Hoe houd je jouw goede voornemens vol? 5 Tips!

Het begin van een nieuw jaar fungeert vaak als een symbolische frisse start. We hebben alle dagen van het jaar nog voor ons, dus genoeg tijd om te je doelen te behalen. Misschien wil je wel een gezondere leefstijl, een gezondere geest, bepaalde persoonlijke of professionele doelen bereiken of je uitstraling verbeteren. Of misschien heb jij wel helemaal geen voornemens. Wellicht vind je het zelfs onzin. Ook helemaal prima natuurlijk!

Waarom goede voornemens vaak falen

Goede voornemens zijn vaak groots en ambitieus, wat ze moeilijk haalbaar maakt. Grote doelen kunnen ontmoedigend zijn, vooral als ze een drastische verandering van oud gedrag vereisen. Het ontbreekt vaak aan realistische tussenstappen, waardoor voornemens stranden. De volgende 5 tips helpen jou op weg om jouw doelen dit jaar wél te verwezenlijken.

Jouw stappenplan

  1. Maak jouw doelen concreet: Ontleed je doelen en maak ze specifiek en meetbaar. Bijvoorbeeld, als je gezonder wilt leven, bepaal dan wat dat betekent – bijvoorbeeld, 5 kilometer kunnen hardlopen.
  2. Wat is jouw waarom: Begrijp waarom je deze voornemens hebt. Het duidelijk hebben van je motivatie helpt je gemotiveerd te blijven, zelfs op moeilijke dagen.
  3. Kleine stapjes: Verdeel je grote doelen in kleine stappen om overweldiging te voorkomen. Bijvoorbeeld, als gezonder leven je doel is, begin met het kiezen van 5 gezonde recepten en loop of fiets naar de supermarkt.
  4. Zet je voornemens in je agenda: Plan je voornemens als afspraken met jezelf. Vermijd uitstel en maak concrete stappen, zoals het boeken van een cursus of reserveren van tijd voor zelfzorg.
  5. Doe het samen: Zoek een partner met vergelijkbare doelen of moedig anderen aan om met je mee te doen. Samenwerken versterkt je inzet en zorgt voor accountability.

 

Dit jaar is alles mogelijk. Wij hopen dat deze tips jou op weg helpen naar het realiseren van jouw doelstellingen voor 2024. En is een frissere uitstraling één van jouw voornemens of wensen, dan helpen we je deze januari alvast op weg met de mogelijkheid tot een gratis consult (klik hier)!

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak