Uitsluitend A-merken botox en fillers bij de Elzen Kliniek

Bij de Elzen Kliniek zijn we trots op onze A-merken injectables die we gebruiken. Naast dat ons team uit de beste specialisten bestaat en we er alles aan doen om cliënten van A tot Z een optimale behandelervaring aan te bieden, werken wij ook uitsluitend met A-merken wat betreft de middelen die onze artsen gebruiken, botuline toxine (botox) en fillers. Graag lichten we nog wat toe over deze middelen.

Wat zijn botox en fillers?

Botuline toxine (Botox®) en fillers zijn allebei injectables, maar ze gaan rimpels tegen op een andere manier. Het grote verschil tussen injectables die botuline toxine (botox) bevatten en cosmetische fillers is de werkzaamheid en daarmee het type rimpels wat ze kunnen verhelpen. Botox is een neurotoxine dat de spieren tijdelijk ontspant, waardoor u minder rimpels en lijntjes ziet als u uw gezichtsspieren aanspant. Dit worden dynamische rimpels genoemd en zijn bijvoorbeeld te zien als u fronst en lacht. De neurotoxinen in botox hebben vrij weinig effect op de rimpels die men ziet in een ontspannen gezichtsuitdrukking.

Welke merken maakt de Elzen Kliniek gebruik van?

Voor botuline toxine maken wij gebruik van het merk Botox®. Men is gewend geraakt aan de term ‘Botox’ als product an sich, maar dit is eigenlijk het merk. Er zijn ook andere merken botuline toxine op de markt. De Elzen Kliniek werkt met het merk Botox®. Qua fillers maakt de Elzen Kliniek gebruik van de kwaliteitsproducten Juvéderm en Restylane en Saypha. Beiden zijn afbreekbare fillers gebaseerd op hyaluronzuur. Met fillers gebaseerd op hyaluronzuur kunnen wij zowel volume, als vochtverlies tegengaan. Na een fillerbehandeling is de huid egaler en krijgen de behandelde plekken hun volume weer terug.

Doordat Restylane iets minder zacht is dan (het verder vrij vergelijkbare) Juvéderm is het uitermate geschikt voor het opvullen van fijne lijntjes en voor grotere volumes. Dat resulteert in bijvoorbeeld mooie profiellijnen, volle lippen en minder rimpels. Juvéderm heeft een zachtere samenstelling en geeft een langdurig en natuurlijk resultaat. Voor de behandeling van bijvoorbeeld wallen onder de ogen is het daarom erg geschikt, vanwege de eigenschap dat het nagenoeg geen zwelling geeft en de natuurlijke vorm behoudt. Ook voor onder andere volumeverlies bij de wangen, jukbenen, slapen, neuslippenplooi, mondhoeken, kin en de kaaklijn is Juvéderm erg geschikt.

Waarom geen permanente fillers?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.

Hoe zit het met de veiligheid?

Hoewel medische ingrepen altijd risico’s kennen, zijn deze bij behandelingen bij de cosmetische kliniek Elzen minimaal. De Elzen Kliniek hecht erg veel waarde aan de veiligheid van haar cliënten en voldoet daarom aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen binnen de cosmetische sector. De Elzen Kliniek kent daarom de keurmerken ZKN, NVCG en behoort al jaren tot de Beste Klinieken van Nederland, aldus Elsevier Weekblad. Tevens zijn alle artsen BIG geregistreerd en gebruikt de Elzen Kliniek enkel officiële kwaliteitsproducten.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak