Tekenen van veroudering | Aging factors uitgelegd


Het is onvermijdelijk: op een dag kijk je in de spiegel en zie je de eerste tekenen van veroudering. De vraag is niet of je ouder wordt, maar hoe. Want het overkomt ons allemaal. Misschien al als twintiger of dertiger, misschien pas later. De komende maanden staan we stil bij de verandering van je gezicht per levensfase. Maar eerst: wat is ouder worden?
 


Soepel, stevig, strak en stralend

Een jonge uitstraling kunnen we samenvatten met de vier s'en: soepel, stevig, strak en stralend. Wat verandert er precies waardoor je er opeens ouder uit gaat zien? Ten eerste veranderen de kleur en textuur van je huid. Je krijgt bijvoorbeeld geleidelijk meer pigment, grovere poriën of een iets doffere huid. Ten tweede komen er meer lijnen en schaduwen in je huid. Ten slotte gaat je huid uitzakken en verandert je gezicht van een hartvorm naar een rechthoek. Alles in het gezicht hangt met elkaar samen, dus deze tekenen samen maken dat je huid er geleidelijk aan minder soepel, stevig, strak en stralend uit kan gaan zien.

Van laag op laag 

Niet alleen de zichtbare buitenkant van je gezicht verandert, maar er zijn veranderingen in alle lagen: je huid, onderhuids vet, spier, bot en de banden die alles bij elkaar houden. Veranderingen in de ene laag hebben effect op de volgende laag. Dit alles heeft zijn weerslag op de buitenkant, die toont dat je al wat jaartjes wijzer en ervarener bent. Die veranderingen vinden gelukkig niet allemaal tegelijk plaats en variëren ook van persoon tot persoon. Hoe jij veroudert, ligt grotendeels vast in je genen. Daar heb je dus helaas weinig invloed op.

Wat kun je doen?

Wat kun je dan wel doen om je uitstraling, ondanks bovenstaande veranderingen, op peil te houden? Het antwoord klinkt saai, maar is daarom niet minder waar: gezond leven. Niet roken en voorzichtig zonnen zijn de beste manieren om je huid zo soepel, stevig, strak en stralend mogelijk te houden. En je gezichtshuid is natuurlijk maar een gedeelte van je uitstraling. Minstens zo belangrijk is je lichaamstaal: glimlach, blijf bewegen en neem het leven niet te serieus. Dat is minstens zo belangrijk voor een jeugdige uitstraling.

Wij helpen je in elke situatie grip te krijgen op de impact die je maakt!

Bel ons op 035 699 15 15 of