Opnieuw beste kliniek door Elsevier Weekblad 2020

Elsevier Weekblad heeft de Elzen Kliniek dit jaar, net als in 2019, het stempel ‘als beste beoordeeld’ gegeven in het grote jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van particuliere klinieken. We barsten weer uit onze voegen van trots.

In het onderzoek Beste Klinieken van 2020 vergelijkt Elsevier Weekblad de kwaliteit van de zorg in particuliere klinieken. Voor de analyse is gebruik gemaakt van 248 indicatoren die klinieken jaarlijks verplicht moeten aanleveren bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en bij het Zorginstituut Nederland.

Deze keer zijn 66 klinieken in het onderzoek opgenomen. Wij zijn één van de 6 hoogst scorende ZKN-klinieken. En daarover vertellen we je graag meer.

De resultaten van het onderzoek bieden inzicht in hoeverre een kliniek, ten opzichte van het landelijk gemiddelde, voldoet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te leveren. Oftewel of een kliniek zorgvuldig werkt. Het eindoordeel voor de Elzen Kliniek is 4 bollen, de maximaal te behalen score. De Elzen Kliniek steekt dus met kop en schouders boven de rest van Nederland uit.

Veiligheid

In dit onderzoek werd ook extra gelet op patiëntveiligheid. Wij scoren hier als ‘klinieken met de hoogste score’.
Wij letten dagelijks op jouw veiligheid. We gebruiken uitsluitend kwaliteitsproducten waarvan de veiligheid en de effectiviteit zijn bewezen. Onze nazorg is goed geregeld en in geval van nood zijn wij 24/7 beschikbaar.
Daarnaast maakt onze unieke methode, de Tipping Point Approach™, ons anders dan de rest van de onderzochte klinieken. De extra veiligheid die onze kliniek biedt, is de voorspelbare uitkomst van de behandeling. Je hoeft niet bang te zijn dat je er anders uit gaat zien. Dat is ook de reden waarom de Elzen Kliniek gevraagd is een belangrijke rol te spelen bij research in het Erasmus MC.

Kwaliteit

Om de kwaliteit op peil te houden heeft de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) een keurmerk in het leven geroepen. Dit ZKN-keurmerk krijgt een kliniek pas als deze aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. En dat wordt jaarlijks getoetst door een onafhankelijke instantie. Dit keurmerk garandeert dat jouw rechten goed gewaarborgd zijn, dat het functioneren van medisch specialisten wordt beoordeeld, dat onze ruimtes en apparatuur hygiënisch en veilig zijn en dat onze medicatie aan de hoogste eisen voldoet. Volgens ZKN is het voor patiënten dan ook zinvol om te kijken of een kliniek over dit keurmerk beschikt.
Uit het onderzoek van Elsevier Weekblad van dit jaar blijkt dat ZKN-klinieken relatief vaker de maximale score van vier bollen halen: bijna 1 op 5 ZKN-klinieken. Wij beschikken al meer dan 10 jaar over het ZKN-keurmerk.

Bij ons sta jij op 1

In de Landelijke Klinieken Monitor gaven onze cliënten ons al een 9,6 als het gaat om kliniekervaringen. Nu wordt onze kwaliteit wederom door officiële instanties bevestigd.
Het hele team van de Elzen Kliniek is enorm trots, en gaat gewoon door om in de dagelijkse praktijk deze prachtige score steeds weer opnieuw waar te maken voor jou. Want jij staat bij ons op nummer één.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak