Onderhandelen op je werk

Promotie of opslag: soms is het gewoon tijd voor een stap op de loonladder. Wanneer je onderhandelt met je leidinggevende wil je graag goed en krachtig overkomen. Hoe doe je dat en hoe zorg je dat je goed overkomt?

Soms voel je dat de tijd rijp is. Je hebt projecten afgerond, targets behaald en je sporen verdiend. Tijd voor een nieuwe ontwikkeling op je werkplek. Hoe maak jij de beste kansen? Zorg ervoor dat je tijdens je onderhandelingsgesprek goed overkomt. Let op je houding en let op je uitstraling.

Steek het gesprek positief in

Maak het allemaal niet te zwaar, een grapje hier en daar werkt goed. Laat een beetje zelfspot zien. Zorg dat het gesprek niet zozeer draait om jóuw wensen en eisen maar juist om: hoe verleid je de ander om ja te zeggen? Steek het gesprek positief in. Dus kies zeker niet voor een slachtofferrol: ‘Ik doe hier zo mijn best, jullie zien het niet en ik verdien te weinig.’ Nee, geef je baas juist een compliment, bedank hem of haar. ‘Dankzij u heb ik kansen gekregen en heb ik mijn talenten dermate kunnen ontwikkelen dat ik ben gekomen waar ik nu ben.’

 

“Zorg ervoor dat je tijdens je onderhandelingsgesprek goed overkomt. Let op je houding en let op je uitstraling.”

 

Wanneer je vriendelijk en zelfverzekerd over wilt komen, doe je er goed aan om thuis voor de spiegel of camera te oefenen. Hoe kijk jij eigenlijk? Wat zegt jouw lichaamshouding? Misschien ga je van de zenuwen giechelen, dat is wat minder professioneel. Misschien ga je fronsen of streng kijken. Sommige mensen hebben van nature, als ze serieus of neutraal kijken, een nors en bijna boze blik. Dat wil nog wel eens averechts werken. Je bereikt meer met een open blik. Vriendelijk, betrouwbaar, competent.

Kom gerust eens langs

Wanneer je onzeker bent over je uitstraling, je mimiek en je blik, kom dan gerust eens langs bij de Elzen Kliniek. Wij hebben al duizenden mensen kunnen helpen die te horen hebben gekregen dat ze nors of  ‘donker’ keken of een gesloten of vermoeide blik hadden. Met ons unieke diagnostische systeem Tipping Point Approach kunnen wij precies aanwijzen welke punten het in jouw gezicht zijn die jou onterecht een minder sterke uitstraling geven dan je zou kunnen hebben. Start jij een traject bij ons dan zul je er in kleine stapjes steeds frisser en professioneler uit gaan zien. Op naar die promotie!

 

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een behandeling? Neem contact met ons op via 035 – 699 15 15 of via onze contactpagina.

 

 

 

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Gratis Zomerconsult

Wil je deze zomer een frisse en stralende uitstraling?

Boek nu je gratis Zomerconsult en maak laagdrempelig kennis met onze kliniek. Je komt alles te weten over de conditie van je huid, hoe je deze optimaal kunt beschermen en wat onze behandelingen voor jouw uitstraling kunnen betekenen.

Plan je gratis Zomerconsult voor 31 augustus 2024 en ontdek hoe jij stralend en fris de zomer in gaat!

Boek afspraak