er een ander plan gedefinieerd wordt in het geval dat u van een norse uitstraling wil gaan naar een sympathieke. Of een ander plan dat u brengt van een vermoeide uitstraling via de TPA™ naar weer fris en energiek. Dus welke Tipping Points in welke volgorde en welke frequentie aandacht nodig hebben, hangt hier allemaal vanaf. En dat alles dan natuurlijk gecombineerd met uw unieke situatie. Dus nadat de eerste afspraak is geweest en er op basis van uw foto, uw uitstraling, uw persoonlijke doel, uw persoonlijke plan gedefinieerd is, start de eerste behandeling.

Als u nog nooit behandeld bent, spreken wij in de eerste fase van een restauratie, om in de stappen daarna continue controle en het onderhoud te doen. Iedere stap in het proces leggen wij digitaal vast met foto’s. Eigenlijk lijkt het op een goed bedrijfsproces. Plan, do, check, act. Wij maken het plan, we voeren het stap voor stap uit. Wij checken het na elke fase. En die situatie op dat moment geeft dan weer input voor de volgende stap.

Want als er geen regelmatig onderhoud en controle plaats vindt, is de investering die u gedaan heeft steeds minder waard, omdat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Als die regelmaat er niet in zit, gaat het resultaat ‘van u af’ en zou u ontevreden kunnen worden. De investering brengt dan niet blijvend op wat u ervan verwacht. Continue aandacht en kleine ingrepen beschermen dus uw investering of zoals wij het ook wel eens face value noemen. Kortom uw eigen waarde/eigenwaarde.

Botox en fillers zijn allebei injectables, maar ze gaan rimpels tegen op een andere manier. Het grote verschil tussen injectables die botuline toxine (Botox) bevatten en cosmetische fillers is de werkzaamheid en daarmee het type rimpels wat ze kunnen verhelpen.

Botox is een neurotoxine dat de spieren tijdelijk ontspant, waardoor u minder rimpels en lijntjes ziet als u uw gezichtsspieren aanspant. Dit worden dynamische rimpels genoemd en zijn bijvoorbeeld te zien als u fronst en lacht. De neurotoxinen in Botox hebben vrij weinig effect op de (statische) rimpels die men ziet in een ontspannen gezichtsuitdrukking.

Fillers zorgen weer voor meer volume in het gezicht. Ze zijn dan ook zeer geschikt om volumeverlies te herstellen, om (statische) lijntjes en rimpels minder zichtbaar te maken en het gezicht haar contouren en veerkracht terug te geven.

Nee, de Elzen Kliniek is een niet-chirurgische cosmetische kliniek. Een specialistische kliniek gericht enkel en alleen op injectables.
Door volgens de Tipping Point Approach™ van de Elzen Kliniek een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers kunnen wij het effect van een minifacelift bereiken. Alleen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

Tijdens het eerste consultgesprek zal de arts u vragen stellen met betrekking tot uw gezondheid en eerdere cosmetische behandelingen. Wij adviseren u daarop zo uitgebreid mogelijk antwoord te geven. Indien u medicijnen gebruikt, dient u daarvan de namen aan de arts bekend te maken. Komt u daarna terug dan dient u elk jaar een lijst met vragen met betrekking tot de gezondheid in te vullen.

Uitsluitend BIG-geregistreerde behandelaren mogen een Botuline Toxine behandeling uitvoeren. Echter, is het aan te raden om dat door een officiële cosmetische, gespecialiseerde arts (KNMG) te laten doen. Die hebben daarvoor niet alleen een specifieke opleiding genoten, maar over het algemeen een grote ervaring heeft in het professionele behandelen. De leidinggevende van het medisch team bij de Elzen Kliniek behoort zelfs tot de langst geregistreerde cosmetische artsen van Nederland. Een titel die slechts enkelen in Nederland mogen dragen.

Hoewel medische ingrepen altijd risico’s kennen, zijn deze bij behandelingen bij de cosmetische kliniek Elzen minimaal. De Elzen Kliniek hecht erg veel waarde aan de veiligheid van haar cliënten en voldoet daarom aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen binnen de cosmetische sector. De Elzen Kliniek kent daarom de keurmerken ZKN, NVCG en behoort al jaren tot de Beste Klinieken van Nederland, aldus Elsevier Weekblad. Tevens zijn alle artsen BIG geregistreerd en gebruikt de Elzen Kliniek enkel officiële kwaliteitsproducten.

De Elzen Kliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9 uur tot 5 uur, op 035 – 699 1515. Indien u ernstige complicaties vermoedt en/of voor andere dringende zaken kunt u ons buiten de kliniekuren bereiken op ons complicatienummer: 06 – 55 11 66 44. Hieronder vallen:

 • Heftige pijn die niet verdwijnt na het gebruik van Paracetamol
 • Optreden van een abnormale zwelling
 • Koorts
 • Elke andere gebeurtenis waar u zich zorgen over maakt

Botuline Toxine (Botox)

Bij een behandeling met gebruik van Botox wordt gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt gemaakt. Gebruik hiervan remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier. Spieractiviteit is één van de mogelijke oorzaken van kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of andere rimpels. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Botox beperkt de spieractiviteit en werkt daardoor als een effectieve behandeling tegen rimpels. Een behandeling kent alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam.Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in de spier dat de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering.

De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Sommige behandelingen duren wat langer, maar daarover wordt u geïnformeerd als dat het geval is.
Nee, er ontstaan geen littekens van een behandeling met Botox.
Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van één centimeter om dit gebied heen. Het wordt dus niet verplaatst en komt niet in het bloed terecht. Iets dat veelal beweerd wordt, maar dus onjuist is. De Botuline Toxine, een eiwit, wordt na een tijdje afgebroken tot aminozuren en via de lever uitgescheiden.
Het effect van een behandeling met Botox is niet direct te zien. In de meeste gevallen is het maximale effect binnen twee weken bereikt.
Een behandeling met Botox werkt gemiddeld drie maanden. Daarna neemt het effect af en begint de rimpel langzaam weer terug te komen. Vandaar ook dat de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Waarbij rimpels structureel en gestructureerd behandeld worden, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.
Tegenwoordig hoeft een cosmetische behandeling met injectables niet meer pijnlijk te zijn. De Elzen Kliniek maakt gebruik van hele dunne naalden, zogeheten invisible needles en canules. Dunne naalden die hierdoor geen schade onder de huid aanbrengen en de kans op bloeduitstortingen minimaliseert. Mocht u toch gevoelig of bang zijn voor pijn gebruiken wij Emla-crème. Deze crème verdooft lokaal de huid, waardoor u geen last van pijn heeft.

Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties) kunnen namelijk het effect van Botox versterken.

Wanneer niet te gebruiken:

 • Myasthenia gravis (spierziekte);
 • Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte);
 • Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte);
 • Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen;
 • Zwangerschap/borstvoeding; vier weken na de botoxbehandeling, is het veilig om zwanger te raken;
 • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties).

Wanneer onder bepaalde voorwaarden te gebruiken; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.

 • Verlamming van de spier;
 • Multiple Sclerose.
Jazeker. De Elzen Kliniek is een uitstralingskliniek, waarbij wij er altijd voor zorgen dat u uzelf blijft en blijft herkennen.

Als u optelt hoeveel geld u ongemerkt uitgeeft aan crèmes zult u zien dat een behandeling één van de dingen is die het meeste waar voor uw geld oplevert.

Bij de Elzen Kliniek werken wij met behandelplannen, volgens de Tipping Point Approach™. Wij maken dat plan gebaseerd op uw eigen unieke situatie. Uw (gewenste) uitstraling, uw leeftijd, uw gezicht (vorm, ogen, mond, neus etc.), uw huid, uw spieren en uw botstructuur, de mate van de gewenste duurzaamheid en het tempo waarop u de resultaten wilt zien. Een persoonlijk behandelplan gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van de kliniek.

Uw gezicht en uw uitstraling is een complex samenspel van factoren. Ons doel is uw juiste, eerste en blijvende indruk te verbeteren. Hiervoor maken wij dus een persoonlijk plan gericht op uw unieke situatie. Vandaar dat wij van tevoren niet direct in kunnen schatten hoeveel een behandeling voor u kost. Dit hangt af van uw situatie en wensen.

