Artikel in Santé | Dokter Botox

Op vrijdagmiddag even langs de huisarts gaan om een rimpel weg te laten botoxen: reuze handig. OF KUN JE DIT BETER AAN EEN SPECIALIST OVERLATEN?

 

foto_artikel_sante_dokter_botoxDownload het hele artikel

De titel ‘cosmetisch arts’ is niet beschermd, dus kunnen huisartsen, tandartsen en zelfs radiologen in principe met injectables (opvulmiddelen voor rimpels) aan de slag. Niet alle cosmetisch artsen delen Meijers mening. Dr. Helga van den Elzen, cosmetisch arts en directeur van de Elzen Kliniek, is juist blij met de ontwikkeling. “Dit geeft aan dat huisartsen de cosmetische geneeskunde eindelijk serieus nemen. Tien jaar geleden werd het afgedaan als frivool en ijdel als je iets aan je uiterlijk wilde veranderen. Kwam je met die vraag bij de huisarts, dan zei die: wat een flauwekul, wees blij dat je gezond bent. Nu realiseren huisartsen zich dat hoe je eruitziet bepalend is voor hoe je je voelt. Cosmetische geneeskunde wordt serieus genomen en dat is een mijlpaal.”

Kwestie van Niveau

Maar is het gebrek aan scholing en ervaring dan geen probleem? Van den Elzen: “Ik denk dat het vooral een kwestie is van niveauverschil. Elke arts kan prima leren hoe je botox moet spuiten in een fronsrimpel. Bovendien is er een raakvlak met de geneeskunde: botox kun je ook prima inzetten bij hoofdpijn en klachten of overmatig zweten.” Toch vindt ook Van den Elzen dat je voor sommige behandelingen echt een specialist nodig hebt. “Wanneer een behandeling ingewikkelder wordt, omdat iemand bijvoorbeeld een fittere, vitalere of vriendelijker uitstraling wil, dan komt er veel meer bij kijken. In dat geval zou een huisarts moeten zeggen: dit gaat mijn pet te boven, ik verwijs je door.”

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of