'Ik had een droevig hondengezicht. Dat totaal niet bij mij paste.

- Bea

Bea (88) is een zakenvrouw. Pittig en ambitieus. Dat mag een ander ook zíen, vindt ze. “Ik had een droevig hondengezicht met hangwangen. Echt een gezicht dat totaal niet bij mij paste. Ik ben helemaal geen droevig persoon, maar zo zag ik er wel uit. Daar had ik last van, professioneel en privé.”

Het resultaat is dat telt

Om de harmonie in het gezicht te bewaken kijken wij altijd naar het gehele gezicht. Dus niet enkel naar de gebieden die Bea het meest
stoorden.

Een persoonlijk behandelplan op basis van onze methode, de Tipping Point Approach, werd opgesteld. Met aandacht voor o.a. de jukbeenderen, het ooggebied en de kin. 

Een resultaat waar wij trots op zijn. En nog belangrijker: Jeroen erg blij mee is!

'Lange tijd had ik een nutteloos gezicht. Nu één om lief te hebben'

Vroeger, als ik in de spiegel keek, dan zag ik een beetje een droevig gezicht. En dat was ik helemaal niet, want ik ben helemaal geen droevig mens. Ik had destijds een grote hond, een Mastiff en mijn vader zei zelfs ‘als je niet uitkijkt ga je nog op die hond lijken.’ Toen dacht ik ‘nou, daar moet iets aan gedaan worden!’

Ik had voor mijn werk ook regelmatig klantbesprekingen, waar ik langzaamaan onzeker over werd. Ik kwam laatst bij een bedrijf, dat is zo’n half jaartje geleden, en ik had die man misschien twintig jaar niet gezien. En toen zei hij ‘hallo, hoe is het met je?’ Dus ik dacht ‘ik ben niet eens zoveel veranderd.’ Dat zegt mijn jongste zoon ook altijd. Hij vertelt ook aan iedereen hoe oud ik ben. Ik zeg ‘jongens, zet het in de krant! 

Behandelingen bij de Elzen Kliniek hebben me echt gelukkiger gemaakt. Zelfverzekerder. Lange tijd had ik een nutteloos gezicht, maar nu heb ik er één om lief te hebben. Om gelukkig te zijn. “

Geen mens-, behandeling-, en resultaat is hetzelfde

Bea is een vrolijke verschijning. Optimistisch en goedlachs. Iets dat ze jaren geleden tot haar ergernis niet uitstraalde. Dat zat haar zowel zakelijk, als privé in de weg.

Dr. van den Elzen: “Ik zie de cliënt altijd als bewoner van het huis en mezelf als aannemer, die de wensen van een cliënt vertaalt naar behandeling en resultaat.”

“Doe ik klakkeloos wat Bea vraagt? Nee, de cliënt is weliswaar leidend, maar er is sprake van tweerichtingsverkeer. We bespreken: ‘kan het en wordt het er beter van?’ Een manier van samenwerken die al ruim 15 jaar werkt.

Geen mens, geen behandeling en geen resultaat is hetzelfde. Afhankelijk van de levensfase, het beroep en het leven dat iemand leidt ligt de focus bijvoorbeeld op ‘mooier, jonger, of krachtiger. Bij Bea ligt de focus op krachtiger. Uitstralen dat je meetelt in de wereld – ook al ben je ruim 80.

Dat betekent ook dat de keuzes die we maken daarop gericht zijn. Een ontspannen mimiek, een krachtige mond, geen te dikke lippen en niet elke rimpel weg.”

Bea is een goed voorbeeld dat ouder worden niet tegen te houden is, maar dat je er door agemanagement wel krachtig, fit en energiek uit kunt blijven zien. Agemanagement voor Bea is het beheersen en beïnvloeden van haar verouderingsproces op een manier die haar past.

Wat anderen zeggen over de Elzen Kliniek:

Direct een afspraak maken?

De Elzen Kliniek werkt met een klein team met passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor jou. Elisabeth en Ingrid staan voor je klaar!

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak