Annemarie Postma: Dr. Helga zorgt voor de optimale versie van mezelf


Download Glossy met Annemarie Postma'Ik ben erg merk en honkvast'

Schrijfster Annemarie Postma (44) die zojuist haar nieuwe boek ‘leven in acceptatie’ heeft gelanceerd, hecht nogal aan vaste rituelen. Daarom bevat haar toilettas eigenlijk al jaren min of meer dezelfde inhoud. ‘Ik ben een stier van sterrenbeeld dus als ik tevreden over bepaalde producten ben gebruik ik die vaak jarenlang.’

Annemarie’s beautylook

‘Ik vind het belangrijk om er superverzorgd uit te zien. Huid, haar, tanden en nagels zijn voor mij de sieraden van een vrouw, dus daar besteed ik veel zorg aan. Er fris en ‘schoon’ uitzien vind ik belangrijk. Toen ik als kind in een rolstoel terecht kwam hamerde mijn moeder er altijd op dat ik mijzelf daardoor juist extra goed moest verzorgen. ‘Mensen letten op je’, zei ze dan. Ze gaf me ook al vroeg een enorm voedingsbewustzijn mee; ik leerde al jong dat schoonheid ook alles te maken heeft met wat je eet, maar ook met hoe je denkt en in het leven staat’.

Annemarie’s favoriete parfum

‘Dat is al jaaaaren Aromatics Elixer van Clinique, ik ben er gewoon verslaafd aan. Ik vind het zo’n stijlvolle, ‘ouderwetse’ geur. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel opmerkingen ik er altijd over altijd krijg. En ik heb mijn man Robin ermee veroverd. Toen we elkaar net kenden, rook hij bij thuiskomst altijd aan zijn hond Dootje waarmee ik had zitten knuffelen omdat mijn geur in haar vachtje zat. En écht elke dag zegt hij: ‘Wat ruik je toch lekker, dit is écht jouw geurtje’.

Annemarie’s lifestyle

‘Ik leef extreem gezond, dat moet ook wel want ik leid al 34 jaar een zittend leven. Mijn leefstijl is grotendeels raw en organic en vooral al 33 jaarvegetarisch. Daar voel ik me fit bij dus daar hou ik strak aan vast.’

Annemarie’s forever young look

‘Ik krijg sinds kort een beetje hulp van cosmetisch arts Dr. Helga van den Elzen uit Naarden. Niet om er ‘jonger’ uit te zien, want ik heb er geen problemen mee om ouder te worden - integendeel - maar om er precies zo fit en energiek uit te zien als ik me van binnen voel. Dat doet zij zó ontzettend knap met zoveel liefde voor mijn eigen gezicht en mijn authenticiteit dat het er volstrekt natuurlijk uit blijft zien. Dr. Helga weet zó goed wat ze moet doen om je de optimale versie van jezelf te laten zijn. Iets laten doen, de natuur een handje helpen daar is helemaal niks mis mee; het behoort gewoon tot de mogelijkheden van deze tijd. Maar het is heel belangrijk naar wíe je toe gaat én wat je interne beweegredenen zijn.’

Annemarie’s must have

‘Opulence Serum van Hannah. Ik zweer erbij. Het is een heel krachtig serum met een hoog percentage vitamine C en E dat ik ’s ochtends en ’s avonds onder in mijn andere Hannah crèmes gebruik en dat de helderheid, stevigheid en egaalheid van je huid écht sterk verbeteren. Sinds ik dit gebruik, draag ik overdag eigenlijk helemaal geen foundation meer. Ik ben een echte Hannah fan by the way’.

Annemarie’s beauty tip

‘Chlorella. Het is een voedingssupplement dat ik al járen slik en echt wel één van de grote geheimen van hoe ik eruit zie, mijn vitaliteit en mijn gewicht. Het is heel sterk reinigend en tegelijkertijd voedend voor je bloed. Je scheidt je afvalstoffen hierdoor heel goed af én doordat je zo schoon vanbinnen wordt, ziet je huid er mooi uit, zijn je ogen helder en wordt je lichaamsgeur neutraal. Na een tijdje slikken heb je zelfs geen deodorant meer nodig’.