In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Soms kan na de injectie echter een rood puntje of een blauw plekje ontstaan, wat spoedig weer zal verdwijnen. Mochten er toch complicaties optreden belt u dan tijdens de kliniekuren naar de kliniek 035 699 1515 of buiten de kliniekuren op ons complicatienummer: 06 55 11 66 44.

Iemand moet tenminste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling met Botox.
Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt, dient u vooraf te overleggen met de voorschrijvende arts of het gebruik van deze medicijnen minimaal 1 week van tevoren gestaakt kan worden. Op de dag van behandeling wordt geadviseerd niet te veel make-up te gebruiken. Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
 • Vermijd zware lichamelijke activiteit zoveel mogelijk.
 • Vermijd het nuttigen van alcohol op de dag van de behandeling. Dit vermindert namelijk het ontstaan van blauwe plekjes. 
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. De zon kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.
 • Maak gedurende 1 week na de behandeling geen gebruik van sauna of zonnebank.
 • Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelig zijn bij aanraking. Wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken, kunt u Paracetamol 500 mg innemen tot een maximum van 6 tabletten per 24 uur.
 • Indien het gebied rond de mond en de lippen is behandeld, mag u de eerste week na de behandeling niet naar de tandarts.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, of aspirine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk)gestopt dient te worden.
 • Na 3 tot 4 weken kan er een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied plaatsvinden. In een ander gebied kan tegelijkertijd of aansluitend behandeling plaatsvinden.
Nee. Maar indien u dat wenst kunnen wij wel gebruik maken van Emla-crème. Een crème die de huid lokaal verdooft.

Filler

Bij een behandeling met fillers maken wij gebruik van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die is opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwstelsel. Dit suikermolecuul is in de natuurlijke vorm enerzijds verbonden aan collageen en bindt zich anderzijds aan water. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gewrichten soepel blijven. Naarmate u ouder wordt vermindert de aanmaak van hyaluronzuur. Hierdoor wordt de huid dunner en verliest u volume in bijvoorbeeld uw gezicht.

Ook het vetweefsel wordt minder bij veroudering waardoor de mooie ronde en jeugdige vormen in een gezicht verdwijnen en zich bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, marionetlijnen of wallen onder de ogen vormen. Kortom, rimpels die effect hebben op uw uitstraling. Fillers met hyaluronzuur kunnen volumeverlies en daarmee rimpelvorming effectief opvullen. Dit heeft een tijdelijk effect op de specifieke locatie en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Bij de Elzen Kliniek wordt enkel gebruik gemaakt van geregistreerde geneesmiddelen die rimpels tegengaan.

De Elzen Kliniek maakt gebruik van de kwaliteitsproducten Juvéderm, Restylane en Saypha. Afbreekbare fillers gebaseerd op hyaluronzuur. Met fillers gebaseerd op hyaluronzuur kunnen wij zowel volume, als vochtverlies tegengaan. Na een fillerbehandeling is de huid egaler en krijgen de behandelde plekken hun volume weer terug.

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.
De meeste behandelingen duren maximaal 20 tot 30 minuten. Sommige behandelingen duren wat langer, maar daar wordt u over geïnformeerd als dat het geval is.
Nee, er ontstaan geen littekens van een behandeling met fillers.
Na zes tot twaalf maanden wordt hyaluronzuur door het lichaam afgebroken.
Na de fillerbehandeling met hyaluronzuur ziet u direct resultaat. Wel kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het uiteindelijke effect is na 3-5 dagen goed zichtbaar. Een optimaal resultaat ziet u echter na 3 tot 4 weken.
Hyaluronzuur geeft een mooi en natuurlijk resultaat waar u ongeveer zes tot twaalf maanden van profiteert. Vandaar ook dat de Elzen Kliniek werkt met behandelplannen. Waarbij rimpels structureel en gestructureerd behandeld worden, zodat het niet bij een incidenteel korte termijneffect blijft.
Tegenwoordig hoeft een cosmetische behandeling met injectables niet meer pijnlijk te zijn. De Elzen Kliniek maakt gebruik van hele dunne naalden, zogeheten invisible needles en canules. Dunne naalden die hierdoor geen schade onder de huid aanbrengen en de kans op bloeduitstortingen minimaliseert. Mocht u toch gevoelig of bang zijn voor pijn gebruiken wij Emla-crème. Deze crème verdooft lokaal de huid, waardoor u geen last van pijn heeft.
Wij vragen u tijdens het consult altijd of u medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica (antibiotica voor bacteriële infecties) kunnen namelijk het effect van fillers versterken.Wanneer niet te gebruiken:Myasthenia gravis (spierziekte); Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte); Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte); Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij u kunnen behandelen; Zwangerschap/borstvoeding; vier weken na de fillerbehandeling, is het veilig om zwanger te raken. Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica ((antibiotica voor bacteriële infecties) Wanneer onder bepaalde voorwaarden te gebruiken; bij een relatieve contra-indicatie wegen wij vooraf zorgvuldig af of de behandeling kan worden uitgevoerd of niet.Verlamming van de spier; Multiple sclerose.

In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Soms kan na de injectie echter een rood puntje of een bloeduitstorting ontstaan, wat spoedig weer zal verdwijnen. Mochten er toch complicaties optreden belt u dan tijdens de kliniekuren naar de kliniek 035 699 1515 of buiten de kliniekuren op ons complicatienummer: 06-55 11 66 44.

Iemand moet tenminste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling met fillers.
 • Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt, dient u vooraf te overleggen met de voorschrijvende arts of het gebruik van deze medicijnen minimaal 1 week van tevoren gestaakt kan worden.
 • Op de dag van behandeling wordt geadviseerd niet te veel make-up te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek.
 • Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt.
 • Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
 • Vermijd zware lichamelijke activiteit zoveel mogelijk. Bij voorkeur dus ook minimaal 2 dagen niet sporten.
 • Vermijd het nuttigen van alcohol op de dag van de behandeling. Dit vermindert namelijk het ontstaan van blauwe plekjes. 
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Als u blauwe plekjes heeft van de behandeling, ga dan niet in de zon tot deze verdwenen zijn. De zon kan namelijk leiden tot het ontstaan van permanente pigmentvlekjes. Als u toch in de zon komt, gebruik dan bescherming met een hoge factor.
 • Maak gedurende 1 week na de behandeling geen gebruik van sauna of zonnebank.
 • Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelig zijn bij aanraking. Wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken, kunt u Paracetamol 500 mg innemen tot een maximum van 6 tabletten per 24 uur.
 • Indien het gebied rond de mond en de lippen is behandeld, mag u de eerste week na de behandeling niet naar de tandarts.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schoonheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.
 • Het gebruik van bloed verdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, of aspirine (u meldt het gebruik hiervan tijdens het consult). De arts adviseert welke medicatie (tijdelijk)gestopt dient te worden.
 • Na 3 tot 4 weken kan er een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied plaatsvinden. In een ander gebied kan tegelijkertijd of aansluitend behandeling plaatsvinden.
Nee. Maar indien u dat wenst kunnen wij wel gebruik maken van Emla-crème. Een crème die de huid lokaal verdooft.

Peelings

Easy Droxy Peeling

Een Easy Droxy Peeling is een soft peeling en werkt alleen op de oppervlakkige laag van de huid. Dit maakt het een toegankelijke peeling met een relatief lage intensiteit. Een Easy Droxy peeling maakt gebruik van verschillende (fruit)zuren en helpt bij het:

 • verwijderen van dode huidcellen;
 • vrijmaken van poriën;
 • verfijnen van de huidstructuur;
 • versnellen van het cel vernieuwingsproces, hydrateren van de huid;
 • verminderen talgproductie en pigment;
 • stimuleren van de collageenproductie en doorbloeding ;
 • en heeft een antibacteriële werking.

Deze peeling geeft je huid een verfrissende opknapbeurt, zonder dat je last hebt van het vervellen van de huid. Het advies is deze peeling 4 keer uit te voeren, met een interval van 10-14 dagen. Deze peeling kun je ook goed gebruiken als een eenmalige ‘Party Peel’. Het zorgt ervoor dat je er stralend en glanzend uitziet!

