Column Marian Mudder | De Wegenwacht voor mijn auto, Helga voor mijn gezicht

foto_Marian_MudderMijn auto bonkt. Ik denk dat het de schokbrekers zijn. Ik laat hem even nakijken. Ik wil niet op een dag opeens langs de kant van de weg staan en nagelbijtend van ellende de Wegenwacht moeten bellen. Alhoewel … de mannen van de Wegenwacht, ik hou van ze. Ik herinner me het grapje van André van Duin: 'Wie op de Wegenwacht wacht het langst’, maar ik wacht graag en met liefde. Altijd die vriendelijke glimlach. Altijd een warme handdruk. Nooit moeilijk doen of kijken met zo'n blik van: 'Wat? Een lege accu? Had u nou echt niet even een loslopende buurman in zijn kraag kunnen grijpen? Midden in de nacht heb ik wel eens aan de kant van de weg gestaan, met een gebroken god-weet-wat, was het een V-snaar? Daar komt hij aangezoefd. Mijn redder in nood. Hij begrijpt mijn paniek en mijn zorg. Want ik heb het slechtst denkbare scenario al uitgedacht. Hij komt met de betere uitkomst. 'We slepen hem even naar de garage hier niet ver vandaan en dan fiksen we de boel, maakt u zich geen zorgen.' Vooral dat laatste; dat begrip, dat inlevingsvermogen. De wegenwachtman begrijpt de vrouw. Ik kan me vergissen maar ze hebben echt plezier in hun werk, het komt recht uit het hart. Ik vertrouw mijn auto en mezelf, want ik zit er tenslotte in, zonder aarzeling aan ze toe.

Hetzelfde gevoel heb ik bij Helga. Aan haar vertrouw ik zonder aarzeling mijn gezicht, misschien wel mijn kostbaarste bezit, toe. Mijn werk en dus mijn toekomst hangt er in grote mate van af.  Ze doet wat nodig is en geen spat meer en altijd minder dan ik zou willen. 'Je moet benaderbaar blijven en geloofwaardig blijven, vooral als actrice dus je gezicht moet blijven bewegen. Nee, geen druppel botox meer, niks daarvan.' De Wegenwacht voor mijn auto, Helga voor mijn gezicht.

Marian Mudder (1958) is schrijfster, freelance publiciste, actrice en coach. Ze werd vooral bekend door haar rol als Vera Prins de tv-serie Baantjer. Onlangs verscheen haar derde boek, 'Volgende keer bij ons'.

Klik hier voor meer columns van Marian Mudder

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of