“Rimpels in je voorhoofd? Dan kom je onbetrouwbaar over”

Mensen met rimpels op hun voorhoofd worden als minder betrouwbaar en minder aantrekkelijk gezien, blijkt uit nieuw onderzoek van de Humboldt Universiteit in Berlijn (bron: Telegraaf, 24 februari).

In het onderzoek bekeken deelnemers foto’s van echte menselijke gezichten die kunstmatig werden omgezet naar avatars, zonder en met lijnen in het gezicht. Deelnemers moesten beoordelen hoe aantrekkelijk, warm, plezierig, betrouwbaar en evenwichtig iedere persoon op hen overkwam. 

“Vooral rimpels bij vrouwen werden sterker als negatief beoordeeld”

Uit de resultaten, gepubliceerd in het magazine Acta Psychologica, blijkt dat rimpelige gezichten overkomen als minder betrouwbaar, onaantrekkelijk en niet prettig. De rimpels werden geassocieerd met negatieve emoties. Opvallend was dat vooral rimpels bij vrouwen sterker als negatief werden beoordeeld.

Leuk of niet, terecht of niet en eerlijk of niet, het is wel hoe het werkt: wat je uitstraalt bepaalt hoe jouw omgeving jou ziet. Gelukkig kunnen we daar invloed op uitoefenen. Onder andere onze kleding, haar, make-up, gedrag, lichaamshouding, expressie, oogcontact, maar ook de vorm van onze gezicht. Je komt daardoor bijvoorbeeld vriendelijker over, betrouwbaarder en vooral opener.

Het is daarbij wel belangrijk dicht bij jezelf te blijven, zo stelt ook psycholoog Chaja Kruijsen in het artikel. “Het gezicht vertelt het verhaal van je leven, de aanleg en talenten die je hebt en hoe je met je energie bent omgegaan. Poets je dat weg, dan poets je jouw verhaal weg en dat is zonde”.

Dit is precies de reden waarom onze methode niet gaat om ‘perfecte schoonheid’, maar over het omarmen van jouw unieke schoonheid en het verbeteren en versterken van wat jij al hebt. Subtiele behandelingen die zorgen voor verbetering, niet voor grote verandering. Simpelweg, omdat jouw gezicht het mooiste gezicht is!

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.

Boek afspraak