Behandeling uitgelicht | Liquid facelift bij een oude of vermoeide uitstraling


1. Het issue

Als je in de spiegel kijkt, dan zie je er anders uit dan je je vanbinnen voelt. Ouder, vermoeider. Er is niet één specifiek punt in je gezicht dat je als oorzaak kunt aanwijzen. Eigenlijk zie je overal een beetje veroudering: de lijnen van je neus naar je mondhoeken (neus-lippenplooi), je kaaklijn, kraaienpootjes, enzovoort.  

2. De oorzaak

Naarmate je ouder wordt, treden er subtiele veranderingen op in je gezicht. Leg je een pasfoto van vijf jaar geleden en een pasfoto van nu naast elkaar, dan moet je goed kijken om de verschillen te benoemen. De verschillen die je ziet, zijn te verklaren door veranderingen op drie niveaus:
1. Je botten slinken.
2. Onderhuids vet verdwijnt, het zakt uit.
3. Je mimiek wordt op sommige plekken overactief. Zo krijg je 'hyperfunctionele lijnen'. Dit zijn lach- of fronsrimpels die extra diep zijn geworden.

Deze veranderingen in het gezicht uiten zich niet bij iedereen op dezelfde manier. Bij de een zie je de trekken rondom de mond vooral veranderen, bij de ander zit het grootste verschil juist bij de ogen of in de vorm van de kaaklijn.

3. De oplossing

Vaak is een liquid facelift dé oplossing, omdat je daarmee het gezicht als geheel als uitgangspunt neemt. Met een liquid facelift kun je botverlies, verlies van onderhuids vet en overactieve mimiek corrigeren. Door een combinatie van injecties met fillers – en eventueel botox op verschillende punten in je gezicht – wordt het totale gezicht als één geheel behandeld, in plaats van losse elementen. De arts zal je mimiek en uitstraling aandachtig bekijken om de behandeling daarop af te stemmen. Zo kom je tot een uitgebalanceerde liquid facelift-behandeling, waardoor je weer op jezelf gaat lijken. 

4. Het resultaat

Na de behandeling matcht je spiegelbeeld weer met je gevoel. Je ziet eruit zoals je bent. Wanneer je ontspannen en uitgerust bent, zie je een frisse, energieke verschijning in de spiegel. Anderen zullen wel zien dat er iets veranderd is aan jou, maar kunnen er de vinger niet op leggen. Natuurlijk gaat de veroudering wel door. Dus na verloop van tijd is het goed om het resultaat weer te optimaliseren, om te houden wat je hebt. De een doet dit na zes maanden, de ander na een jaar. Is het een jaar geleden, dan is er meer voor nodig om je gezicht weer optimaal te krijgen. De ervaring leert dat eens per negen maanden terugkomen het beste resultaat geeft. Dan blijft je uitstraling op peil.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of