Annemarie’s hairdo

‘Mijn haar heeft op zich best wat te lijden omdat ik het verf. Toch glanst het en ziet het er goed uit. Dat heeft ook zonder twijfel te maken met de mineralen in de Chlorella die ik slik, en ook met het feit dat ik mijn haar echt maar één keer per week was. Vaak spoel ik het zelfs alleen maar goed door met warm water. Behalve als ik een fotosessie of tv optreden heb gehad en er veel lak inzit natuurlijk’.

Annemarie’s beauty no-go

‘Wat ik persoonlijk écht heel erg lelijk vind zijn getatoeëerde wenkbrauwen. Ik ben erg voor een permanente eyeliner want dat heb ik zelf ook, maar ik heb nog nooit iemand gezien die er van opknapte door haar wenkbrauwen te laten tatoeëren. Het kan zijn dat je (door ziekte, of door teveel epileren) zelf helemaal geen wenkbrauwen hebt, dan begrijp ik dat je naar een oplossing zoekt. Maar als je ze hebt, laat ze gewoon goed shapen en bijwerken. Maar tatoeëren, ieks, niet doen!’

Annemarie’s beauty misstap

‘Ik zat onlangs met mijn man foto’s terug te kijken van de periode dat ik extreem lang haar had dat extreem donker was. Dat was heel wat jaren geleden en we schoten allebei in de lach. Ik ben blij dat mijn huidige kapper Louis mij van dat waanidee heeft genezen, en mijn haar héél zachtjes aan (hij kent me als geen ander) stukje voor stukje lichter en korter is gaan maken!’

Annemaries Top 5

1. Vital Green Chlorella

“Dit voedingssupplement (of eigenlijk ‘superfood’) slik ik al jaren en raad ik mijn lezers ook aan in mijn eetboeken. Het reinigt het lichaam en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en verwijdert zelfs zware metalen. Ook bevordert het je darmwerking. En doordat mijn lichaam schoon is, is ook mijn geest helder en mijn huid in superconditie. Je kunt zoveel smeren en sleutelen als je wilt, schoonheid komt in de basis toch écht van binnenuit’.

2. Opulence van Hannah

“Aan dit wonderserum ben ik verslaafd! Ik hou sowieso van serums, maar deze dóet ook echt wat het beloofd. In een week is je huid zichtbaar egaler, frisser en fijner en heb je geen foundation meer nodig’. Dat vind ik fijn want ik vind het sowieso mooier om als je ouder wordt in het dagelijks leven zo min mogelijk op je huid aan te brengen qua make up; het wordt er meestal niet mooier op’.

3. Hydro Mask Hannah

‘Dit masker is echt een ware vochtinjectie voor je huid en kun je ook lekker onder je ogen aanbrengen. Het voedt je huidt, kalmeert maar zet je huid ook lekker aan het werk. Het brengt je huid echt tot leven. En daar hou ik van, een huid die er ‘wakker’ uitziet’.

4. Aromatics Elixer

‘Ik vind dit zo’n knappe, prachtige, sexy en tegelijkertijd 'degelijke' geur. Ik heb tussentijds wel eens wat anders geprobeerd omdat ik dacht: het is toch een beetje sukkelig dat ik nu al 20 jaar dezelfde geur heb. Maar elke keer denk ik: nee, dit is het niet. De bodylotion gebruik ik nog het meeste. Iedereen kan me uittekenen met die gele tube, zit al jaren altijd in mijn tas’.

5. DIOR nr. 169 lipstick

"Hoewel de trend felkleurige lippen is, hou ik er zelf niet van. Ik word er meteen zo’n 'mevrouw' door. Ik draag eigenlijk altijd natuurlijke tinten op mijn lippen. Hou je van een mooie, natuurlijk, nude-kleurige maar toch fris-ogende lipstick: look no further. En de lipsticks van Dior ruíken zo lekker!"

Bron: Glossy 11 2013 | Tekst en productie: Kim Querfurth | Fotografie: Nico Kroon fotografie

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of