Ik wil niet dat mijn kwalen mij definiëren | column Hans Blommaert


Ik zag er niet eens zo slecht uit toen ik, ruim twee jaar geleden, mijn eerste afspraak in de Elzen Kliniek had. Wel vroegen veel mensen al langere tijd voortdurend of ik moe was. En hoewel dat niet het geval was, zag ik er wel zo uit.

foto-hans-blommaert-270Ik had de laatste jaren een vermoeid en ietwat afgetobd gezicht gekregen. Dat stoorde me en ik had er zelf alles aan gedaan om er vanaf te komen. Meer slapen, gezonder eten, stoppen met alcohol en roken, lange boswandelingen maken. Ik voelde me steeds beter, maar dat zag je niet terug in mijn gezicht. Dr. Helga wist gelukkig raad. Ik kreeg een Elzen Lift, waarbij mijn slapen, jukbeenderen en de hoeken van mijn onderkaak voorzien werden van fillers. Daarnaast werden met een paar prikjes botox mijn wenkbrauwen iets gelift. Het resultaat was dat ik er direct weer uitgeruster, vrolijker en zelfs wat mannelijker uitzag. Ik was blij!!

Een paar maanden later, na een routineonderzoek in het ziekenhuis, werd duidelijk waarom ik er zo moe had uitgezien. Ik bleek nierkanker te hebben. Mijn linkernier moest direct worden verwijderd. In het ziekenhuis, en ook daarna thuis, zei iedereen dat ik er, ondanks de kankeroperatie, zo goed uitzag. Dat was leuk, waar wat niet leuk was, was dat ik niet opknapte. Mijn rechternier bleek na de operatie gecrasht te zijn en werkte nog maar voor 15 procent. Ik kreeg bergen medicijnen en een streng dieet en moest opnieuw worden geopereerd om een shunt te maken, een speciale ader in de arm die nodig is voor hemodialyse. Dit ging tot twee keer aan toe mis. Toen ik eindelijk begon op te knappen, ging het weer mis: ik kreeg een hartinfarct en werd een maand opgenomen voor een zware triple bypassoperatie.

Na die operatie, de vijfde in negen maanden tijd, zag ik er verschrikkelijk uit. Dr. Van den Elzen wist echter opnieuw raad.  De donkere kringen onder mijn ogen werkte ze weg met een speciale, dunnere filler. De lijnen tussen mijn mondhoeken en neusvleugels werden met fillers verzacht en mijn wenkbrauwen kregen opnieuw een subtiele lift.  Ik voelde me nog steeds niet geweldig, maar als ik in de spiegel keek werd ik niet aangestaard door een ziek, moe hoofd en dat scheelde enorm.

Inmiddels dialyseer ik twee nachten per week en wacht ik op een niertransplantatie. Ik heb gelukkig 14 potentiële donoren, ik moet alleen verplicht vijf jaar wachten omdat ik kanker heb gehad. Daar zijn er nu twee van voorbij. De kanker is overigens helemaal weg en mijn hart doet het weer prima. Ik voel me goed en werk weer gewoon fulltime als beauty- en lifestyleredacteur.

Ik ga nog steeds regelmatig naar dr. Helga voor onderhoudsbehandelingen. Het is voor mij erg belangrijk om er, ondanks de tegenslag op gezondheidsgebied, uit te blijven zien als mezelf. Ik wil niet dat mijn kwalen mij definiëren. Ik wil blijven wie ik ben en zo wil ik er ook uit blijven zien. Ik heb geluk dat ik in een land woon waar de gezondheidszorg uitstekend is. De verpleging en de artsen verrichten wonderen en zorgen ervoor dat ik gewoon blijf functioneren. Dr. Helga zorgt er daarnaast voor dat ik er ook blijf uitzien als mezelf. Na alle tegenslag is het leven weer leuk en heb ik zin in alles wat de toekomst me nog te bieden heeft. En ik heb het gezicht dat daar bij past.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of