Geniet van de zon, maar met mate. Enkele voordelen…

Geniet van de zon, maar met mate én met de juiste voorzorgsmaatregelen is het devies. Blootstelling aan zonlicht is namelijk niet alleen aangenaam, maar zonlicht heeft ook een directe invloed op ons hormoonstelsel. Zo stimuleert het onder andere de aanmaak van endorfine én vitamine D. Daarmee heeft de zon een directe invloed op hoe we ons voelen. Enkele voordelen op een rijtje:
 

  1. Vitamine D-productie: Onder invloed van de zon maakt de huid vitamine D aan. Essentieel voor het behoud van gezonde botten en ter ondersteuning van het immuunsysteem.
  2. Verbeterde stemming: Blootstelling aan zonlicht kan de productie van serotonine in de hersenen stimuleren, wat kan leiden tot een verbeterde stemming en een gevoel van welzijn. Het kan helpen om symptomen van depressie en seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) te verminderen.
  3. Meer open voor liefde: Naast gelukshormonen beïnvloedt de zon ook onze geslachtshormonen, waardoor we meer open staan voor liefde.
  4. Verbeterde slaap: Blootstelling aan natuurlijk zonlicht gedurende de dag kan je slaap-waakcyclus helpen reguleren en de kwaliteit van je slaap verbeteren. Het kan je energieniveaus gedurende de dag verhogen en je helpen ‘s avonds beter in slaap te vallen.
  5. Gezonde huid: Matige blootstelling aan de zon kan bijdragen aan de genezing van bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en acne.


Het is wel belangrijk te onthouden dat overmatige blootstelling aan de zon schadelijk kan zijn en het risico op huidkanker en vroegtijdige(huid) veroudering kan verhogen. Het is daarom altijd verstandig bovenstaande de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Hoe je dat doet? Wij hebben voor jou 6 tips tegen huidveroudering door zonlicht op een rijtje gezet, zodat jij met de juiste voorzorgsmaatregelen kan genieten van de zon!

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak