Ervaringsdeskundige | Verlost van mijn chagrijnige trekken


Mirjam de Groot kreeg een steeds strengere gezichtsuitdrukking. De twee lijnen aan weerskanten van haar mond werden steeds dieper. Daardoor maakte ze een chagrijnige indruk. Na enkele weken twijfel besloot ze voor injectables te gaan. Het maakte haar nog gelukkiger dan verwacht.

“Voordat ik een afspraak durfde te maken, heb ik eerst een vriendin, die alles van injectables afweet, helemaal uitgevraagd. Hoe zijn de resultaten? Doet het pijn? Hoe gaat een behandeling precies in zijn werk? Nadat ik alle informatie had verzameld, bleef ik wikken en wegen: zal ik wel, zal ik niet? Op een dag was ik eruit. En toen mijn man vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, was er maar één antwoord mogelijk: een afspraak bij de Elzen Kliniek.

 

 

“Zo’n mooi resultaat. Ze vielen van hun stoel!”

 

 

Toch vond ik het, toen ik voor het eerst over de drempel stapte, nog best spannend. Ik vroeg me af: Hoe zal ik eruitzien als ik die lijnen niet meer heb? Hoe zal mijn gezichtsuitdrukking dan zijn? Word ik weer de Mirjam die ik vroeger was? 

Na een uitgebreid intakegesprek was mijn twijfel weg. Ik had precies overgebracht wat ik wilde, en de dokter had duidelijk uitgelegd waardoor ik die neus-lippenplooi had gekregen, wat zij eraan kon doen en hoe de behandeling zou verlopen. Ik besloot het te doen. De behandeling was niet pijnlijk en het resultaat was er meteen. Geweldig!

Wij hebben kantoor aan huis. Daar zitten twee mannen, die ik – als enigen – had verteld wat ik zou gaan doen. Eenmaal thuis gooide ik de deur open en vroeg: `En?’ Ze keken me aan en riepen allebei: `Wauw, dit is gaaf!’ Ze vielen van hun stoel! Dat was alles wat ik nodig had.

Het is heel erg goed gelukt. Ik ben gewoon weer zoals ik was. Ik krijg regelmatig te horen dat ik er goed uitzie. Vrienden die ik een jaar niet had gezien, zeiden allebei: `Je ziet er lekker uit, zo gezond’. Dat voelt goed. Beter dan dat mensen vragen of ik soms chagrijnig ben. Als ik nu in de spiegel kijk en ik heb me opgetut, dan denk ik: ja, leuk, gezellig. Dat had ik ervoor niet.

Ik wil er niet per se jonger uitzien. Je wordt nu eenmaal ouder en ik wil dat best wel accepteren. Maar als er dingen zijn die je echt gaan ergeren, dan vind ik het fijn om er iets aan te doen. Voor mij zijn injectables totaal geen taboe.”
 

“Je gezicht veroudert niet overal even snel en gelijkmatig. Het gebied rond de mond toont vaak de eerste tekenen van veroudering, voornamelijk door het afnemen van het onderhuidse vet. Vulling en stevigheid verdwijnen langzaam en door de zwaartekracht gaan de mondhoeken hangen. Zeker zo belangrijk bij afhangende mondhoeken is de mimiek, een ingewikkeld fenomeen. Veel mensen, net als Mirjam, hebben de neiging om de mondhoeken naar beneden te bewegen. Daarbij zijn meerdere spieren betrokken: de ene tilt, de andere trekt de boel naar beneden. Door die mimiek – vaak jarenlang getraind – raken de spieren uit balans. Die balans breng ik terug. De behandeling van Mirjam was op zich niet heel ingrijpend. Mijn expertise zit ‘m in mijn denkwerk, voordat ik ga prikken. Welk plaatje heeft zij voor ogen?. Dat is altijd de moeilijkste vraag voor mij. Dat ik met mijn behandeling precies de juiste snaar raak en een mooi resultaat bereik, daar ben ik nog altijd trots op.”

Dr. Helga van den Elzen 

 

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of