 

TCA Peeling

De TCA Peeling is een medium peeling. En kent daarmee een medium intensiteit, met een langduriger resultaat voor jouw huid. De TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect wanneer de huid oneffen oogt of onregelmatig van structuur is. Werkt zeer effectief bij:

 • pigmentatie;
 • grote poriën;
 • acne(littekens) of ;
 • zonbeschadeging

Na herstel voelt de huid zachter aan en ziet er aanmerkelijk gladder, egaler en frisser uit. Wij adviseren vier sessies met een tussenperiode van 10-14 dagen. De behandeling is vrijwel pijnloos doordat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd.

 

Fenol Peeling (Lip & Eyelid)

Onze Fenolpeeling is een intensieve behandeling gericht op huidverjonging rondom de ogen en lippen. Naast het verbeteren van de huidstructuur, staat fenol bekend om het liftende effect doordat het de huid verstrakt. Zelfs diepe rimpels kunnen met deze peeling aangepakt  worden. Zodra je huid hersteld is, ziet deze er strakker, gladder, egaler en steviger uit en voelt deze soepeler en zachter aan. Ook pigment vermindert aanzienlijk.

 

Deze fenolpeeling bereikt de onderste huidlaag en mag daarom enkel door een ervaren arts worden uitgevoerd. Doordat deze peeling het diepste in zijn soort is, worden meestal enkele delen van het gezicht behandeld (rondom ogen en lippen). Een fenol Lip & Eyelid peeling wordt vaak gecombineerd met een TCA peeling, voor de resterende delen van het gezicht. Vaak kan het gewenste resultaat al met één behandeling behaald worden en heb je er maar liefst jarenlang plezier van.

 

Dat verschilt per peeling. Wij adviseren de Easy Droxy Peeling 4 keer te herhalen met een tussenperiode van 10-14 dagen voor het optimale resultaat. Hierna is het raadzaam om deze peeling periodiek te herhalen voor onderhoud.

De TCA Peeling kun je het beste 4 keer herhalen met een tussenperiode van 10-14 dagen, om vervolgens gedurende lange periode te genieten van een prachtig resultaat. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is raadzaam.

De Fenol Peeling is een peeling met een hogere intensiteit, maar biedt je resultaat waar je jaren plezier van hebt. Je hoeft deze peeling dus niet periodiek te herhalen voor het beste resultaat.

 

Een peeling stimuleert cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Een nieuwe ‘frisse’ huid komt daarbij boven. Onze peelings hebben vele voordelen. Onze peelings…:

 • … hebben een huidverjongend effect;
 • … werken preventief tegen huidveroudering;
 • … verkleinen je poriën;
 • … verhogen de absorptie van huidverzorgingsproducten;
 • … verbeteren de huidstructuur en;
 • … verminderen pigmentvlekken, acné(littekens), een vale huid en fijne lijntjes.

Hierdoor toont jouw huid dus frisser, egaler én jonger!

Klik hier voor voorbeelden van het goede resultaat dat onze peelings bieden.

Onze arts of verpleegkundige bespreekt met jou of je in aanmerking komt voor een peeling. Dit is onder andere afhankelijk van je gezondheid, je huidtype, huidconditie en medicijngebruik. Wanneer je bijvoorbeeld een huidaandoening hebt, kan het zijn dat behandelen helaas niet mogelijk is. En in enkele zeldzame gevallen kan medicijngebruik het helingsproces verstoren. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten. Het is daarom altijd belangrijk goed te overleggen met onze arts of verpleegkundige. Met een dermatologische achtergrond en professionele training zijn zij zeer geschikt met jou te bepalen of en welke behandeling bij jou past!

Dat verschilt per persoon en per peeling. Het effect van een Easy Droxy Peeling blijft gemiddeld een half jaar zichtbaar. Voor een beter en langduriger resultaat raden wij aan deze peeling periodiek te herhalen. Het effect van een TCA Peeling is gemiddeld maar liefst een jaar zichtbaar. Ook deze peeling kun je jaarlijks herhalen voor behoud van resultaat. En onze Fenol Peeling, de peeling met de hoogste intensiteit, biedt je maar liefst een resultaat waar je jarenlang plezier van hebt!

 Dat verschilt per peeling:

 • Easy Droxy (‘Party’) Peeling: 1 dag herstel
 • TCA Peeling: 7-10 dagen herstel
 • Fenol Peeling: 12-14 dagen (roodheid kan echter enkele weken aanhouden, maar gecamoufleerd worden door make-up)

De peelings zorgen dat een deel van de huid wordt afgestoten. Of de huid gaat vervellen, hangt af van het type peeling en de huidconditie. Doorgaans kan de Easy Droxy Peeling tot wat roodheid van de huid leiden, maar niet tot vervelling van de huid. Bij een TCA Peeling zal de huid in het begin wat strak aanvoelen en na 3 tot 5 dagen een bepaalde mate van vervelling vertonen. Bij een Fenol Peeling moet je rekening houden met een hogere mate van vervelling.

Tijdens het herstelproces kan onder invloed van zon ongewenst pigment worden aangemaakt. De huid moet daarom extra goed beschermd worden tegen zonlicht. Daarom voeren wij gedurende de zomerperiode, alleen oppervlakkige (Easy Droxy) peelings uit. Wij raden daarnaast aan extra zorgvuldig om te gaan met het smeren van een zonnebrandcrème met UVA en UVB bescherming met minimaal factor (SPF) 30, bij voorkeur factor 50.

Als de huid gaat vervellen dan kun je daar beter niet aan zitten. Het is een normaal verschijnsel na een TCA of een Fenol Peeling. Gebruik een voedende, herstellende en hydraterende crème zonder parfum en andere hulpstoffen. Wij bieden ook huidverzorgende producten aan die ondersteunend en herstellend werken na het ondergaan van een peeling. Laat je adviseren door een van onze specialisten.

Het is belangrijk dat je verantwoord de juiste behandeling ondergaat. Met een medische dermatologische achtergrond is dr. Wang als geen ander in staat jou op verantwoorde wijze te adviseren. En voor jou het beste resultaat te realiseren!

Een peeling is niet gevaarlijk. Een peeling zorgt voor het afstoten van een deel van de huid. Er blijven genoeg huidcomponenten over die voor cel vernieuwing kunnen zorgen. Daarnaast werken wij uitsluitend met hoogwaardige en stabiele producten.  

Het beste (en makkelijkste) dat je kunt doen is om je hersteltijd af te wachten, om vervolgens te genieten van je resultaat. Toch kun je wel enkele tips opvolgen om de hersteltijd te bespoedigen:

 • Was je gezicht met koud water. Dit helpt de huid te kalmeren na een peeling.
 • Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft. Hiervoor kun je het best een medium-tot-volle moisturizer aanbrengen. Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren en te voorzien over de juiste skincare producten na een peeling.
 • Drink extra water om de huid extra te hydrateren.
 • Gebruik dagelijks zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Je huid is kwetsbaarder na een peeling, dus vermijdt blootstelling aan de zon gedurende de voorgeschreven periode.
 • Vermijd intensieve trainingen, sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerkingen.
 • Gebruik niet te veel exfolianten (zoals exfoliërende gezichtsreiniger, scrub, borstel). Dit kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid.
 • Zodra je huid weer normaal aanvoelt kun je je normale huidverzorgingsroutine hervatten. Je kunt hierover bij ons advies inwinnen.

Let er op dat je de huid vlak voor een peeling niet beschadigt. Vermijd dit bijvoorbeeld door je niet vlak voor een afspraak te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken. Hou daar een periode van 2 weken voor aan. Mannen dienen zich op de dag van de behandeling niet te scheren i.v.m. wonden. Ook raden we af om een dikke laag make-up te gebruiken of zelfbruiningsproducten. Wij reinigen de huid voor een behandeling goed, waardoor dat ook zonde van je make-up is.

Wij raden de eerste 6 weken na de Easy Droxy Peeling en TCA Peeling zonnebaden of langdurige blootstelling aan de zon af om ongewenste pigmentvorming tijdens herstel te voorkomen. Bij de Fenol Peeling is dit 3 maanden. In de zomermaanden voeren wij om deze reden enkel de meest toegankelijke Easy Droxy Peeling uit. Zorgvuldige bescherming met een zonnebrandcrème met UVA en UVB bescherming en minimaal factor 30 bij voorkeur factor 50 is na elke peeling belangrijk.

