Stoppen met roken, een verbetering voor uw huid

Het zal u niet ontgaan zijn, het is deze maand Stoptober, oftewel de oktobermaand die in het teken staat van stoppen met roken. Bent u fervent roker en wilt u stoppen met roken? Dan zal dat een enorme verbetering opleveren voor uw huid. Het is namelijk nooit te laat om te stoppen met roken, voor uw gezondheid én voor de uitstraling van uw huid. Welke effecten dit heeft en welke acties kunnen leiden tot een nog mooiere huid vertellen de medisch specialisten van de Elzen Kliniek u graag.

Iedereen weet dat roken niet gezond is en dat het voor een slechte huid kan zorgen. Vanaf het moment dat u stopt met roken herstelt uw lichaam zich en dat zal u merken in uw gehele uitstraling. Maar met name het effect op uw huid zal u in positieve zin verrassen. Als u net gestopt bent, is dat vaak gelijk al zichtbaar. U ziet er frisser uit en uw huid krijgt de gezonde gloed terug. Dit komt doordat de doorbloeding van de huid weer verbeterd.

Tekenen van roken in uw gezicht

Rokers krijgen sneller rimpels, met name bij de mond en de ogen. Als u al langere tijd rookt en u stopt nu, dan wil dat niet zeggen dat alle tekenen van het vele roken direct verdwijnen. Als u al langer rookt, kan het zijn dat u last heeft van een ‘rokershuid’: dit uit zich in een grauwe huid die er door ‘rookrimpels’ snel verouderd uitziet, een losse huid onder de ogen, een gele gloed rond de mond en een hogere kans op huidaandoeningen, zoals eczeem. Maar wat kunt u dan doen als u jaren gerookt heeft? Is er dan nog iets te doen aan uw huid en uw uitstraling?

Stoppen met roken vertraagt veroudering

Het goede nieuws is dat uw huid en lichaam snel kunnen herstellen na het stoppen met roken. Gelukkig maar, want de gevolgen van roken op de huid zijn enorm. Rook bevat koolmonoxide, wat in uw bloed de plek inneemt van zuurstof. Daarnaast vernauwt nicotine de bloedvaatjes in uw huid. Dit zorgt voor minder bloed en zuurstof in uw huidcellen.

Herstel van de huid na roken

Na stoppen met roken raakt de veroudering van uw huid weer minder in een stroomversnelling. Vanaf het moment dat u stopt, zal dit zich herstellen: het zal het ontstaan van nieuwe rimpels vertragen. Ook wordt uw huid weer elastischer en steviger. Naarmate de bloedstroom weer beter wordt, krijgt uw huid weer meer zuurstof en voedingsstoffen. Het gevolg: een gezonder ogende huidskleur. Weg grauw gezicht!

Behandeling van een rokershuid

De schade aan de huid door roken is het meest zichtbaar in de bovenste huidlaag. Met een laserbehandeling of chemische peeling kunnen de buitenste dode huidcellen verwijderd worden. Maar soms is de schade aan de huid ernstiger en is de belangrijkste bouwsteen van de huid afgebroken, vitamine C, wat zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Deze vezels zorgen voor stevigheid en elasticiteit. Gevolgen van deze afbraak zijn onder meer een slappe huid en diepere rimpels.

Injectables voor een mooie uitstraling die bij u past

Vroeger was een facelift de enige mogelijkheid om het gezicht een jeugdigere of frissere uitstraling te geven en rimpels glad te strijken. Tegenwoordig zijn er veel minder ingrijpende technieken, waaronder het toepassen van injectables.

Wilt u na het stoppen met roken uw gezonde en frisse uitstraling in uw totale gezicht weer terug? Dan is de Tipping Point Approach™ van dr. Helga van den Elzen goede manier om dit te bewerkstelligen. De Tipping Point Approach™ is een geregistreerde en wetenschappelijk onderbouwde manier om structureel de uitstraling van uw gehele gezicht te herstellen en te onderhouden. Zodat u er frisser en jeugdiger, succesvoller en gelukkiger uit gaat zien. En blijft zien. Neem contact op met de Elzen Kliniek voor nadere informatie of een vrijblijvend consultgesprek.

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere artikelen...

Ontdek hoe het verouderingsproces van jouw gezicht werkt

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een deel van het boek ‘Mooi om waar te zijn’ van dokter Helga, waarin zij het verouderingsproces van het gezicht alsook de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling bespreekt.