Actualiteit | Heb jij het 'jonger' gen?


Nu de zon regelmatig schijnt, zorg je extra goed voor je gezicht. Want de zon heeft een sterk verouderend effect op de gezichtshuid. Tenminste, dat dachten we altijd. Nu blijkt dat blootstelling aan de zon slechts beperkt invloed heeft op huidveroudering. Hoe je huid veroudert, ligt vooral aan je genen.

 
Mensen met een donkere huidskleur zien er vaak jonger uit. Denk bijvoorbeeld aan Halle Berry of fotomodel Iman. Wetenschappers dachten dat het kwam doordat zij meer pigment hebben en daardoor minder schade ondervinden van de zon. Uit onderzoek blijkt nu dat er mogelijk iets anders aan de hand is: het zou goed kunnen dat de jeugdige schoonheid van deze vrouwen in hun genen zit. Wetenschappers ontdekten namelijk een gen dat ervoor zorgt dat je er tien jaar jonger uitziet dan je bent: het Methuselah-gen, ook bekend onder de naam 'jonger' gen.

methuselah_gen_300x194

 

 

 

 

Professor Alexa Kimball van universiteit Harvard onderzocht gegevens van een miljoen mensen met behulp van een genetische database. Zij ontdekte met haar team het Methuselah-gen. Dit gen was aanwezig bij tien procent van de blanke mensen in het onderzoek en bij twintig procent van de mensen met een donkere huid. Het Methuselah-gen produceert natuurlijke voedingsstoffen die de vochthuishouding van de huid op peil houden. Als je een donkere huid hebt, is de kans dus twee keer zo groot dat je dit ‘jonger’ gen bezit.

Wie niet in het gelukkige bezit is van het Methuselah-gen, kan de natuur een handje helpen. De eerste stap daarbij is het goed bestuderen van het eigen gezicht. Wat maakt je uitstraling anders dan vroeger? Je voorhoofd, je wangen of de huid onder je ogen? Op onze website leggen we uit welke punten in het gezicht bepalend zijn voor je uitstraling en wat je kunt doen om die punten er mooier uit te laten zien. 

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of