Onze Easy Droxy Peeling is zeer toegankelijk. En geschikt voor iedereen die moeite heeft met de hersteltijd. Deze peeling geeft direct zichtbaar resultaat. Een natuurlijke glans en een gehydrateerde, gezond ogende huid. Er is sprake van roodheid van de huid, maar deze neemt doorgaans snel af en kent deze peeling geen vervelling als gevolg

Bij de Easy Droxy Peeling kun je de volgende ochtend weer make-up aanbrengen. Bij de TCA peeling is dit vanaf dag 6 waarbij oogmake-up al vanaf dag 2 is toegestaan. Bij de Fenol Peeling is dit vanaf dag 7. Voor alle peelings geldt dat er bij voorkeur een minerale make-up wordt aangeraden.

Philart® Skinbooster

PhilArt® is een skinbooster op basis van polynucleotiden, die op natuurlijke wijze de aanmaak van collageen, elastine, hyaluronzuur en antioxidanten in de huid stimuleert (biostimulator). Hierdoor wordt jouw huid beter gehydrateerd, verminderen fijne lijntjes en rimpels en verbetert jouw huidkwaliteit. Het is breed toepasbaar in het gezicht (waaronder voorhoofd en het gebied rondom de ogen), hals, decolleté en andere lichaamsdelen. Ook werkt het zeer effectief bij littekens of striae.

De oorsprong van de gebruikte polynucleotiden in Philart® Skinbooster is de forel. Het is daarna zo bewerkt dat alle eigenschappen van de forel verwijderd zijn uit het product. Het is een zeer veilige behandeling met een prachtig resultaat: een frissere, vollere, gladdere en jeugdiger ogende huid waar je maanden plezier van hebt!

De Philart® Skinbooster zorgt voor een frisse, stralende, gladdere, vollere en gehydrateerde huid met een vermindering van fijne lijntjes en rimpels. Ook zorgt deze behandeling voor een lichte huidverstrakking. Een zeer effectieve en relatief eenvoudige behandeling om je huidconditie eenvoudig significant te verbeteren. In combinatie met een andere injectable behandeling of een peeling behaal je nog betere resultaten, voor een optimaal en duurzaam resultaat waar je maanden plezier van hebt!

Wanneer we ouder worden verliest onze huid stevigheid en elasticiteit. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels. Onze skinboosters werken op basis van polynucleotiden, waardoor de activiteit van fibroblasten wordt gestimuleerd. Een natuurlijke manier om de aanmaak van collageen, elastine, hyaluronzuur en antioxidanten in de huid te stimuleren (biostimulator). Collageen en elastine werken samen om jouw huid stevig en elastisch te houden.

Hyaluronzuur is een natuurlijk lichaamseigen stof dat vocht vasthoudt en helpt om de huid gehydrateerd te houden. Dat maakt het ook zeer geschikte stof voor een injectable-behandeling. En antioxidanten helpen weer bij het herstel van een beschadigde of verouderde huid en werken preventief tegen huidveroudering.

Hierdoor wordt de huid dus steviger en elastischer en leidt deze behandeling tot een verbeterde huidtextuur, vermindering van fijne lijntjes en rimpels en een algehele verbetering van jouw huidkwaliteit. Kortom, een ideale en natuurlijke wijze om jouw huidconditie te verbeteren en het een vollere, gladdere, frissere en jeugdigere uitstraling te geven!

De behandeling zelf is relatief eenvoudig en hoeft niet lang te duren. Omdat wij gebruik maken van een verdovende crème die voor een optimaal resultaat enige tijd moet intrekken, reserveren wij altijd 40 minuten.

Doordat voor deze behandeling meerdere kleine injecties nodig zijn, kan deze behandeling een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen. Om het onze cliënten zo comfortabel mogelijk te maken, brengen wij voor deze behandeling altijd een verdovende crème aan. Ook werken we met ultradunne naalden om pijn tot een minimum te brengen.

De Philart® Skinbooster kan op verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, daar waar huidverbetering gewenst is. Om een aantal voorbeelden te noemen: het gezicht (inclusief het voorhoofd en het gebied rondom de ogen), hals, decolleté, bovenarmen en handen. Deze behandeling is ook zeer effectief voor de behandeling van striae en littekens.

Onze arts of verpleegkundige bespreekt met jou of je in aanmerking komt voor Philart® Skinbooster. Dit is afhankelijk van je gezondheid. Hoewel het product zo bewerkt is dat er geen viseigenschappen meer te vinden zijn, wordt deze behandeling niet uitgevoerd bij mensen met een bekende visallergie. Als je meerdere heftige allergieën hebt, kan het zijn dat behandelen ook niet verstandig is.

Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft is behandelen uitgesloten. Ten slotte, wanneer je vegan bent, is het aan jou om te beslissen of je deze behandeling wilt ondergaan. Het is daarom altijd belangrijk goed te overleggen met onze arts of verpleegkundige. Met een dermatologische achtergrond en professionele training zijn zij zeer geschikt met jou te bepalen of en welke behandeling jou past!

Direct na de behandeling zul je wellicht bobbeltjes zien ter plaatse van de prikpunten. Deze verdwijnen doorgaans na enkele uren of in enkele gevallen na 2 tot 3 dagen. Soms kunnen deze tot een dag na de behandeling aanhouden.  Na een behandeling kan je een aantal dagen last hebben van enige roodheid, zwelling of blauwe plekjes.

Het beste (en makkelijkste) dat je kunt doen is om je hersteltijd af te wachten, om vervolgens te genieten van je resultaat. Toch kun je wel enkele belangrijke tips opvolgen om de hersteltijd te bespoedigen:

 • Wanneer je je gezicht wast, doe dit dan met koud water. Dit helpt de huid te kalmeren.
 • Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft. Hiervoor kun je het best een medium-tot-volle moisturizer aanbrengen.
 • Drink extra water om de huid extra te hydrateren.
 • Gebruik dagelijks zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Je huid is kwetsbaarder na Philart Skinbooster dus vermijdt langdurig blootstelling aan de zon.
 • Vermijd intensieve trainingen, sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerkingen. 
 • Gebruik niet te veel exfolianten (zoals exfolierende gezichtsreiniger, scrub, borstel). Dit kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid.

Voor het beste resultaat adviseren wij 3 behandelingen met een tussenperiode van 2-3 weken. Soms is er een 4e behandeling nodig. Dit hangt af van je huidconditie. Om het behaalde resultaat te behouden, is een onderhoudsbehandeling raadzaam. Zonder een onderhoudsbehandeling houdt het resultaat ca. 6 maanden aan.

De eerste 2 weken na de behandeling raden wij langdurig blootstelling aan de zon of een bezoek aan de zonnebank af. Kom je in aanraking met de zon, gebruik dan altijd goede zonnebrand met UVA en UVB bescherming en minimaal factor 30 bij voorkeur factor 50 .

Direct na de behandeling zul je wellicht bobbeltjes zien ter plaatse van de prikpunten. Deze verdwijnen doorgaans na enkele uur. Soms kunnen deze tot een dag na de behandeling aanhouden.  Na een behandeling kan je een aantal dagen last hebben van enige roodheid, zwelling of blauwe plekjes.

Voor het beste resultaat adviseren wij 3 behandelingen met een tussenperiode van 2-3 weken. Soms is er een 4e behandeling nodig. Dit hangt af van je huidconditie. Om het behaalde resultaat te behouden, is een onderhoudsbehandeling raadzaam. Zonder een onderhoudsbehandeling houdt het resultaat ca. 6 maanden aan.

Het effect is meestal na 2 weken zichtbaar en houdt maar liefst maandenlang aan. Voor het beste resultaat adviseren wij 3 behandelingen met een tussenperiode van 2-3 weken. Soms is er een 4e behandeling nodig. Dit hangt af van je huidconditie. Om het behaalde resultaat te behouden, is een onderhoudsbehandeling elke 3 tot 6 maanden raadzaam.

Vanaf € 299,- kun je een behandeling onderaan. Voor een optimaal resultaat adviseren wij meerdere behandelingen. Die bieden wij aan in voordelig combinatiepakketten.

1 behandeling: € 299,-
3 behandelingen: € 799,-
5 behandelingen: € 1.349,-

De Philart® Skinbooster is een zeer veilige behandeling met een minimaal risico op ernstige bijwerkingen of complicaties. Het maakt dan ook dat het een zeer toegankelijke behandeling is voor een frissere, gladdere, vollere en jeugdiger ogende huid.

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Dat merken onze cliënten. Dat zien ze in de spiegel en voelen ze van binnen.

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak