Een strakke kaaklijn met fillers: doe de kaaklijncheck


Je kaak, een belangrijke zaak. Een deel van je gezicht dat je zelf niet eens zo goed ziet. En toch is je kaaklijn bepalend voor de vorm van je gezicht en daarmee ook voor je uitstraling en je aantrekkelijkheid. Je kaakbot slinkt drastisch als je ouder wordt met als gevolg de bekende deukjes, kwabjes en hamsterwangen. Dr. Helga van den Elzen heeft een unieke fillermethode ontwikkeld om de kaaklijn weer jeugdig en strak te krijgen.


De kaak bepaalt

Vrouwen vallen op mannen met een sterke kaaklijn. Een krachtige, hoekige kaaklijn staat voor een hoog testosterongehalte en straalt kracht en dominantie uit. Maar wanneer een vrouw een man moet kiezen die voor haar en de kinderen zorgt, dan wint een man met een rondere kaak het weer (minder testosteron betekent een grotere kans dat hij bij je blijft). We dichten (onbewust) allemaal eigenschappen toe aan de vorm van een gezicht. Kijk ook maar eens naar de tekenfilms waar we mee opgroeien. De ronde, zachte kaaklijn van Sneeuwwitje en Assepoester staat voor lief en goed en de hoekige scherpe kaaklijn van de boze stiefmoeder en de heks vinden we hard en gemeen. Je kaak bepaalt voor een belangrijk deel de vorm van je gezicht en die is weer belangrijk voor je hele uitstraling. Als we ouder worden verliest ons gezicht, en daarmee ook de kaaklijn, de frisse volheid die we zo aantrekkelijk en prettig vinden om te zien. Dat we dat zo beleven, heeft de natuur er bij ons ingeprogrammeerd.

Alles krimpt behalve de huid

strakke-kaaklijn-tipping-points

Bron illustratie ligamenten: Clinical Facial Analysis Elements, Principles, and Techniques (Fabio Meneghini, Paolo Bion)

Aan twee belangrijke elementen kun je zien hoe oud iemand is: de huid en de vorm van het gezicht, en dan met name de vorm van de kaaklijn. Je kaaklijn veroudert, omdat het kaakbot enorm afneemt. De huid wordt daardoor een maatje te groot voor het bot en gaat dus hangen. Op drie plaatsen zorgen bindweefselbandjes (ligamenten) op het kaakbot ervoor dat de huid stevig met het bot blijft verbonden. In de ruimten tussen die bandjes zakt de huid echter steeds meer uit en ontstaan de bekende deukjes en kwabjes. Het eerste deukje is de hamsterwang (tipping point 2, onderaan de mondhoek) die zie je zelf het meest. Het tweede deukje (tipping point 3, midden vande kaaklijn) zie je zelf minder, omdat je jezelf minder vanaf de zijkant bekijkt. De kaakhoek bij je oor (tipping point 4) verdwijnt vaak volledig.

Welke kaaklijn heb jij?

Maak eens een foto van de zijkant van je gezicht en kijk of je een brede, gemiddelde of smalle kaaklijn hebt.

kaaklijnen-celebs

Heb je een brede, scherp gedefinieerde kaaklijn zoals Angelina Jolie, Brad Pitt, Robert Redford (in zijn jongere jaren) of Goedele Liekens, dan heb je geluk. Jouw kaaklijn behoudt zijn vorm veel beter en vertoont beduidend minder zichtbare kwabjes en deukjes dan wanneer je een smalle, rondere kaaklijn hebt die minder duidelijk is gedefinieerd, zoals je die ziet bij Oprah Winfrey en Jay-Z. Lijkt jouw kaak meer op die van Nicole Kidman, Beyoncé of Leonardo di Caprio, dan hoor je bij het merendeel van de mensen met een gemiddelde kaaklijn.

Is mijn kaaklijn geschikt voor een fillerbehandeling?

Het verouderingsproces van de kaaklijn heeft veel gradaties. Het helpt als je gezond leeft, regelmatig beweegt, gezond eet, niet te veel zont, weinig stress hebt en goed op gewicht blijft, maar soms heb je wat hulp nodig. Gelukkig is de vorm van de kaaklijn uitstekend met fillers te herstellen. Dr. Helga van den Elzen is een expert op dit gebied.

 kaaklijn-test

In het algemeen geldt dat hoe strakker en jonger de kaaklijn, hoe minder filler je nodig hebt om de tijd terug te draaien. Als het verouderingsproces al flink is gevorderd, dan geeft in sommige gevallen een facelift in combinatie met een fillerbehandeling het mooiste resultaat.

De weg naar een jeugdige kaakcontour (video)

In deze video zie je hoe dr. Helga van den Elzen de kaakcontour van een vrouw stap voor stap met een filler behandelt. "Het vaststellen van de exacte plek van de Tipping Points is cruciaal. Ook hoe diep je de filler onder de huid aanbrengt, bepaalt of je de kaaklijn in de oorspronkelijke, natuurlijke vorm terug kunt brengen", aldus dr. Helga.

Voor- en nafoto's

liquid_facelift_03_elzen_kliniek

Bij oud-hockey international Margriet Zegers behandelden we tipping points 2, 3, 4 en 5. Het middelste bandje (tipping point 3, masseteric ligament) verbindt behalve bot en huid, ook andere weefselstructuren met elkaar. Om de kaaklijn ook hier weer strak te krijgen vulden we ook het gebied richting de wang vakkundig met een filler. Bekijk ook de video met Margriet.

liquid_facelift_09_elzen_kliniek

Bij deze cliënt brachten we de jeugdigheid terug in het gezicht door het nauwkeurig vullen vantipping points 2 (de bekende hamsterwangen) en tipping point 3.

kaaklijn-fillerbehandeling-juliette

Door het nauwkeurig aanbrengen van volume bij tipping points 2, 3 en 4, is de kaaklijn van Juliette scherper gedefinieerd. Als bonus heeft dit ook effect op haar onderkin die beduidend minder lijkt.

kaaklijn-fillerbehandeling-dr-helga-van-den-elzen

kaaklijn-hamsterwangen-fillers-marit

Deze cliënte kreeg haar jeugdige kaakcontour weer terug door het nauwkeurig vullen van de tipping points 2, 3 en 5. Voor een nog mooier resultaat, ontspanden we de kin (tipping point 1) met een prikje botox.

Wat kost een behandeling?

Een fillerbehandeling is altijd maatwerk. Voor het herstellen van de kaakcontour met fillers geldt een prijs vanaf € 1.500,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van het verouderingsproces en het type kaaklijn. Maak een afspraak voor een persoonlijk consult om die jeugdige, natuurlijk uitziende kaaklijn weer terug te krijgen.

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of